miercuri, 24 decembrie 2014

Astro decembrie: FECIOARĂ, BALANŢA şi SCORPION



Zodia sau Ascendentul FECIOARĂ


Prima jumătate a lunii a fost dedicată familiei şi problemelor căminului. Ai simţit, probabil, că neliniştile celor dragi sunt şi ale tale şi te-ai implicat în rezolvarea acestora. La fel, poate, te-ai mobilizat mai mult prin casă în vederea restructurării, redecorării şi îmbunătăţirii acesteia. Ai trăit, poate, mai intens decât altă dată bucuria de a te cufunda în propriile rutine şi tabieturi dragi ţie.
Acum, spre sfârşitul acestei luni, atenţia ta se îndreaptă spre iubire: iubirea faţă de copii, faţă de partener şi nu în ultimul rând, faţă de o preocupare sau hobby care te bucură. Eşti mult mai deschis flirtului, ai mai multă încredere în tine şi nu-ţi scapă nimic sau nimeni care îţi este pe plac. Totuşi, nu prea reuşeşti să te bucuri pe deplin datorită problemelor financiare. Poate te-ai bazat pe anumite sume de bani sau ajutor financiar venite din alte surse şi acum lucrurile au luat o turnură neaşteptată spre detrimentul tău.


Dacă domeniul tău financiar nu este tocmai roz, ai în schimb puterea şi energia necesară să stabilizezi sau să echilibrezi oarecum balansul în acest sector. Marte din Vărsător îţi dă putere de muncă şi sacrificiu, reuşind în acest fel să aduci „barca pe mal”.
Jupiter retrograd în sectorul subconştientului şi profunzimii, al secretelor dureroase şi neînţelese de nimeni, chiar nici de tine, te îndeamnă să priveşti toate acestea în faţă, să le recunoşti şi să le foloseşti pentru binele tău şi al celorlalţi. Ai fost prea sigur şi mândru că ceea ce ştii este suficient să ţii pentru tine fără a mai scoate la lumină „nestematele” ascunse? Acum este momentul să conştientizezi acele lucruri de care te temi şi să începi autovindecarea prin punerea ta la dispoziţia celorlalţi. Vei fi surprins cât de bogat sufleteşte te vei simţi în viitor…
Saturn în Săgetător (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017) în sectorul familiei şi al căminului va începe să facă „curăţenie” şi să elimine lucrurile şi obiceiurile vechi şi nefolositoare. Ce înseamnă acest lucru pentru tine? În această perioadă este posibil să fii împins de anumite situaţii şi evenimente să adopţi un alt stil de viaţă decât până acum. Pot surveni răsturnări de situaţii în familie sau în mediul în care trăieşti zi de zi, situaţii în care aveai încredere că nu se vor schimba, că sunt sigure. Cert este că se schimbă ceva în rutina cu care erai obişnuit până acum. Poate nu va fi tocmai plăcut pentru tine, care iubeşti siguranţa şi disciplina şi nu adori schimbările care nu corespund planurilor tale făcute în prealabil. Dar acest lucru este mai mult decât necesar tocmai pentru a-ţi face loc pentru alte planuri mult mai solide şi durabile.


Zodia sau Ascendentul BALANŢĂ


Prima jumătate a lunii decembrie a fost prielnică studiilor, comunicării cu ceilalţi, schimbului şi acumulării de informaţii. Ai transmis uşor ceea ce ai vrut să spui şi ai înţeles la fel de uşor mesajele celorlalţi.
Acum, simţi că te împovărează îndatoririle şi responsabilităţile căminului şi ale familiei. Acestea ţi se par ca o corvoadă mai mult datorită faptului că te simţi fără chef în astfel de implicări. Confortul şi rutina ta sunt date peste cap: nu mai simţi aceeaşi căldură în familie ca acum ceva timp şi lucrul acesta te oboseşte. Posibil să simţi că nici tendinţa ta de „a împăca şi capra şi varza” nu mai funcţionează.
Acestea se pot datora şi prezenţei lui Marte în Vărsător care te „împinge” cu o energie strălucitoare şi înfocată către dorinţa de a te distra, de a căuta bune companii în care să te simţi bine şi îndrăgostit. Dacă nu ai astfel de dorinţe atunci, este posibil, să simţi că ai o atracţie deosebită către ceva ce-ţi face plăcere cum ar fi un hobby în care să-ţi etalezi originalitatea şi creativitatea. Oricare ar fi alegerile tale, excelezi şi eşti plin de vitalitate în relaţiile cu ceilalţi, din afara familiei. Nu ar fi nimic ieşit din comun dacă partenerul ar veni cu o idee fulger şi-ţi propune să fugiţi departe de lumea care vă înconjoară…


Retrogradarea lui Jupiter din Leu te invită să reflectezi şi să corectezi greşelile pe care le-ai făcut de curând privitor la anumite grupuri de prieteni sau persoane care te-au susţinut cândva. Nu cumva, din cauza mândriei ai „uitat” de aceştia? Acum este momentul să corectezi unele atitudini de ale tale care n-au fost pe placul celorlalţi, simţindu-se folosiţi şi trădaţi de tine!
Prezenţa lui Saturn în Săgetător (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017) în sectorul comunicării şi studiului nu putea să nu-ţi aducă, tocmai aici, anumite lecţii de viaţă pe care trebuie să le înveţi în perioada menţionată mai sus. Comunicarea şi menţinerea unei legături cu celălalt sunt de mare importanţă pentru tine, dar Saturn vine să-ţi arate CUM şi CU CE trebuie să contribui tu. Ţi se cere calitate, seriozitate şi disciplină în modul tău de a socializa cu ceilalţi, în special cu cei mult mai tineri şi cu cei mult mai în vârstă decât tine. Sunt 3 ani în care ai timp să experimentezi şi să înveţi din greşeli, eliminându-le. Aceste lucruri îţi vor fi de folos după 2017 încolo, atunci când probele s-ar putea dovedi mult mai neplăcute decât cele de acum…


Zodia sau Ascendentul SCORPION


Sectorul material-profesional a avut o mare importanţă pentru tine în prima jumătate a acestei luni. Poate au avut loc schimbări în acest sector mai mult sau mai puţin semnificative. Important este că eşti mai sigur pe tine acum, ştii ce poţi şi cum să te valorifici, deocamdată. Acum, atenţia îţi este îndreptată către studiu şi acumularea de informaţii, către relaţionare, chiar dacă se fac într-o manieră nu tocmai confortabilă datorită lui Uranus care te bruschează şi te „împinge” să te mişti mai repede şi să te acomodezi din mers la evenimentele din jurul tău, lucru care nu prea îţi este pe plac.
Marte din Vărsător nu prea este prietenos cu tine şi îţi „dăruieşte” multiple ocazii care să te ţină într-un joc continuu de du-te-vino. Sectorul vizat de acesta este cel care ţine de familie şi rutină. Simţi că tot timpul apare ceva care să te scoată din „pepeni”. Apar situaţii din trecut pe care le-ai fi dorit uitate, te poţi confrunta cu anumite probleme în familie care îţi va tulbura liniştea; nu neapărat ceva rău, dar chiar dacă nu este nimic grav, pentru tine va fi un motiv suficient de stres. Cam ai tendinţa, în această perioadă, de a face din „ţânţar armăsar”.

 
Retrogradarea lui Jupiter din Leu, sectorul carierei şi al reputaţiei tale în societate, te scoate la „apel”. Ai de rectificat ceva în modul tău de a te manifesta în societate. Dacă ai fost prea sigur de tine atunci când nu era cazul sau te-ai folosit de poziţia ta şi ai abuzat de încrederea oferită de superiori, acum este momentul de a repara aceste greşeli, îndreptându-ţi erorile. Lăsându-le nerezolvate, acestea se pot „revărsa” peste tine şi să cazi în propria capcană.
Iată-l şi pe Saturn în Săgetător (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017)… Părăsind zodia ta, acum te simţi eliberat de prezenţa riguroasă a acestuia. Oricum, pe perioada tranzitului lui Saturn prin zodia ta, ai învăţat multe lucruri pe care nici nu credeai că ai să poţi fi în stare de aşa ceva. Eşti mult mai încrezător acum în propriile forţe: Saturn a avut grijă să-ţi călească personalitatea şi nu a fost deloc uşor să-l suporţi! Şi bine că a fost aşa, altfel nu ai fi fost cel de azi! Dacă vei învăţa şi lecţiile ce vor veni în următorii 3  ani, nu vei avea ce regreta în viitor după 2017. Lecţiile vor fi acum în sectorul material-profesional: aici Saturn va elimina tot ce nu este sigur pentru tine şi îţi va da ocazia să-i fii alături să construiţi ceva mult mai durabil şi serios. Tot acum, vei avea posibilitatea să conştientizezi ceea ce POŢI cu adevărat, să dai tot ce este mai bun din tine pentru a te putea valorifica (la propriu vorbind) şi a-ţi clădi oportunităţi mai sigure de câştig, cu toate că situaţia financiară sub dominaţia lui Saturn nu este tocmai roză… Seriozitate, disciplină, rigoare şi continuitate fără să ceri imediat recompense… acestea vor fi lecţiile lui Saturn pentru tine…

Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu