miercuri, 3 septembrie 2014

Astrotarot septembrie: RAC, LEU și FECIOARĂ



Zodia sau Ascendentul RAC

Soarele în tranzit în sectorul cunoașterii îți aduce dorința de a aprofunda anumite învățături mai mult din curiozitate. Ești atras de tot ce-i nou și de tot ce se vrea descifrat în acest domeniu al cunoașterii și al învățăturii.
Pluton din Capricorn îți devine aliat în această perioadă. Îți dă putere să clădești ceva de durată făcând uz de înțelepciune și cunoaștere, deopotrivă. Ai șanse de a cunoaște persoane care îți pot fi de ajutor, de la care poți învăța ceva util. Și în plan sentimental lucrurile încep să prindă un contur mai colorat. Simți că ești pe aceeași lungime de undă cu celălalt și vă înțelegeți mult mai bine.
La capitolul parteneriate mai este de adăugat faptul că se mai menține încă acea tensiune obositoare care îți afectează cariera și relația cu superiorii dar la cote mult mai mici. Deci, acest lucru poate însemna că dispui de creativitate care te poate ajuta să ieși din impas.
Mai există și ceva tensiuni și în familie sau în mediul familiar ție. Comunicarea se face puțin cam greoaie și riști să înțelegi sau să fii înțeles greșit: de vină poate fi și stres-ul acumulat. Încearcă să-i înțelegi pe ceilalți, să te pui în locul lor pentru a putea judeca anumite situații prin prisma acestora. Procedând în acest mod  comunicarea cu cei dragi va fi mult mai ușoară.



ÎMPĂRĂTEASA, o carte a cărei imagine ne duce cu gândul către forța creației vieții și întreținerea acesteia, o carte plină de viață și triumful acesteia. Femeia din imagine ține sceptrul creației în mâna dreaptă (puterea creatoare) la nivelul capului (judecata minții) deasupra căruia se află o diademă din 12 stele (reprezentând cele 12 seminții ale poporului lui Dumnezeu, cei 12 apostoli, cele 12 constelații și/sau semnele zodiacale) care simbolizează protecția divină. Se simte pe deplin stăpână peste tot ce înseamnă belșug și împlinire palpabilă, trăită, deci nu închipuită sub forma iluziei (simbolul planetei Venus care decorează tronul împărătesei). Ce înseamnă toate acestea pentru tine? Înseamnă că ești propriul stăpân al puterii tale de a te dedica creativității, înseamnă că poți conta pe ceea ce ești și cum ești pentru a reuși să-ți îndeplinești visele… important este să vezi și să intuiești șansele din calea ta pentru a trece la acțiune… 


Zodia sau Ascendentul LEU


Dacă luna trecută ai fost atent la propria (re)descoperire personală dându-ți seama de propriile capacități, acum, în perioada lunii septembrie, sunt șanse să le valorifici, să-ți fructifici valorile. Este momentul să-ți sufleci mânecile și să treci la treabă! Se întrevăd reușite în planul profesional și sunt șanse de câștig.
Toate acestea vor fi posibile dacă vei reuși să înmoi tensiunea existentă dintre ceea ce ești tu și ceea ce vor ceilalți. Ți se cere ceva mai multă flexibilitate…
Este posibil să apară cheltuieli imprevizibile, cheltuieli care pot fi pentru amenajarea locuinței dar și pentru satisfacerea unor vicii…așadar, precauție!
Este un moment prielnic pentru aprofundarea unor studii sau cercetări la care ai nevoie de răspunsuri clare, ușor asimilabile. Doar că, pentru a putea învăța este necesar de avânt și inițiativă, deschidere a minții și acceptarea unor idei diverse de ale tale.
De la jumătatea lunii puterea ta de a fascina va crește simțitor. Devii, din nou, „punctul de atracție” datorită atenției cu care îți tratezi partenerul. Atenție, însă, ca activitățile de divertisment să nu devină un „rău necesar” sau exagerate… acestea te-ar putea distrage de la îndatoririle și responsabilitățile cărora trebuie să le acorzi atenție.


Femeia din imagine este legată la ochi și brațe. Interesant este faptul că are picioarele libere, poate să se miște nestingherită pe pământul îmbibat de apă. Se pare că se află într-un joc în care se cer anumite abilități pentru a reuși să scape de probă. Are libertatea de a dibui drumul care duce către castel (visul împlinit). Ce anume transmite această carte 8 DE SPADE: nu este o probă extremă, este doar o șansă de a conștientiza propriile capacități care te vor purta spre reușită în cazul apariției unei situații care pare fără ieșire. Chiar dacă, uneori, te poți simți prizonier în propriile gânduri și înconjurat de anumite evenimente nedorite nu trebuie să uiți că pentru tot și toate se găsesc soluții și ai o mare capacitate de a le găsi și a face uz de ele…


Zodia sau Ascendentul FECIOARĂ


În această perioadă ai o mare încredere în tine, în propria-ți judecată, în idealurile tale, dar mai ales în acele lucruri care îți fac plăcere. Datorită hobby-urilor și acelor activități care sunt produsul minții tale, te simți plin de energie și te simți mai puternic.
Dorești să arăți și altora cine ești cu adevărat. Acum, pentru tine, această atitudine este ca o sabie cu două tăișuri atunci când este superficial mânuită fără o pregătire temeinică în prealabil. Tu te mândrești cu acea latură a personalității tale care este mereu plină de acea dorință către lucruri bine făcute, bine analizate și puse la punct, dar… este posibil ca cei cu care intri în contact să nu rămână încântați de acest mod al tău de a aborda situațiile. Tendința ta către perfecțiune dar și faptul că ceri și altora acest lucru te poate purta către dezamăgiri.
Încearcă să fii mai maleabil în gândire și nu le impune și altora să-ți adopte stilul tău  de trai.
Relația de cuplu este în mâinile tale acum; este posibil să se îmbunătățească dacă vei reuși să-ți înțelegi partenerul așa cum este, fără a încerca din răsputeri să-i schimbi modul său de a fi, fără a-l „perfecționa”. Trebuie să fie de ajuns pentru tine faptul că iubirea pe care o oferi îl face să se simtă în siguranță…


Iată o carte nu tocmai plăcută la prima vedere. 3 DE SPADE nu reprezintă neapărat o suferință în dragoste. Este mai degrabă vorba de semnificația unor dezamăgiri, unor lupte pentru țeluri greu de atins în care s-a pus toată speranța. În cazul de față, inima frântă de rațiunea rece (spadele) este împinsă spre purificare  și curățare (ploaia), procedee nu tocmai plăcute dar necesare pentru vindecare. Trebuie eliminată încetul cu încetul fiecare spadă a minții căutătoare de logică. Încearcă să-ți adaptezi mintea și inima după ce spune intuiția (ploaia). Rezultatul va fi asemănător unei ploi de vară care cade peste pământul însetat…

Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu