marți, 27 mai 2014

Astrotarot iunie: BERBEC, TAUR și GEMENI








Zodia sau Ascendentul BERBEC


Cu Soarele în Gemeni în sectorul cunoașterii și al studiului, ești atras spre aceste domenii, acumulând mult mai ușor informații ce-ți pot fi folositoare. Nici comunicarea cu partenerul de viață sau de afaceri nu stă rău! Atenție, totuși, la curajul nebunesc de a spune tot ce-ți trece prin minte! Evită excesul de autoimpunere atunci când nu este cazul!
 Venus din Taur îți poate aduce șansa unor câștiguri bine meritate de pe urma valorificării aptitudinilor și talentelor tale. Sunt șanse să te faci remarcat în sfera profesională datorită competențelor tale. Profită de această ocazie și acționează!
Mercur din Rac, intrând în retrogradare îți oferă o gândire mult mai sensibilă, intuitivă și emotivă, mult mai atașată de trecut, de tot ceea ce-ți este familiar. Cu ajutorul acestui tip de gândire poți reconstrui acele relații cu cei dragi sau cu persoane importante pentru inima ta, care odinioară au avut de suferit poate din cauza modului tău impulsiv și necontrolat de a acționa.
Soarele din Rac (din 21 iunie) te poate predispune la capricii sau poți avea diverse insatisfacții legate de mediul tău familiar și familial. Așadar, atenție asupra modului cum te manifești, fii precaut și nu acționa la primul impuls pentru a evita anumite neplăceri în viitorul apropiat.
 

Prin intermediul acestei arcane, ÎMPĂRATUL, poți intra în luna iunie pe tărâmul ordinii și al determinării. Aceasta carte reprezintă energia creativă masculină. În imagine se observă împăratul șezând pe un tron de piatră având ca ornament două capete de berbec ce simbolizează tăria și forța. Tarotul îți spune că deții puterea și se află în mâinile tale, asemenea unui împărat, dar este vorba de puterea de a te controla și a te disciplina pe tine însuți, nu pe ceilalți. Este foarte important să înțelegi în mod corect acest lucru… Dacă folosești aceste atuuri asupra caracterului tău, educându-l, vei avea numai de câștigat, în schimb, folosirea lor asupra altora înseamnă abuz și imaturitate care duce la pierdere și sfârșitul viselor tale. Fii înțelept, așa cum numai un împărat drept poate fi!


Zodia sau Ascendentul TAUR


Siguranța economică și serviciul sunt primele pe lista ta de priorități pentru această lună. Te simți în mare formă fizică și cu o energie ce-ți poate asigura o bună concentrare asupra proiectelor tale legate de sectorul material-profesional. Profită de această oportunitate, deoarece începutul acestei luni este o perioadă favorabilă de a-ți stabili mult mai clar prioritățile și a le putea finaliza cu succes.
Lucrurile nu se vor desfășura lin și fără obstacole, din nefericire. Este posibil să te confrunți cu anumite stări de descurajare și neputință. Ignoră-le și concentrează-te asupra scopurilor tale palpabile! Există și riscul să apară și o tendință de a cheltui într-un mod necontrolat. Așadar, atenție ce cumperi și nu te hazarda!
Retrogradarea lui Mercur îți atrage atenția asupra necesității de a-ți conștientiza valorile și aptitudinile. Vei reuși să le valorifici punând mai multă pasiune și dăruire în ceea ce faci, în munca ta.
Mai ai un As în mânecă… pe minunata Venus sau Micul Benefic în zodia ta, domiciliul ei primar. Acest lucru îți aduce mai multă dorință de a iubi și a fi iubit, de intimitate, de siguranță alături de cei dragi. Tot Venus te poate face mai posesiv(ă) sau gelos… nu da prea mare importanță acestor stări ci focusează-te asupra evenimentelor pozitive din această lună!


Imaginea cărții 8 DE MONEDE înfățișează un tânăr muncind liniștit, cu satisfacție. Reprezintă o persoană abilă, capabilă de a se sacrifica pentru îmbunătățirea propriei poziții materiale. Cartea arată că sunt necesare practica și implicarea cu satisfacție  pentru a putea menține sub control și a face să rodească orice situație materială. Ciocanul și dalta sunt în mâinile tale, folosește-le și ai să fii mulțumit de rezultat! 8 DE MONEDE este o carte care îți promite sprijin  în ceea ce faci! 






Zodia sau Ascendentul GEMENI


Cu Soarele ce-ți tranzitează semnul zodiacal, devii mult mai vesel și plin de energie, reușești cu ușurință să-ți fascinezi prietenii și apropiații. Te poți confrunta și cu o anumită tendință, mai accentuată, spre nestatornicie, nerăbdare și nervozitate. Soarele aplicând un aspect de trigon lui Marte din Balanță (în primele 10 zile ale lunii) te poate predispune spre dorința de a evada către o lume a distracției și a iubirii. Este posibil să-ți petreci mai mult timp în compania copiilor, făcând ceea ce-ți place (diverse jocuri care să dezvolte creativitatea, plimbări, distracții etc.).
Atenție, însă, asupra sectorului profesional. Te poți simți obosit și nemulțumit. Încearcă să te autodisciplinezi în această perioadă în sectorul profesional și ”dă-i Cezarului ce-i al Cezarului”…!
Pe parcursul retrogradării lui Mercur din Rac și apoi din zodia ta, este posibil, sau mai degrabă,trebuie să-ți conștientizezi propria valoare intelectuală. Guvernatorul tău zodiacal Mercur te îndeamnă spre reconciliere: TU și cu TINE, ai de reglat ceva cu conștiința ta. Este vorba de propria-ți persoană și valoarea ta, pe care, probabil ai neglijat-o în ultimul timp. Autodescoperă-te!


LUNA în tarot simbolizează nesiguranțe și temeri care pot fi justificate sau nu, dubii asupra unor alegeri. Pune în evidență dualismul dintre fantezie și realitate, obligându-te să lupți împotriva propriilor tale frici cu hotărâre. Dar nu trebuie să te îngrijorezi prea tare de apariția acestei cărți. Ea te avertizează asupra unor posibile temeri (ce pot fi nejustificate, prezente doar în mintea ta) dar tot ea îți vine în ajutor spunându-ți să-ți folosești intuiția și să te asculți… ascultă-ți inima înainte de a lua o hotărâre anume… LUNA te îndeamnă să asculți ce-ți spune inima și totul o să fie bine!




Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu