miercuri, 30 aprilie 2014

Astrotarot mai: CAPRICORN, VĂRSĂTOR și PEȘTI



Zodia sau Ascendentul CAPRICORN

La începutul lunii mai, reușești să te faci admirat de cei din jur, inspiri încredere celorlalți datorită modului tău de a te exprima într-o manieră bine pusă la punct. Poate dorești, mai mult ca oricând,să te relaxezi și să te ocupi de ceea ce-ți face plăcere în compania celor dragi.
Din 3 mai, atunci când Venus își face intrarea în semnul Berbec, este posibil să apară anumite transformări, schimbări în sfera familiară ție care se pot răsfrânge și în sfera socio-profesională sau viceversa. Se recomandă atenție la modul tău de a acționa în aceste sectoare (familial și profesional) din 3 mai încolo.
 Ingresul lui Mercur în Gemeni (din 7 mai) favorizează toate tipurile de munci intelectuale. Este o perioadă numai bună pentru comunicare cu angajatorii și colegii de muncă. Dar și aici este nevoie de o precauție: atenție la tendința de a-ți critica șefii și colegii. Abține-te, deoarece este posibil să nu ai dreptate și există riscul s-o încurci! Folosește-ți această energie în scop constructiv (nu criticând!), pentru binele carierei tale.
 

 REGINA DE SPADE te sprijină cu emanciparea și inteligența ei, necesare pentru construirea unor planuri bazate pe idei logico-matematice. La fel de bine, această carte poate reprezenta și o persoană feminină din anturajul tău cu asemenea calități. Regina din imagine ține în mâna dreaptă o spadă, simbolul puterii și al voinței. Cu un gest al mâinii ei stângi, se pare că regina dă ordine norilor să se retragă. Această carte îți transmite că ai puterea voinței și capacitatea de a face ordine acolo unde este necesară prezența lor în viața ta.


Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR


Introspecție. Acesta este cuvântul potrivit pentru starea ta în această lună. Este posibil să te simți obosit și împovărat de unele probleme din carieră și familie, a căror rezolvare evoluează lent; este ca și cum grijile vin dar nu vor să plece. Este posibil să apară și ceva probleme financiare care te vor pune pe jar.
În schimb sunt șanse ca la aceste probleme să le găsești cheia potrivită prin…introspecție. Pluton din Capricorn îți dă o ”mână” de ajutor în această perioadă de a te reinventa, de a-ți transforma modul tău de a acționa privitor la aceste probleme. Rezultatele se pot vedea începând de la sfârșitul acestei luni încolo.
Venus din Berbec (din 3 mai) și Mercur din Gemeni (din 7 mai) te predispun spre dragoste pentru cunoaștere, iubire și socializare, te simți mai încrezător în propria-ți putere creativă.


Cartea TURNUL din tarot nu este o carte total negativă, chiar dacă la prima vedere așa te face să crezi. Simbolizează construcția Turnului Babel din istoria biblică, o construcție bazată pe mintea omului care nu poate să se adapteze limitelor impuse de Dumnezeu tocmai  pentru protecția acestuia (a omului) de necunoscut. Cu alte cuvinte, indică o profundă criză de personalitate, căderea Eu-lui  sau ambiția care conduce spre dezastru. Poate simboliza și planurile noastre realizate pe un fundament fragil,  prăbușindu-se. Cartea sugerează necesitatea unui fundament solid, stabil pentru a putea construi ceva mult mai tangibil pe care să te poți baza o perioadă mai îndelungată de timp.  
 

Zodia sau Ascendentul PEȘTI


Începutul acestei luni te surprinde sub aspectele socializării și a iubirii. Reușești să comunici bine cu partenerul tău sau cel de afaceri.
Din 3 mai, când Venus își face intrarea în zodia Berbec îți poate aduce tendința spre anumite cheltuieli exagerate care-ți pot dezechilibra bugetul și așa destul de fragil. La fel, poate să apară și riscul unor cheltuieli neprevăzute, dar vei primi sprijin din partea cuiva apropiat ție.
 Ingresul lui Mercur în Gemeni (din7 mai) și apoi cel al Soarelui (din 21 mai) te poate predispune la stări de anxietate și temeri datorită unor probleme apărute în familie. Dar… cu iubirea poți trece marea… vei reuși să faci față acestor neajunsuri.


ASUL DE CUPE reprezintă plăcerea, prietenia, intuiția și sentimentul de împlinire datorită iubirii. Cartea face referire la iubire și la dorința de a proteja ceea ce iubim. Porumbelul alb din imaginea cărții, îl reprezintă pe Duhul Sfânt, adică manifestarea lui Dumnezeu, forța creativă. Așadar, utilizează-ți propria capacitate creativă plină de iubire, înțelepciune și inspirație divină… folosește-te de ea pentru a putea ieși din impas. Cartea spune că ai acest potențial… scoate-l la lumină și bucură-te de binefacerea lui…



 Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu