vineri, 30 mai 2014

Astrotarot iunie: RAC, LEU și FECIOARĂZodia sau Ascendentul RAC


Este posibil ca în această lună să îți dorești mai mult ca oricând să te implici în problemele celorlalți, oferindu-le sprijin și un umăr asupra căruia să plângă… În felul acesta te ajuți și pe tine însuți, descoperindu-ți unele aptitudini și calități de care ești mai mult sau mai puțin conștient. Intri în contact cu propria-ți valoare pe care o poți folosi în proiectele tale, îmbunătățind sfera material-profesională.
Îți este greu, însă, să te concentrezi asupra detaliilor proiectelor pe care le ai în vizor. Te poți simți epuizat și dezorientat, dar nu dispera! Aspectul benefic dintre Soare și Uranus (până în 11 iunie) aflat în sectorul carierei și realizărilor tale te poate sprijini în situațiile ce-ți provoacă dubii. Acest aspect îți stimulează mintea și este un moment ideal de a folosi această energie sau vibrație a aspectului pentru a căuta soluții la diversele probleme personale ce nu-ți dau pace…
Venus din Taur te îndeamnă să participi la diverse activități în grup sau într-o echipă; sunt șanse să te simți foarte bine și, totodată, acceptat… Este posibil să (re)cunoști persoane capabile să-ți ofere prin prietenia lor ceea ce-ți dorești de multă vreme. Aici nu mă refer strict la lucruri materiale ci la acele tipuri de prietenii care să-ți satisfacă nevoia de apartenență.
Retrogradarea lui Mercur te provoacă să ”cobori” în adâncurile sufletului tău, acolo unde este zbuciumul mai mare. Doar TU îl poți calma, doar TU te poți cufunda în adâncurile lui pentru a scoate la suprafață comori neștiute nici de tine însuți. Folosește-le!


Cartea de tarot 3 DE BÂTE este cea care îți descrie în imagini cum poți fi tu. Bărbatul din imagine reprezintă un erou, devenind astfel datorită capacității acestuia de a înfrunta obstacolele pe care le înșiră viața. Se sprijină de o bâtă (simbolul puterii)  care răsare din stânca (simbolul materialului) asupra căreia se află. Acest lucru indică o persoană încrezătoare în propria putere care, după o escaladare lungă și obositoare a stâncii a ajuns într-un loc sigur reușind să privească satisfăcut în zare  apropierea de obiectivul său. Unii tarologi spun că această carte îl simbolizează pe Moise pe Muntele Sinai privind în zare Pământul Promis. Așadar, puterea ce-o deții și se află lângă tine trebuie folosită la stăpânirea propriilor emoții. Reușind acest lucru te poți avânta mai departe spre scopul tău.  


Zodia sau Ascendentul LEU


Cu Soarele în zodia Gemeni, care ocupă sectorul prieteniei și idealurilor tale, pui mai mult accent asupra modului tău de a te desfășura, de a-ți expune mult mai ușor ideile în grupurile de persoane cu care colaborezi sau cu care ai relații de prietenie. Vei fi mult mai sigur pe tine, pe ceea ce faci, pe ceea ce realizezi. Este momentul prielnic de a conștientiza ceea ce-ți dorești de la viață.
Venus din Taur îți creează circumstanțe favorabile sectorului material-profesional. Vei începe să vezi cu alți ochi munca ce o prestezi și vei fi conștient de capacitățile tale pe care le vei exploata, aducându-ți beneficii. Bineînțeles, toate acestea cer un efort pe care trebuie să-l depui. Tu ești cel care este la ”volanul” voinței tale și tu decizi când și cum să se pună în mișcare. Tranzitele lunii acesteia îți transmit că este momentul să acționezi. Nu fii comod, dar nici prea mândru. Aceste două însușiri nu-ți folosesc acum pentru atingerea scopurilor.
Retrogradarea lui Mercur te îndeamnă spre o înțelegere mai clară a emoțiilor tale, a temerilor tale, a incertitudinilor tale și să încerci să le depășești cu ajutorul prieteniei și acceptă îndrumările celor care te iubesc și/sau vor să te ajute ghidându-ți pașii către mai bine.
Din 21 iunie, atunci când Soarele intră în zodia Racului, nemulțumirile și indispozițiile tale pot fi ceva mai frecvente și te predispun la un comportament, oarecum, capricios. Nu este momentul de a te manifesta imatur și copilăros.


REGINA DE CUPE reprezintă partea feminina yin și tot ceea ce ține de înțelepciunea intuitivă, emotivă și creativă. Cupa din mâinile reginei are o formă foarte sofisticată, învăluită în mister. Are forma unei cupole ale unei biserici, ”privită” din laterale de doi îngeri. Toate acestea reprezintă puterea creativă a sentimentelor împletite cu divinul. Cu alte cuvinte capacitatea ta de introspecție și de a-ți observa partea sensibilă și intuitivă a personalității și caracterului tău te poate ajuta să-ți ”interpretezi” șansele către reușită. Nu-ți fie teamă să dai ascultare sensibilității tale! Vei fi surprins de câte lucruri poți realiza cu ajutorul ei…


Zodia sau Ascendentul FECIOARĂ


Soarele din Gemeni, aflat în sectorul realizărilor și carierei te suprasolicită. Ți se cere o mai mare atenție asupra capacităților tale și poți face acest lucru orientându-te asupra înțelepciunii tale pe care ai acumulat-o de-a lungul timpului. Este momentul să te bazezi pe ea și să încerci să echilibrezi, oarecum, responsabilitățile din familie cu cele din sfera profesională. Sunt șanse ca partea financiară să se rotunjească prin munca proprie.
ADAPTABILITATE- acesta ar fi cuvântul potrivit pentru descrierea acestei luni… Practic, ți se cere să împaci ”și capra, și varza”.
Venus din Taur te sprijină și te îndeamnă să ai încredere în propria-ți cunoaștere, înțelepciune, în propriile-ți idealuri de viață. Datorită acestora vei avea ocazia să-ți îmbunătățești relația cu partenerul de viață sau cu cel de afaceri. Este posibil să existe un oarecare contact cu ținuturi aflate la mare depărtare de casă sau poți avea ocazia unei călătorii ce-ți va aduce o îmbunătățire a situației relaționale.
Mercur retrograd te îndeamnă să cobori în adâncul sufletului tău, să-l sondezi căutând comoara numită EMOȚIA PRIETENIEI. Nu ezita s-o folosești pentru a-ți facilita cariera sau relațiile parteneriale.
Din 21 iunie, cu Soarele tranzitând zodia Racului, te vei implica mai mult în atingerea propriilor obiective și dorințe personale ceea ce înseamnă și anumite cheltuieli nedorite. 


Cartea MARELE PREOT sau PAPA  sugerează importanța credinței în învățăturile tradiționale și protecția oferită de înțelepciunea acumulată de-a lungul secolelor. Reprezintă dorința de a acționa conform valorilor morale, reprezintă legea divină a cărui prezență o simțim când ne aflăm în fața unei decizii pe care o avem de luat: este bine sau este rău. Prezența acestei cărți îți transmite că în interiorul tău, în sufletul tău se află soluția la problema care te frământă. Primești binecuvântarea MARELUI PREOT dacă alegi acea soluție care corespunde înălțimilor morale divine. Încrede-te în Sinele tău! 
Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu