miercuri, 6 august 2014

Astrotarot august: CAPRICORN, VĂRSĂTOR și PEȘTI



Zodia sau Ascendentul CAPRICORN

Cât de mult conștientizezi că orice eveniment din viața ta te provoacă spre o transformare sau o renaștere creativă?
Da, ai înțeles perfect… Tot ce ți se întâmplă, fie că sunt evenimente fericite sau nu, este cu scopul de a te face să cobori în adâncurile conștiinței tale pentru a-ți (re)descoperi „comorile” ființei tale…
În această perioadă ești tentat, mai mult ca oricând, să-ți iei drept ghid, pentru un timp, propria-ți voce lăuntrică; ești mai tentat să te împaci cu propriul trecut și să-l accepți așa cum este el. Făcând acest lucru, chiar dacă poate fi dureros, vei reuși să înveți lecția care îți este necesară și de ajutor în realizarea ta ca poziție socială și integrare la locul de muncă.
Chiar dacă cei pe care îi credeai prieteni te dezamăgesc în vreun fel trebuie să înțelegi că nimeni și nimic nu este perfect în această lume și fiecare are modul său de a se manifesta, poate fără a avea drept scop să te rănească. Acordă iubire, nu împotrivire… Atenție și la domeniul financiar care se poate destabiliza dacă nu ești suficient de calculat!
Spre sfârșitul lunii vei pune accent pe analiza ideilor tale pe care, poate, le vei tria și le vei adopta doar pe cele funcționale.


Știi vorba aceea bătrânească „de ceea ce ție frică, de aia nu scapi!”? Cartea 9 DE BÂTE îți atrage atenția că ești excesiv de precaut, chiar și atunci când nu este cazul. Precauția nu este ceva rău dar când este în exces duce la izolare de tot și de toate și, de aici , evidente nemulțumiri și frustrări. Să privim cu atenție această carte.  Persoana din imagine ne apare ca fiind speriată, temătoare de ceva, gata de autoapărare în cazul în care se poate întâmpla ceva neplăcut pentru ea. Cele opt bâte în picioare, mai înalte decât persoana, simbolizează protecția și izolarea de exterior, de lumea exterioară, accentuând sentimentul de nesiguranță. Decât să încerci să te protejezi la nesfârșit de ceva imaginar mai bine încearcă să te descătușezi de această obișnuință de a te închide în propria-ți carapace, obișnuință obositoare atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău.






Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR
 


Dai importanța cuvenită parteneriatelor tale?
Este o perioadă destul de activă pentru tine în acest sector. Este o perioadă bună pentru a intra în contact cu experți în diverse domenii, să ceri sfatul unui specialist în domeniul vizat de tine. Ești receptiv și deschis ideilor noi, reușești să menții orice conversație în ritmul voioșiei și al curtoaziei atâta timp cât nu ți se vorbește cu un ton de… șef.
Că tot veni vorba de șef… Responsabilitățile de la serviciu (sau cei care reprezintă autoritate pentru tine) te copleșesc, te poți simți încolțit de idei rigide în fața cărora ar fi indicat să reacționezi cu precauție.
Este un bun moment să „cazi la pace” cu partenerul de viață… el poate fi cel care îți va ridica moralul.
Nici în sectorul familial lucrurile nu sunt tocmai roz… Faptul că ești mai tot timpul pe drumuri sau ești departe, într-un fel, de ceea ce-și dorește familia ta pentru moment, ți se poate aduce reproșuri pe care le pui, vrând – nevrând, la suflet. Încearcă să-i înțelegi pe fiecare și respectă, cât poți, din responsabilitățile tale, fără a face uz de capricii și încăpățânare și vei vedea că totul va lua direcția dorită de tine.




Iată o carte contrastantă care subliniază importanța simțirii, a intuiției și, totodată, importanța gândirii și rațiunii. Cartea 2 DE SPADE amplifică necesitatea unui echilibru dintre rațiune și simțire pentru a putea trece cu bine peste anumite evenimente. Apa (apa, femeia îmbrăcată în alb și Luna) și Aerul (orizontul, spadele susținute de femeie, tronul sau bancheta simboluri ale temeliei, ale unei baze solide care oferă susținere datorită gândirii), două elemente care conlucrează perfect dacă nu se „infiltrează” privirea ochiului care observă dar nu simte adevărul. Menține echilibrul dintre mintea care gândește și intuiție, fără a amesteca în joc și privirea care observă totul dar „înțelege” greșit…





Zodia sau Ascendentul PEȘTI

Acțiunea acestei luni se va petrece pe scena serviciului și a colegialității. Este un moment propice de a te concentra asupra îmbunătățirii condițiilor de muncă, ești creativ și poți veni cu noi idei în scopul propulsării sferei material-profesionale. Șefii îți apreciază curajul , la fel și tu, ești mult mai sigur pe tine, pe capacitățile tale.
Există riscul de a nu te putea „desprinde” de anumite idei în ceea ce privește activitatea ta zilnică, fie că este la locul de muncă, fie acasă. Această atitudine este bună într-o anumită măsură, dar când devine exagerată îți poate aduce blocarea  orizonturilor.
 Câteodată este bine să adopți o atitudine detașată, să privești orice lucru negativ ca pe o nouă oportunitate, ca pe o nouă șansă pentru tine și să-ți spui: „poate este mai bine pentru mine dacă s-a întâmplat așa.” Alege să menții un echilibru și să conlucrezi și cu cei din jur pentru a atinge efectul dorit. 



Cartea 2 DE MONEDE este o carte pozitivă care te sfătuiește să-ți folosești adaptabilitatea la schimbări și flexibilitatea de te „juca” cu diverse oportunități care îți pot ieși în cale. Apa unduitoare din spatele jonglerului, simbolizează flexibilitate, modelarea simțirii și a emoției. Vapoarele simbolizează, la rândul lor, oportunități ce pot veni de departe dar și oportunități ce te pot duce departe, spre alte zări care pot fi mai fericite sau pline de speranță. În mâinile tale se află puterea jocului, tu ești cel care poate să fructifice șansa… așa că, joacă-te cu seninătate!  






Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu