duminică, 2 februarie 2014

MERCUR SI NEPTUN sau DISCIPOLUL SI MAESTRUL

                                     

                      

                          MERCUR  ȘI NEPTUN sau DISCIPOLUL  ȘI MAESTRUL

                                                                                                         de MIHAELA M. ATOMEI
    


Mercur,planeta cea mai rapidă din sistemul nostru solar,ocupă un rol important în mitologia greco-romană. Hermes (denumirea lui Mercur în mitologia greacă) este un tânăr versatil , abil, care deține inteligența de a se adapta mediului care-l înconjoară, înzestrat cu o mare dorință de a cunoaște totul, face cunoscut tuturor ceea ce știe fiind generos în a da informații. Mai este supranumit și „mesagerul zeilor”. Caduceul (bastonul sacru în jurul căruia sunt încolăciți doi șerpi) îl conduce pe Mercur în căutarea echilibrului între instinct și rațiune, între forțele binelui și răului, între Univers și omenire.
                                                                                                                                                      
                            


Neptun (în mitologia Romei antice) este zeul mărilor și al oceanelor. Poseidon ( denumirea lui Neptun în mitologia greacă), are ca sceptru un trident care simbolizează uniunea mării cu cerul și pământul sau fuziunea profunzimii psihicului cu tot ceea ce nu este vizibil și tangibil de către om. Domnește peste domeniul artei și poeziei, peste spiritualitate, intuiție și clarviziune. În regatul său din abisul oceanelor, Neptun, este pregătit pentru  a ne face  cunoscută o mare parte din beneficiile spiritualității, misticismului și spiritului de sacrificiu pentru aproapele nostru, pentru ceilalți.
Pentru a se putea face cunoscute toate aceste lucruri minunate și în planul terestru este nevoie  de un mesager care să  poarte  toate aceste comori, către oameni.
Neptun, aflându-se în regatul său din abisul misterios al oceanelor (în zodia Peștilor,în domiciliu), așteaptă răbdător un oaspete care vine din planul terestru, pe nimeni altul decât Mercur, mesagerul. Hermes ,în regatul lui Neptun ( în zodia Peștilor Mercur este în exil),va deveni mai receptiv din punct de vedere spiritual și va primi iluminarea pentru a putea descoperi căile divine. Va învăța să asculte, va învăța să tacă, va învăța să-și folosească mai puțin rațiunea și mai mult intuiția pentru a putea înțelege aceste comori spirituale atât de necesare omenirii, greu de văzut  și greu de înțeles, dar pot fi atinse cu inima și văzute cu sufletul.
Aceste două personaje mitologice vor conlucra în bună armonie pentru a transforma și regenera calea cunoașterii (Nodul Nord din Scorpion) care poartă omul mai aproape de Divinitate.
Din punct de vedere astrologic, această conjuncție Mercur-Neptun din zodia Peștilor(2-6 Februarie) va fi in aspect de trigon cu Nodul Nord (înseamnă strada sau drumul care trebuie parcurs indicând noi experiențe de trecere spre definirea evoluției spirituale a fiecăruia dintre noi). Este un aspect benefic care poartă cu sine ușurința de a transforma tot ceea ce este de neînțeles,misterios și impenetrabil referitor domeniului spiritual. Sub acest aspect sunt favorizate studiile mistice, spirituale, punând mintea umană în contact cu domeniul abstract, divin sau ,dacă vreți,fantastic. Tot ceea ce deslușim sau învățăm acum din aceste domenii ne poate fi de folos pe parcursul retrogradării lui Mercur (până în 28 februarie), perioadă în care este bine să ne facem ordine în idei, timp pentru rugăciune și meditație pentru a putea fi pregătiți de intrarea în mers direct a lui Mercur. Atunci este momentul de a rectifica, de a reface ceva ce am lăsat suspendat și nefinalizat, care poate fi un anumit proiect important pentru noi (să ne aducem aminte de perioada de la sfârșitul lunii ianuarie-începutul lunii februarie din anul trecut și sfârșitul lunii ianuarie din acest an în curs).
Pentru a termina acest articol cu un sfat înțelept am decis să consult și cărțile de tarot  care , pentru mine, simbolizează înțelepciunea în imagini.
          
Această arcană minoră  din tarot încearcă să evidențieze faptul că trebuie să spunem: AJUNGE CU LAMENTĂRILE! Ceea ce am pierdut cândva acum nu mai are importanță, nu-și are rostul întreținerea unei dureri care ne poate distrage atenția de la ceea ce ne-a rămas: speranța și oportunitățile. Este momentul să ne asumăm responsabilitățile și să dăm uitării trecutul. Haideți să acceptăm  sosirea noului în viața noastră!
Așadar,să învățăm să dăruim lumina iubirii acelora care au nevoie, să învățăm sacrificiul spre ajutorarea aproapelui și nu numai! Beneficiile ne vor copleși!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu