sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Astrotarot noiembrie: SCORPION, SĂGETĂTOR şi CAPRICORN



Zodia sau Ascendentul SCORPION


Acum este perioada ta de care trebuie să te foloseşti la maximum! Cu Venus în sectorul personalităţii tale şi în zodia ta ai o fascinaţie aparte care atrage ca un magnet acea dragoste, armonie şi pasiune după care tânjeşti de ceva vreme.
Eşti foarte receptiv la stimulii externi şi trezesc în tine emoţii foarte puternice. Atenţie să nu depăşeşti limita când vine vorba de multiplele ocazii de a-ţi etala şarmul… Evită să te foloseşti de puterea ta de seducţie tocmai la locul de muncă…rezultatele pot fi invers faţă de ceea ce îţi doreşti, poţi fi înţeles greşit de către superiori şi imaginea ta poate avea de suferit. La fel poate fi în orice domeniu îţi doreşti atenţie din partea celorlalţi… există riscul de a exagera şi de a gafa, aşadar, atenţie!
Atitudinea ta faţă de carieră şi de responsabilităţile acesteia este una rezervată, dacă nu, chiar rigidă, ceea ce îngreunează, oarecum, ascensiunea. În schimb, intuieşti foarte bine mersul şi direcţia acesteia.
Marte din Capricorn în conjuncţie cu Pluton îţi dau o mare putere de a merge mai departe, de a-ţi recâştiga încrederea în forţele proprii, de a învăţa din experienţele dureroase prin care ai trecut.
Mercur, intrând în zodia ta din 9 noiembrie unde va sta până în 28 noiembrie, îţi va aduce multiple ocazii de a-ţi demonstra ascuţimea şi agerimea minţii. Pricepi şi descoperi extrem de uşor lucruri ascunse de ceilalţi, dar, la fel de bine, poţi fi chiar tu făptaşul…
Din 10 noiembrie atenţie la tendinţele depresive. Acestea pot fi cauzate de dezamăgiri, de faptul că dorinţa ta de a străluci oricând şi oriunde nu a fost satisfăcută. Acum poţi fi dezamăgit de atitudinea acelor persoane pe care le-ai fi vrut aproape de tine.
Din 16 noiembrie Venus intră în sectorul posesiunilor materiale ceea ce poate modifica negativ cheltuielile, acestea devenind oarecum lipsite de moderaţie. Atenţie la vicii şi capricii…acestea pot extrem de scumpe şi confuze!


PAJUL DE SĂBII, o carte care te reprezintă în această perioadă. Imaginea acestei cărţi simbolizează vigilenţa şi agerimea minţii, puterea de a înţelege dincolo de tot ceea ce este obişnuit pentru ceilalţi. Pajul (adică tu) are o atitudine de apărare în cazul  unui atac venit pe neaşteptate. El deţine toate mijloacele pentru a se apăra… pericolul nu există pentru el! Aşadar, îndrăzneşte să-ţi aperi interesele proprii deoarece eşti destul de pregătit psihic şi fizic!






Zodia sau Ascendentul SĂGETĂTOR


În principiu, eşti o persoană jovială, plină de exuberanţă care preferă adevărul direct, nepoleit. De obicei, nu-ţi plac secretele, ascunzişurile şi „tornadele” emoţionale. Luna noiembrie te provoacă să înţelegi sensul acestora. Este ca şi cum vei învăţa din propria-ţi experienţă şi chiar dacă doare te poţi autovindeca…
Acum este posibil să-ţi schimbi anumite convingeri despre viaţa pe care ai dus-o până acum şi acest lucru să te doară… Este posibil să simţi că te sacrifici prea mult pentru ceilalţi, să te simţi neînţeles şi să ceri dreptate dar în modul tău. Trebuie să asculţi şi opinia celuilalt! Atenţie la exagerări venite din partea modului tău de a privi lucrurile… nu cumva eşti mult prea sigur pe propria-ţi înţelepciune încât nu o poţi vedea şi pe a altora?
Supravegherea sănătăţii în această perioadă este primordială. Evită excesele de orice fel. Acordă o atenţie deosebită şi sănătăţii sufletului care, mai ales în această perioadă, este deosebit de importantă. Riscul apariţiei depresiei este destul de mare datorită faptului că te poţi simţi abandonat, înşelat în aşteptările tale de către ceilalţi. Dar nu pentru că aşa este cu adevărat ci pentru că aşa vezi tu situaţiile în care eşti pus de către aceştia.
Aşadar, profită de prezenţa lui Marte în Capricorn care alături de Pluton te poate ajuta să-ţi recâştigi resursele, capacităţile de care eşti sigur şi te fac împlinit.
Din 16 noiembrie, Venus îşi face ingresul în zodia ta, lucru ce îţi poate aduce mai multă „dulceaţă” în viaţa ta sentimentală. Pentru ceilalţi devii o persoană foarte atrăgătoare, senzuală şi charismatică. Dacă nu eşti atent rişti să cazi pradă iluziilor şi să devii nerealist în relaţiile sentimentale. În schimb, îţi poţi orienta această fantezie şi romanticism către domeniul artistic sau al unui hobby care cere imaginaţie bogată. Relaţiile sentimentale apărute pe acest aspect stresant dintre Venus şi Neptun nu au o bază reală şi se pot spulbera la cea mai mică bătaie de vânt…


Cartea SPÂNZURATUL este o carte care simbolizează iluminarea, elevarea spirituală şi capacitatea de a renunţa la ceva vechi şi dureros şi de a te adapta la ceva nou. Nu este defel o carte negativă, ci anunţă nevoia de stagnare fizică, nevoia de Dumnezeu şi repaus pentru a putea simţi creşterea spirituală şi bizuirea pe puterea ta de a te adapta unor situaţii din trecut neînţelese pe deplin. Spiritul de sacrificiu este în prim plan pentru tine în această perioadă, necesar pentru a putea merge mai departe acolo unde îţi doreşti…






Zodia sau Ascendentul CAPRICORN


Încă de la începutul lunii simţi cum debordezi de o energie inexplicabilă pe care o aplici cu spor în interesele care te preocupă. Este posibil să-ţi doreşti să te integrezi în grupuri cu preocupări similare cu ale tale, să cunoşti persoane noi de care tu te poţi simţi atras în mod misterios. Nu este exclus să se înfiripe o relaţie sentimentală sau o amiciţie mult dorită.
Mare atenţie în perioada 6-15 noiembrie: conjuncţia Marte-Pluton din zodia ta  reactivând renumita cuadratură cu Uranus, te va face vulnerabil la provocările venite din mediul familial. Există riscul să devii extrem de inflexibil şi încăpăţânat împotriva diverselor schimbări care, poate, îţi sunt necesare. Încearcă să nu te manifeşti cu intoleranţă faţă de partener: îl poţi răni sufleteşte şi va avea sentimentul că nu faci suficient efort să-l înţelegi.
În perioada 3-21 noiembrie îţi trebuie multă precauţie în cheltuieli care pot surveni mai mult pentru hrănirea orgoliului decât pentru o necesitate de maximă urgenţă.
Din 9 noiembrie, Mercur din Scorpion îţi dă o gândire mult mai penetrantă, fapt care te va ajuta să descoperi şi să studiezi anumite domenii care îţi fac plăcere dar şi să legi noi prietenii şi/sau să le consolidezi pe cele actuale.
Din 16 noiembrie, Venus va fi în cuadratură cu Neptun şi atunci este posibil să apară sentimentul de confuzie asupra relaţiilor. Este o perioadă delicată din acest punct de vedere, în care crezi că tot ce zboară se mănâncă… Aşadar, atenţie în ce anume îţi pui speranţele, pentru a evita dezamăgirea!
Spre sfârşitul lunii este posibil să intri în adevărate stări de panică datorită pregătirii pentru o călătorie sau vreo mutare într-un alt loc. Ţi se vor pune la probă curajul şi optimismul dar şi capacitatea ta de a asimila noi convingeri şi moduri de viaţă diferite de cum eşti obişnuit.


Cartea 2 DE MONEDE este o carte care simbolizează, pentru tine în această perioadă, nevoia de echilibru. Această carte are un mesaj simplu ilustrat prin această imagine: ECHILIBRUL în tot şi în toate cele care te înconjoară precum şi capacitatea de a jongla cu oportunităţile sunt ingredientele necesare pentru reuşită. Dacă vei reuşi să manevrezi totul cu dibăcie, nu vei avea parte de pierderi şi dezamăgiri!






Mihaela M. Atomei



Un comentariu: