sâmbătă, 5 aprilie 2014

Formula iubirii: Pământ+Aer+Apă



Venus, planeta care simbolizează dragostea și afecțiunea, guvernează zodiile Taur(semn de pământ) și Balanța(semn de aer). Micul Benefic, cum este supranumită Venus în astrologie, intră în zodia Pești(semn de apă) zodia devoțiunii și a sacrificiului pentru cei din jur. Ingresul planetei are loc în 6 aprilie și va rămâne până în 2 mai.
În această perioadă LOVE IS IN THE AIR…la propriu…


Crește dorința de a fi cu cei dragi în intimitate, departe de ochii lumii… Singurătatea în doi acum devine sublimă. Crește sentimentul de iubire și totodată creează în adâncul inimii un râu de fericire… Nu este sentimentalism bazat doar pe atracție fizică, ci și o iubire mistică și platonică. Și muzica pe care o auzim și tot ceea ce vedem frumos  se transformă în declarații de iubire.
Alte cuvinte care ar putea caracteriza această perioadă ar fi următoarele: ”ÎȚI DĂRUIESC TOT CE AM MAI DE PREȚ!” sau:
SACRIFIC=zodia Pești(element apă)
TOT CE AM=zodia Taur(element pământ)
PENTRU TINE=zodia Balanță(element aer)
Dar…atenție și la reversul medaliei! Ca orice tranzit al oricărei planete în oricare zodie prezintă și neplăceri, nici acesta nu este scutit de dificultăți.
Venus în Pești poate declanșa nevoia de comoditate mai mult decât este necesar. Se poate simți o lipsă de energie și un tonus fizic scăzut. La fel va sta și simțul practic. Posesivitatea și gelozia pot declanșa alte dificultăți. Apoi, poate fi și o idealizare a parteneriatelor și de aici până la sentimentul de dezamăgire nu este decât un pas. Așadar, un strop de echilibru ar fi mai mult decât necesar!


Nu am putut lăsa deoparte sfatul venit din partea tarotului și am extras cartea SOARELE… Frumoasă și veselă carte… Promite optimism și armonie în relații, fericire și libertate de manifestare a sentimentelor. Ne oferă inteligența necesară pentru a crea diverse momente fericite pentru cei dragi. Dorim să vedem mai multe zâmbete pe chipurile lor…Clipe minunate…
Din nefericire , trebuie să fim pregătiți și pentru deziluzii în cazul în care se exagerează… Tot această carte a tarotului ne povestește și despre cealaltă față a exuberanței sentimentale: ne spune despre orgoliul și egoismul care ne conduce spre posesivitate și gelozie, despre demascarea slăbiciunilor noastre pe care le doream ținute ascunse, despre problematicul sentiment de a nu fi înțeles sau înțeles în mod greșit, despre răsturnări de situații care promiteau, la început, a fi fericite…
Așadar, trebuie să ne dozăm dragostea la limitele suportate de celălalt… Totuși, ce-i prea mult, strică întotdeauna…
Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu