luni, 27 octombrie 2014

Noiembrie-ultimul şi misteriosul clocot al toamnei









Chiar dacă toamna s-a aşternut de ceva timp, abia acum, în noiembrie îşi arată latura ei plină de penumbre, de labirinturile întortocheate ale sufletului, de emoţiile răscolitoare ale transformării… Îmi vin în minte minunatele versuri ale lui Nichita Stănescu din poezia „Emoţie de toamnă”:
„… acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta,
Mă tem că n-am să te mai văd, uneori, că or să-mi crească aripi ascuţite până la nori,
Că ai să te ascunzi într-un ochi străin, şi el o să se-nchidă cu o frunză de pelin.
Şi-atunci mă apropii de pietre şi tac, iau cuvintele şi le-nec în mare.
Şuier luna şi o răsar şi o prefac într-o dragoste mare.”
Iată o poezie pe gustul Scorpionilor, că tot ne aflăm în zodia acestora, zodia cea mai misterioasă din totalul celor 12 semne, o zodie ce reliefează zbuciumul interior al emoţiilor ţinute ascunse, lăsate să iasă la lumină doar la momentul oportun.
Scorpionii au o mare dorinţă de a poseda (nu neapărat în sensul negativ) tot ceea ce le atrage atenţia şi vor lupta (lucru ce nu le displace) până vor obţine ceea ce au ţintit. Sunt foarte conştienţi de puternicul lor magnetism: doar simpla lor prezenţă atrage atenţia asupra lor datorită alurii misterioase. Ceilalţi au senzaţia că le sunt scanate mintea şi sufletul, că sunt dezgoliţi de secrete datorită privirii pătrunzătoare a celor care au Soarele sau ascendentul în Scorpion.


Planetele în luna noiembrie ne influenţează în drumul spre transformarea şi purificarea relaţiilor, fie că sunt relaţii ce ţin de domeniul carierei, fie familiale sau sentimentale.
Dacă în luna octombrie ne-am făcut o idee despre cum ar trebui să fie aceste relaţii, acum, în luna noiembrie se descoperă ascunzişurile acestora spre beneficiul celor care au acţionat corect şi cu seriozitate şi, la fel de bine, pot lua naştere relaţii care se vor ferite de ochii lumii ( Venus în conjuncţie cu Soarele din Scorpion în sextil cu Pluton din Capricorn).
Definiţia lunii noiembrie, sub lupa astrelor şi a poziţionării acestora pe harta cerului ar fi următoarea: AM PUTEREA DE TRANSFORMA (Scorpion) TOATE ACELE EMOŢII ŞI VISE (Rac) CARE SUNT DEŞARTE ŞI-MI PROVOACĂ SUFERINŢĂ (Peşti).
Semnele de apă vor fi deplin influenţate de tranzitul Soarelui, al planetei Venus şi cel al lui Mercur prin semnul Scorpionului. La fel vor fi şi Capricornul şi Fecioara.
Vor avea mai multă forţă de a răzbate şi de a renaşte din propriile lor suferinţe înţelese doar de ele însele. (Triunghiul Minor format din Soare în conjuncţie cu Venus, în trigon cu Neptun şi acestea în sextil cu Pluton şi Marte din Capricorn, aspect ce va dura până în 4 noiembrie). Tot acum se vor accentua senzualitatea şi erotismul, vor fi pasiuni covârşitoare pline de nelinişti şi de dureroase mistere…


Relaţiile noastre nu vor putea supravieţui în bună pace dacă domină grandoarea şi punerea noastră pe primul loc. Tendinţa de a exagera în orice domeniu este foarte ridicată, mai ales atunci când spunem: „eu am dreptate!”… deci, să gândim de mai multe ori înainte de spune aceste cuvinte în faţa celuilalt… Se cere mare atenţie şi precauţie în cheltuieli care pot fi nesăbuite şi pot duce la tensiuni în relaţiile cu ceilalţi! (Jupiter din Leu în cuadratură cu Soarele şi Venus din Scorpion în perioada 3-21 noiembrie).
Din 9 noiembrie până în 28 noiembrie cu Mercur în Scorpion, mintea noastră are puterea de a restructura, de a pătrunde dincolo de limitele cunoaşterii de suprafaţă a anumitor lucruri şi ia contact cu abisul secretos, aşadar se pot descoperi secrete ce se doreau ţinute ascunse, dar la fel de bine, pot lua naştere anumite fapte şi gânduri care se vor ţinute departe de ochii celorlalţi.
Conjuncţia planetei Venus cu Saturn din Scorpion în perioada 10-15 noiembrie poate influenţa relaţiile de dragoste care încep în această perioadă, transformându-le în relaţii durabile în care domină seriozitatea,loialitatea şi respectul reciproc. La fel se pot considera şi relaţiile cu vârstnicii noştri a căror prezenţă şi înţelepciune le vom dori în această perioadă.
În perioada 14-21 noiembrie vor fi momente în care ne vom dori să fim singuri, doar cu noi înşine, doar cu emoţiile, visele şi simţirile noastre cele mai adânci. Poate fi o  perioadă numai bună pentru a ne cunoaşte mai bine şi a ne înţelege propriile temeri şi emoţii (Conjuncţia Soarelui cu Saturn din Scorpion).
Din 16 noiembrie Venus şi din 22 noiembrie Soarele vor intra în semnul Săgetător, zodie de foc care poartă amprenta energiei şi a acţiunii şi ne va descătuşa entuziasmul care a mocnit în semnul Scorpionului. Ne va fi mult mai uşor să ne arătăm şi să primim afecţiunea în mod deschis şi liber, fără oprelişti…


Cartea de tarot 8 DE BÂTE exprimă rapiditatea deciziilor şi dinamismul. Este forţa lăuntrică ce vine din îmbinarea gândurilor şi dorinţelor noastre. Redă importanţa gândului şi sentimentului. Acestea reprezintă CAUZA care va produce EFECTUL, negativ sau pozitiv în funcţie de natura cauzei. Este un fel de lege a karmei… Orice vom face acum, oricum vom acţiona în această lună a lui noiembrie, ne vom primi răsplata bine meritată sau, cu alte cuvinte: „după faptă vine şi răsplata!”




Mihaela M. Atomei



Un comentariu: