marți, 12 iunie 2018

VENUS în Leu – focul pasiunii sau scânteia deznădejdii?


Venus, planeta care domnește peste frumusețe, senzualitate, bunăstare și eleganță se afla pe teritoriul  Leului, al Soarelui, al lui Apollo (zeul soarelui la greci) și al lui Ra (zeul soarelui la egipteni), din 13-14 iunie până în 9 iulie.

Ar trebui să fie o perioadă plină de bucuria socializării, de întâlniri plăcute, de iubiri pătimașe și demonstrate pe față, fără ascunzișuri, de petreceri răsunătoare în care voia bună și luxul să domnească, de creativitate în stil domnesc, de nebunia dulce a tinereții, de viață...

Da! Așa ar trebui, deoarece Venus în Leu cam asta promite, însă...
Venus este „încolțită” de Marte din Vărsător, Uranus din Taur și de Jupiter din Scorpion  încă de la apariția sa în sala regească. Cenușăresei (Venus), fata de casă care dorește să simtă, să se bucure de statutul de prințesă, i se arată unde îi este locul, i se interzice să viseze mai mult decât îi poate oferi viața iar rușinea îi va fi tovarăș.

 În termeni mai realiști, departe de zona basmelor, pe toată această perioadă a șederii planetei Venus în zodia  Leului, vom simți cum dorințelor noastre li se vor pune limite și cătușe, iubirea este destul de afectată iar bunăstarea va lăsa de dorit.
Uranus, Marte și Jupiter ne aduc aminte că nu este timp de toate astea acum, de toate aceste dorințe, de vise și trăiri. Trebuie să muncim pentru a le avea. Nimic nu este gratis: nici măcar zâmbetul...

Ne vom confrunta cu probleme în cuplu, cauza fiind, de fapt, problemele financiare. „Dragostea trece mai întâi prin stomac” spune un vechi proverb și nu este departe de adevăr în situația dată.
Copiii (cei care au) ne pot crea diferite probleme, nu ne fac mândri așa cum am sperat sau vor intra în tot felul de buclucuri.
Unele persoane în care am crezut vor arăta amenințător cu degetul spre noi.

Venus se va întâlni cu Destinul în toată această perioadă și asta înseamnă că tot ce ne va aduce insatisfacție este de natură Karmică și că avem de învățat lecțiile tocmai acestor suferințe.
Ne spune că:
- trebuie să ne controlăm emoțiile și sentimentele, să le filtrăm prin prisma concretului și profunzimii.
-superficialitatea nu trebuie să își facă spațiu în viața noastră.
-nu trăim pentru a-l face invidios pe celălalt.
-strălucirea noastră trebuie să pornească din interior (din acel autocontrol de care am pomenit) spre exterior (trebuie să se vadă rezultate clare și palpabile).

Spre „norocul” nostru aspectele tensionate care cad pe biata Venus se vor domoli din 3 iulie, atunci când Uranus o va sprijini și o va însufleți, ajutând-o să strălucească după vrerea ei. Dar până atunci vom avea de trecut prin multe obstacole...

 Iată că nici tarotul nu este deloc  departe de astre.
 Arcana TURNUL ne pune sare pe rană, nu iartă și nu are milă.
Ne spune că trebuie să ne schimbăm principiile după care ne-am condus până acum. Ne spune că ceva în modul nostru de a ne raporta către ceilalți este greșit. Că ceea ce așteptăm noi de la ceilalți nu se va împlini, ci dimpotrivă, ne vom trezi cu „palme” usturătoare peste față.
Turnul ne spune că stilul de viață pe care l-am adoptat până acum este deluzoriu, infim și searbăd. Dacă nu îl vom schimba noi, vor veni evenimente, situații care o să ne arate ce anume trebuie schimbat... în mod forțat!


 

4 comentarii: