duminică, 5 octombrie 2014

Astrotarot octombrie: CAPRICORN, VĂRSĂTOR şi PEŞTI



Zodia sau Ascendentul CAPRICORN


Mercur retrograd în această lună te îndeamnă să rectifici, reconciliezi o situaţie din sectorul profesional. Este momentul să-ţi foloseşti toate cunoştinţele pe care le-ai acumulat în urma studiului sau a unei pregătiri. Poată să apară anumite schimbări în acest sector, poţi avea impresia că toate sarcinile sunt pe umerii tăi.
Nu ar strica puţină maleabilitate din partea ta! Nu cumva eşti prea sobru şi ţii cu dinţii de ideile tale? Această atitudine îţi poate afecta nu numai sectorul profesional dar şi cel familial.
 În schimb dispui de şansa de avea idei inovatoare, salvatoare. Vei simţi cum ideea cea mai bună îţi vine dintr-o scânteiere a subconştientului. Îţi vei da seama foarte rapid ce curs va lua un anume eveniment… Aşa că, bazează-te pe intuiţia ta vigilentă…
 Ai mari şanse de a te afirma pe plan socio-profesional dar nu fără un efort susţinut din partea ta. Chiar dacă simţi că presiunea de a te decide să alegi drumul potrivit care duce spre succes este greoaie, te poţi încumeta s-o faci. Cred că regretele vor fi mult  mai mari dacă vei refuza să te decizi, să alegi o direcţie anume.
Aşadar, nu ezita să te dedici acestui sector… şansa poate apare de acolo de unde nu te aştepţi, dar trebuie să faci şi tu un pas spre ea…


MARELE PREOT îţi vine în ajutor propunându-ţi de a folosi IERTAREA în viaţa de zi cu zi. Nu numai că îţi va fi mai uşor să treci peste dezamăgiri dar vei fi mai împăcat cu propriul tău cuget, aducându-ţi o linişte interioară râvnită de mult timp. Prezenţa acestei cărţi mai sugerează şi necesitatea de a vedea clar, de a distinge BINELE de RĂU în propria viaţă, folosind etica şi dând importanţă valorilor morale faţă de celălalt. Dacă te simţi derutat poţi căuta un îndrumător bine pregătit  care îţi poate da un sfat sau te poate face să vezi mai clar situaţia în care te afli. 






Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR


Sectorul de viaţă ocupat în această perioadă va fi cel al studiilor şi tot ce are legătură cu adoptarea unor noi idei, filosofii de viaţă şi acumularea acestora prin contactul cu diverse culturi îndepărtate de locul în care îţi desfăşori de obicei activitatea.
Mercur retrograd din această perioadă te îndeamnă să-ţi îndrepţi atenţia către profunzimea acestor filosofii de viaţă. Gândirea logică şi tendinţa de a despica firul în patru în încercarea de a găsi o explicaţie sunt în van. Încearcă să „simţi” ceea ce gândeşti; în felul acesta vei avea răspunsuri la întrebările tale care te frământă.
Pluton din Capricorn te constrânge să acorzi mai multă importanţă răbdării, disciplinei interioare şi să transformi modul tău de gândire într-unul mult mai practic şi conservator.
Tot acum există şansa de a te afirma deoarece ai încredere în idealurile tale. Poate că sfera profesională nu va excela aşa cum te aştepţi dar vei câştiga diverse parteneriate destul de importante pentru viitorul tău.


Iată o carte care nu simbolizează defel fericirea şi plenitudinea. CINCI DE MONEDE este o carte care scoate în evidenţă deznădejdea, supărări datorită sentimentului de pierdere a ceva în care s-a pus cândva multă speranţă şi acum nu mai are nici o valoare. Complexele de inferioritate îşi pot face simţită prezenţa datorită neputinţei de a reuşi să demonstrezi ceea ce poţi cu adevărat, unei frici constante de a nu fi la înălţimea dorită. Totuşi, în imaginea cărţii se arată o oază de speranţă pentru cei doi necăjiţi şi anume clădirea (biserica sau o instituţie importantă) al cărui vitraliu compus din cele 5 monede în forma unui copac (aluzie la copacul vieţii) sau unui sfeşnic plin de lumină (aluzie la lumina interioară oferită de lăcaşul de cult sau de acea instituţie amintită anterior). Dar cei doi nu par să dea prea mare importanţă acestui fapt şi merg mai departe cu deznădejdea lor. Dar tu trebuie să priveşti într-acolo… pentru că de aici poate veni speranţa ta…din ACCEPTAREA AJUTORULUI…


Zodia sau Ascendentul PEŞTI


Este o perioadă a introspecţiei, dar în sensul bun al cuvântului. O introspecţie ce dă startul unui nou început survenit în urma unei transformări, unei decizii de a pune capăt unei suferinţe greu de îndurat.
Cred că un impediment important în a înainta în ceea ce ţi-ai propus este tocmai teama de a lua o decizie. Te poţi simţi victima propriilor suferinţe, mai ales atunci când nu te poţi integra în colectivitatea pe care o doreşti, poate şi datorită problemelor financiare. Dacă te aştepţi să fii sprijinit de cineva în această privinţă vei rămâne, cel mai probabil, dezamăgit. Satisfacţia pe plan financiar poate veni mult mai sigur prin munca ta, prin folosirea propriilor capacităţi de care nu duci lipsă… important este să nu-ţi fie teamă de schimbările survenite pe parcurs datorită cărora te poţi face cunoscut la adevărata ta valoare…
Mercur retrograd te poate învăţa importanţa ideilor şi idealurilor tale pe care nu reuşeşti să le faci cunoscute lumii pentru că nici tu însuţi nu le înţelegi prea bine. Este momentul să ai încredere în propria intuiţie, în vocea ta interioară şi chiar nu trebuie să-ţi pese prea tare de ceea ce spun ceilalţi…



 
NEBUNUL din tarot sugerează prezenţa unui entuziasm, de multe ori categorisit ca fiind infantil, lipsit de prejudecăţi şi inocent. Oare nu acest entuziasm îţi lipseşte în aceste momente? Desprinde-te de tiparele în care te simţi incomod şi încearcă să explorezi, vei fi uimit de frumuseţea care te înconjoară. Dar atenţie, nu încerca să forţezi nota… visează, contemplă dar fii precaut pe unde şi cum calci, ascultă-ţi conştiinţa când îţi va spune că exagerezi şi că ar fi timpul să te opreşti…





Mihaela M. Atomei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu