luni, 2 iunie 2014

Astrotarot iunie:CAPRICORN, VĂRSĂTOR și PEȘTI



Zodia sau Ascendentul CAPRICORN


Luna aceasta se pune accent pe succesul datorat efortului depus și asupra modului cum îți vei folosi capacitățile. Soarele în aspect benefic cu Marte îți oferă, în primele 10 zile ale lunii, o energie creativă pe care este indicat s-o folosești în sfera profesională. Poți deveni mai atent cu mintea și cu organismul tău. Cred că dictonul latin ”mens sana in corpore sano”(minte sănătoasă într-un corp sănătos) se va potrivi de minune pentru această lună. Și în familie lucrurile încep să devină mai clare. Devii mai generos și înțelegător cu membrii familiei tale.
Cu Venus din Taur, poți deveni înclinat spre activități de divertisment cu copiii, spre iubire și creativitate. Poate nu vei fi disciplinat ca alte dăți dar o pauză din când în când este binevenită. Se recomandă, totuși, atenție la exagerări! Venus te ajută să te faci apreciat de ceilalți pentru ceea ce ești dar îți poate aduce și cheltuieli necontrolate, dacă nu ești atent.
Retrogradarea lui Mercur din Rac îți atrage atenția asupra necesității de a echilibra situația relațională la locul de muncă. Poate ar trebui să încerci să te pui în locul celorlalți atunci când comunici cu ei. O minte sensibilă și o inimă caldă sunt binevenite în relațiile profesionale!
Din 21 iunie, cu Soarele în Rac, vei fi nevoit să cobori în interiorul tău pentru a-ți descoperi resursele ce te vor ajuta în relația cu partenerul. De tine va depinde bunul mers al unei colaborări de afaceri sau cu partenerul de viață.


În imaginea acestei cărți 6 DE MONEDE se observă prezența unui bogat negustor care face un gest de caritate. Acest om , conștient de propriul noroc, împarte din ceea ce are și celor nevoiași. Prezența balanței în mâna stângă a negustorului  reprezintă balanța dreptății și înseamnă că el însuși a învățat că trebuie să cântărească exact cantitatea care trebuie dăruită. Nici mai mult, nici mai puțin… Cartea reprezintă, într-un fel zicala românească ”dar din dar se face rai”… 6 DE MONEDE face referire și la o eventuală posibilitate de a primi ajutorul cuiva, dar și tu poți deveni un ajutor binevenit pentru cineva.





Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR


Luna aceasta îți vei dori foarte mult să-ți exprimi personalitatea într-un fel cât mai original, însușire care te caracterizează din plin. Cuvintele acestei luni pentru tine sunt: LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Îți dorești să arăți tuturor de ceea ce ești în stare dar și să fii apreciat pentru ceea ce faci. Poți fi mult mai atras spre divertisment și iubire adolescentină, cu dorința de a te bucura în compania celor apropiați. Legăturile cu proprii fii pot deveni mult mai strânse în această perioadă.
Cu Venus în Taur te poți simți mult mai preocupat de casă. Este posibil să o redecorezi pentru mai mult confort. Ai fantezie și idei pentru acest scop. Poți avea și o tendință spre comoditate și există riscul să nu te implici în problemele profesionale. Încearcă să nu-ți ignori cariera, ascultă și sfaturile partenerului.
Mercur retrograd din Rac te îndeamnă să îmbini utilul cu plăcutul. Poate ar trebui să aduci în relațiile amoroase mai multă implicare emoțională. În felul acesta va exista o comunicare mult mai bună în viitor. Se poate spune același lucru și pentru relațiile cu părinții sau cu copiii.


NEBUNUL din tarot reprezintă copilul din noi sau copilul interior care este atras spre începuturi spontane și lipsite de prejudecăți. Acest tânăr din imagine este lipsit de griji, neluând în calcul pericolele și pe micul său prieten , câinele, care îl avertizează de un iminent pericol. Cartea face referire la un nou ciclu din viață ce poate fi spre beneficiul tău dacă , înainte de a te avânta, iei în calcul și avertismentele venite din partea celor dragi și apropiați ție.





 
Zodia sau Ascendentul PEȘTI


Începutul lunii iunie îți poate crea stări de tensiune sau mici probleme în familie. Acestea îți vor provoca temeri și descurajări. Acest rezultat provine din urma unei idealizări a unei situații și acum te confrunți cu dezamăgirea. Dar cum tot răul duce spre bine, vei găsi susținerea necesară de a rezolva situația. Încearcă să-ți folosești capacitățile și valorifică-le. Vei avea șanse de rotunjire a veniturilor și o îmbunătățire a sectorului socio-profesional.
Cu Venus în Taur în sectorul comunicării te implici, plin de afecțiune, în problemele celorlalți, gata de a-i ajuta atunci când au nevoie. Reușești să te faci remarcat și să fascinezi cu ușurință. Se va îmbunătăți și relația cu partenerul dacă tu îți dorești și acționezi.
Dacă în ultimul timp ai neglijat membrii familiei tale, acum, cu Mercur retrograd din Rac, ai șansa să-ți faci o doză de curaj și să rectifici ceea ce, poate, ai stricat cu o vorbă aruncată la întâmplare sau ei te-au rănit… fă tu primul pas spre împăcare, îmbrăcat cu haina blândeței, țesută cu fir subțire de curaj…


În tarot, cavalerii simbolizează triumful eroului datorită acțiunii. CAVALERUL DE SPADE reprezintă provocarea minții și a voinței de a rupe legăturile cu prejudecățile și de a începe o descătușare a minții creative. Este momentul să-ți iei „sabia” curajului în mână și să acționezi …dar, atenție, nu pentru a „distruge” persoanele și situațiile cu care intri în contact, ci legăturile subconștientului tău cu trecutul care acum nu-și mai are rostul… Atenție, această carte mai reprezintă și rivalitate sau adversari în cazul în care nu folosești „sabia” doar pentru corecția ta, a propriei persoane…  


Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu