vineri, 26 septembrie 2014

Octombrie – perioada în care cântărim iubirea față de semeni



Începutul lunii ne surprinde cu dinamismul accentuat în sectorul parteneriatelor, ne dă dorința de a relaționa, de a cunoaște și de a menține o legătură cu diverse persoane care ni se par interesante.
Dacă în luna septembrie am fost sub imperiul analizei și autoanalizei încercând să găsim soluții practice care să ne ajute în țelurile propuse, acum, în luna octombrie cu Soarele și Venus în Balanță, suntem atrași și/sau ne dorim să închegăm parteneriate care ne-ar putea favoriza pe drumul către aceste țeluri care pot avea legătură cu sfera sentimentală sau cu cea a afacerilor.
Semnele de aer Gemeni și Vărsător vor reuși să culeagă roadele de pe urma socializării. La fel va fi și pentru Leu și Săgetător, mai ales că Jupiter și Marte le fac „galerie”…
Așadar, iată motto-ul astrelor pentru această lună: PRIN CELĂLALT (Balanță) ÎMI DAU SEAMA CÂT DE FASCINANT ȘI MINUNAT SUNT (Leu) ȘI DEVIN CONȘTIENT DE MOTIVAȚIILE ȘI IDEALURILE MELE (Săgetător). EL/EA MĂ IMPULSIONEAZĂ SĂ GÂNDESC (Gemeni) ȘI SĂ-MI GĂSESC LIBERTATEA ȘI INDIVIDUALITATEA (Vărsător).
Acum ne vom da seama cât de importantă este contribuția celuilalt pentru evoluția sufletului nostru, a fiecăruia, fie că este dureroasă sau nu. Este ca și cum ne-am oglindi în cel de lângă noi; prin el/ea vedem propriile noastre calități și defecte care trebuiesc dezvoltate, respectiv estompate…
Mercur, planeta care guvernează sfera comunicării, socializării și inteligenței logice se găsește până pe 10 octombrie în Scorpion, unde pe 5 octombrie își va începe mersul aparent retrograd până pe 24 octombrie în Balanță. Avem șansa de a ne învăța mintea să poată pătrunde dincolo de ceea ce nu pricepe, de a „scotoci” prin ungherele întunecate ale sufletului și să scoată la lumină comorile „Hades-ului”. Mercur în Scorpion ne accentuează curiozitatea pentru tot ce-i ascuns și misterios, ne provoacă să descoperim tot ce ni se pare straniu și greu de elucidat, ne îndeamnă să ne înțelegem propriile temeri înăbușite, secretele și dorințele ascunse pe care le dorim îngropate și ferite de ochii lumii. (Mercur în aspect de trigon cu Neptun r. până pe 11 octombrie; Mercur r. în Scorpion și Balanță).


Gândurile noastre despre noi înșine vor fi iluminate și ne vor arăta drumul către autocunoașterea salvatoare: vom fi în măsură de a ne transforma și de a renaște din propriile dureri și frământări pentru a deveni mai puternici, mai conștienți de forța gândurilor noastre care ne vor ajuta în deciziile pe care le vom avea de luat în perioada imediat următoare.
Să ne aducem aminte, așadar, cam ce anume s-a petrecut din 14 septembrie încoace. Atunci s-a produs ceva care acum (până în 24 octombrie) se cere reevaluat și rectificat, se cere clarificată o situație anume cu privire la un parteneriat. CONCILIERE, ARMONIE și PACE cu noi înșine și apoi cu cei din jurul nostru. Tot acum se pot clarifica anumite probleme din sfera sentimentală unde nu este loc pentru gândirea logică ci de o gândire care să ne poarte spre renaștere, transformare și purificare (Mercur retrograd în Scorpion) care ne va ajuta să reconstruim relații (sentimentale sau de afaceri) puternice bazate pe recunoașterea calităților propriului Eu pentru ca apoi să le folosim în societate legând noi contacte sau reparându-le pe cele existente în care am acționat greșit din propria vină ( Mercur retrograd în Balanță conjunct cu Soarele și Venus).
Din 23 octombrie, cu Soarele în Scorpion ca apoi să-l urmeze și Venus din 24 octombrie, vom avea tendința de a ne retrage în noi înșine pentru a sonda mintea și sufletul nostru, ne vom contura mult mai clar ceea ce ne dorim de la viață și de ceea ce avem nevoie pentru a putea cuceri ce ne face plăcere și ne fascinează (fie că este vorba de relații sau/și lucruri materiale).
Apoi Marte, care își va face ingresul în Capricorn din 26 octombrie, ne va da o mână de ajutor să realizăm cele spuse mai sus. Vom ști cum și când să acționăm și acest lucru ne va propulsa către țintele pe care le avem în vizor.


Cartea de tarot ÎNDRĂGOSTIȚII reliefează foarte bine atmosfera acestei luni. Este o carte care simbolizează dragostea pură, nepătată dar și șansa de a alege. Este posibil să fim puși în situația de a lua decizii destul de importante care pot marca viitorul nostru, în bine sau nu, depinde de alegerea noastră.
Iată o carte care ne îndeamnă să luăm decizia în funcție de ceea ce ne vorbește inima, o alegere făcută cu sufletul, fără a amesteca judecata rece a logicii. Îngerul o să vegheze asupra momentului deciziei dacă îi vom cere și ne promite că orice alegere făcută cu inima pură, neîntinată de dorințe egoiste, va fi o alegere care ne va conduce către succes!
Mihaela M. Atomei




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu