duminică, 22 februarie 2015

Astrotarot săptămâna 23 februarie – 1 martie (caracterizare generală)



Utilul cu plăcutul merg mână-n mână în această perioadă. Dispunem de energie pentru a începe ceva ce ne dorim, o activitate plăcută nouă. Ceea ce începem sau, mai bine zis, ceea ce ne-am hotărât să facem va avea şanse să dureze în timp, este ca şi cum dăm startul construirii unei baze…
Mercur din Vărsător ne va „ilumina” mintea cu sclipiri geniale, ne vom da seama brusc că avem răspunsuri la toate întrebările. Important este să începem deoarece avem energie din belşug! La fel şi susţinere… ( conjuncţia Marte –Venus din Berbec este susţinută de Saturn din Săgetător şi de Mercur din Vărsător; Uranus din Berbec în aspect benefic cu Jupiter din Leu).
 Cum întotdeauna există şi reversul medaliei, şi în acest caz există un „dar…”: Soarele din Peşti în conjuncţie cu Neptun poate stârni ca mintea şi inima să hoinărească în iluzii, în speranţe zadarnice, în vise greu de atins, chiar imposibile… Pentru a nu cădea în această capcană îl avem alături pe Saturn care va sta cu „ochii” pe noi: dacă ne va lua vântul viselor imposibile pe sus, el vine şi ne sare în ajutor să venim cu picioarele pe pământ, nu înainte de a ne da o „pălmuţă”… asta ca să ne trezim la realitate… Să-l facem aliatul nostru deoarece Saturn ne indică ceea ce avem de făcut: putem spera, putem visa, putem să credem că vom realiza ceea ce ne dorim cu condiţia să „dansăm” pe muzica realităţii, să trecem la treabă cu entuziasm şi siguri pe noi fără a cădea în apele tulburi ale fricii şi deznădejdii, să fim deschişi oportunităţilor însă nu înainte de a lua în calcul PRO şi CONTRA… (cuadratura dintre Saturn din Săgetător şi conjuncţia Soare –Neptun din Peşti).


Avem puterea şi forţa de a fi stăpâni peste propriile noastre emoţii şi sentimente! Acesta este mesajul REGELUI DE CUPE din tarot. Şezând pe tronul său care pluteşte pe apă (apa-simbol al vieţii, al fertilităţii şi al creativităţii) ţine în mâna dreaptă o cupă (simbolul renaşterii, purtătoarea Sângelui Cristic) şi în mâna stângă un sceptru (simbolul puterii). Aşadar, această carte ne transmite prin intermediul acestor simboluri, că noi, dispunem şi avem posibilitatea de a ne folosi inteligenţa, intuiţia şi creativitatea pentru atingerea scopurilor noastre. Condiţia ar fi ca aceste trei calităţi să se împletească cu sensibilitatea, bunătatea şi recunoaşterea propriilor emoţii.

 Mihaela M. Atomei



Un comentariu: