sâmbătă, 5 mai 2018

Uranus in Taur – o noua fateta a stabilitatii



 Ne pregatim pentru ingresul  lui Uranus (15 mai), zeul Cerului in zodia Taurului (unde va sta cca. 7 ani), un semn care iubeste stabilitatea,  siguranta materiala si sentimentala.
Se aud deja tot felul de "profetii" nefaste in legatura cu acest aspect important al acestui an, insa vreau sa precizez ca eu nu plec urechea la asa ceva si am sa explic de ce.

Uranus este, intr-adevar, planeta schimbarilor neasteptate, care rastoarna conceptele invechite si pune pe un pidestal altele noi. Darama dogmele ruginite insa le va inlocui cu unele stralucitoare, care cuceresc tocmai prin noutatea ce le caracterizeaza la prima aparitie.
In zodia Taurului, Uranus nu are putere prea mare, este in cadere, nu se poate manifesta asa cum ar dori: se afla pe un teritoriu aliat lui Saturn, dusmanul sau de temut care l-a mutilat.
Cu toate acestea, nu vom scapa de reactiile extreme ale acestuia, insa nu vom fi foarte afectati, cel putin nu atat de puternic cum a fost pe toata perioada sederii sale in Berbec. 
  Stiti legenda lui Uranus?
La inceput a fost Haosul si de aici s-a nascut Geea (mama Terra, mama Pamant). Din ea s-a nascut Uranus (zeul Cerului). Apoi, Uranus a luat-o de sotie pe Geea si din acest incest au luat nastere tot felul de fiinte care mai de care mai ciudate: de la titani pana la ciclopi si giganti. Unul dintre acesti fii a fost si Cronos sau Saturn. Se spune ca Geea, insarcinata fiind, nu putea sa dea nastere fiilor datorita posesiunilor fizice continue ale lui Uranus si astfel, Geea s-a gandit la o razvratire impotriva sotului ei.  Saturn, Cronos a fost unul dintre fiii ei care s-a oferit sa faca ceva, sa o ajute sa scape de dominarea fizica a lui Uranus. Astfel, Saturn l-a castrat, taindu-i organele genitale cu o coasa. Acestea cazute in ocean au dat nastere,  cu ajutorul spumei marii , Afroditei sau Venerei, zeita frumusetii, fertilitatii si a senzualitatii. 












 
Revenind la astrologie, Uranus se va afla pe taramul Venerei, in Taur, pe teritoriul fiicei sale (planeta Venus guverneaza semnul Taur)  care ii aduce aminte ca totul are consecinte si niste limite peste care nu va putea sa treaca, ca orice abuz are si un sfarsit. Totusi, Saturn il va intampina cu amabilitate din Capricorn, conferindu-i un aspect prietenos de trigon pe o lunga perioada, astfel, Uranus va fi nevoit sa aduca doar schimbari utile, practice si respectabile. Marte va fi cel care il va sicana, contribuind la accentuarea frustrarii si a nervozitatii noastre. Vom fi foarte sensibili la schimbari deoarece noi nu vom reusi prea bine sa pricepem ca aceste schimbari sunt necesare pentru noi. In plus, vom avea parte si de o retrogradare imediata a lui Uranus proaspat influentat de natura pamanteana a Taurului, retrogradare care va fi din 8 august. Asadar, cei care au avut dificultati sa se adapteze, o vor face negresit in perioada de retrogradare, adica vor mai trece inca o data prin probleme similare pana vor invata sa accepte unele situatii din viata lor. 

 Am folosit tarotul pentru a da culoare acestui articol cu accent uranian.
Arcana majora INDRAGOSTITII ne va fi alaturi pe toata aceasta perioada de tranzit al lui Uranus. Simbolizeaza posibilitatea alegerii, nicidecum a constrangerii. Vom intelege ca orice alegere ne apartine si va conduce catre consecinte, fie pozitive,  fie negative. Daca nu vom intelege acest lucru, vom fi nevoiti sa trecem prin diferite situatii pana vom invata acest lucru. Relatiile vor  predomina in sfera noastra de prim interes. Este posibil sa se accepte mult  mai usor unele despartiri, unele rupturi familiale, fara prea mult tam-tam si fara prea multa zarva. Se accepta si se va vedea in esecul sentimental, familial, o noua oportunitate de a construi altceva. Nimic nu se va pierde, nimic nu se va dispersa in neant. Totul va genera un alt flux, poate mai incitant decat primul.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu