sâmbătă, 24 mai 2014

LUNA IUNIE-CIREȘARUL ȘI GEMENII



Iată  că a sosit mult așteptata vară plină de căldură și soare, emanând o energie pozitivă și veselă asupra tuturor.
Soarele care tranzitează zodia Gemeni, vedeta acestei luni, ne insuflă o energie aparte plină de vibrația aerului, element care simbolizează cuvântul, informația, adaptabilitatea și sociabilitatea. În plus, luna iunie începe cu un aspect benefic Soare - Gemeni și Marte – Balanță, punând accentul pe comunicare făcându-ne mai predispuși spre socializare, de a ieși din propria carapace pentru a cunoaște lucruri inedite.
Așadar, semnele de aer( Gemeni, Balanța și Vărsătorul) și cele de foc( Berbecul și Leul) sunt favorizate și sprijinite pentru a duce la bun sfârșit anumite idei și proiecte( poate fi vorba de examene, interviuri etc.)
Semnele zodiacale care își joacă rolurile cele mai semnificative în această lună sunt semnele Taur, Gemeni și Rac.


De ce spun acest lucru?
Deoarece inima o să ”vorbească” într-o limbă plăcută spiritului... o să ascultăm mai mult inima, sentimentele și emoțiile. O să ne dăm seama de valoarea intimității, de valoarea cultului închinat trecutului nostru...
Sau...
EU AM (Venus în Taur) DOAR CEEA CE GÂNDESC (Soarele în Gemeni) ȘI SIMT LOGICA TRECUTULUI ȘI FAMILIARULUI (Mercur în Rac).
În plus, Mercur aflându-se în Rac, va intra în mișcarea de retrogradare  din 7 iunie, în 17 iunie va regresa în Gemeni unde își va continua mișcarea retrogradă până în 1 iulie. Spre finalul mersului retrograd, Mercur se va afla în poziția de 24°23’ Gemeni (în 1 iulie) unde se va reîntâlni cu stelele fixe ALNILAM și LA NECKA.
Ce înseamnă aceasta? Să ne întoarcem în perioada 23 mai încoace și să ne aducem aminte dacă ne-am folosit de puterea noastră, de lăcomia noastră, de agresivitate și mânie pentru a beneficia de diverse onoruri și faimă! Acum, Mercur în această poziție încărcat de vibrația semnului Rac, ne vine în ajutor să reconciliem, să ajustăm ceea ce am stricat cu orgoliul nostru. Nu degeaba retrogradarea lui Mercur se produce înainte de a aplica un aspect de cuadratură lui Marte din Balanță…
Așadar, să profităm de această ocazie și să încercăm să reparăm ce este de reparat în sectorul comunicării, fie că este vorba de partenerul de viață sau de afaceri, de colegi, frați, copii sau alte rude de familie pe care i-am nedreptățit. Mai avem și sprijinul planetei Venus din Taur care ne insuflă dorința de stabilitate, de apartenență și siguranță în mediul nostru de confort… Mintea și inima merg mână în mână, călăuzindu-se una pe cealaltă…


Din întreg setul de cărți ale tarotului, 78 la număr, nu întâmplător am extras cartea PAPA. Privind cu atenție imaginea cărții se observă în mâna stângă a Papei tripla cruce, simbolul virtuților spirituale (Credință, Speranță și Milostenie) și simbolul celor trei planuri (planul material, intelectual și divin). Cele două chei încrucișate reprezintă accesul la misterele pierdute în negura timpului și la misterele viitorului.
Prezența acestei arcane arată existența unor situații care necesită implicarea noastră într-un mod mai profund. Avem nevoie de un bun sfătuitor pentru a ne ajuta să ne clarificăm ideile. Cuvintele magice asupra cărora trebuie mizăm sunt : Autoritate și Tradiție folosite cu Înțelepciune.



DE CE SĂ-I IUBIM PE CEI DIN ZODIA GEMENI?


Deoarece sunt "copiii" cei mai drăgălași și jucăuși ai zodiacului…
Constelația Gemeni este formată din stele care personifică (mitologic vorbind) cei doi frați gemeni, Castor și Polux. Se spune că Mercur (Hermes) zeul mesager care stăpânea domeniul comerțului era protectorul lor.
André Barbault, un distins astrolog francez, a stabilit temperamentele celor doi frați gemeni Castor și Polux,ca fiind caracteristicile dominante ale semnului Gemeni:
Tipul Castor (temperament coleric) are o sensibilitate instabilă și agitată, sentimente exuberante, mereu în căutarea de noi emoții și atras de pasiuni dezordonate și volubile. O personalitate bizară care trăiește într-o atmosferă febrilă și caută un prezent mai bogat și cât mai minunat posibil.
Tipul Polux (temperament sanguinic) deține o ”minte fără suflet”, dotat de o mare prezență de spirit. Trăiește și acționează conform propriei sale inteligențe; curios, practic, abil, oportunist, ingenios, ironic, sarcastic și ”fără inimă”.
Același astrolog celebru spune că ”se întâmplă adesea ca aceste două contraste temperamentale se alternează și sunt prezente în aceeași persoană(nativă Gemeni). Dar, în general, unul dintre ele (unul dintre temperamente) predomină.”(Tratat practic de astrologie- André Barbault)
Așadar, cei doi frați mitologici împreună, reprezintă polaritatea, dualitatea și complementarea caracteristicilor celor doi în acest semn zodiacal, Gemeni.
 Persoana care este nativă Gemeni, cu ascendentul sau cu această zodie accentuată în astrograma natală este curioasă, foarte curioasă. Dorește să cunoască TOTUL (până se plictisește) și să-i informeze, la rândul ei, pe ceilalți. De aici-COMUNICAREA specifică acestui semn dual.

Gândește foarte mult. Dorește să afle totul, dar dorește să-l și înțeleagă prin folosirea logicii. De aici-SCEPTICISMUL care îl ajută să ”simtă” când ceva nu-i în regulă sau nu îi este clar ceva anume...
Este nerăbdător datorită nervozității care-l domină câteodată. Se plictisește repede, mai ales atunci când subiectul sau tema de interes și-a pierdut strălucirea, când nu-i mai hrănește curiozitatea și mintea. Cu alte cuvinte, Geamănul nostru abandonează și caută un alt punct de interes, ca mai târziu să revină la ceea ce a abandonat anterior... De aici-SUPERFICIALITATEA care este doar un scut impotriva plictisului...
Are putere de convingere datorită gândirii logice pe care o deține, nu se implică prea tare emoțional... până și emoția o procesează cu ajutorul minții... De aici-INTELIGENȚA...
Iată cum m-am întins la vorbă... din ”solidaritate” pentru Gemeni, pentru că-i înțeleg...

 de Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu