duminică, 25 octombrie 2015

Scorpionul – înger pentru unii şi demon pentru alţiiTrăim o perioadă în care fiecare dintre noi avem nevoie mai mult sau mai puţin de cineva care să ne îndrume, să ne ghideze, să ne lumineze mintea şi sufletul pentru a putea culege oportunităţile din viaţa noastră. Unii dintre noi caută prezenţa unor maeştri sau ghizi spirituali care să le ofere puterea de a răzbi prin viaţă.
Adevăraţii maeştri ai sufletului sunt chiar lângă noi, care trăiesc alături de noi şi cu care avem contact aproape zilnic. Sunt părinţii, fraţii, rudele, prietenii, copiii şi cunoştinţele noastre…aceştia sunt „maeştri” de care avem nevoie chiar dacă pe unii nu-i putem suporta sau ne sunt antipatici…
Însă, în această căutare după acel ceva care să ne umple viaţa, uităm că toată această putere se află în noi, ascunsă, undeva, în cotloanele minţii şi ale sufletului nostru, aşteptând să fie scoasă la lumină.
De ce spun asta?
Fiecare persoană este născută sub o anume amprentă cerească care îi conferă o influenţabilitate pe tot parcursul vieţii. Nu este ceva „bătut în cuie”, nu este un destin gravat adânc şi impus. Personalitatea este amicul şi inamicul nostru… nu ceilalţi… ci noi înşine. Cu personalitatea se poate lucra, se poate modela cu voinţă şi autoeducare pentru a reda acea lumină şi putere nebănuită de vindecare pe care o avem fiecare în noi…
Aşadar, avem de învăţat câte ceva de la fiecare zodie. Fiecare zodie are calităţi şi defecte. Apoi, fiecare persoană în parte consideră anumite calităţi ca fiind defecte şi vice versa. Însă, fiecare dintre noi ştie cel mai bine ce anume îi poate întregi, ajuta şi revitaliza propria personalitate. Trebuie doar autoeducare şi multă voinţă dar şi convingerea că nu suntem perfecţi şi că avem de lucrat mereu cu noi înşine pentru a evolua.


SCORPIONUL – acest înger de lumină şi întuneric totodată, ne oferă din darurile şi învăţăturile (sau secretele) sale, spunându-ne: „Iată cum şi de ce cad mereu în picioare!” Chiar dacă nu este mereu aşa, el are abilitatea de a se ridica mereu cu o forţă surprinzătoare. Se vor recunoaşte în rândurile de mai jos persoanele native, cu ascendent sau cu marcaj pe această zodie a Scorpionului,  în harta natală.
Unii îl consideră demon, alţii înger. Unii îl văd ca pe cineva care a făcut pact cu Diavolul pentru a putea rezista, alţii îl cred războinicul neînfricat care luptă cu sabia dreptăţii. Nu este nimic magic la mijloc. Este doar El… Scorpionul…
Puterea lui de a se menţine mereu pe linia de plutire (chiar dacă în interiorul său se dau lupte nimicitoare cu proprii săi demoni) provine de la strategia în acţiune. Nu face NIMIC fără să fi gândit bine pro şi contra, în prealabil.

 Jean Hugo - Metamorfoza


Impulsivitatea de care dă dovadă este demonstraţia clară a nemulţumirii ţinută mult timp în frâu şi în secret. Este un veşnic nemulţumit pentru că este foarte exigent şi doreşte întotdeauna ce-i mai bun. „Dacă eu pot, atunci poţi şi tu!” – acesta este motto-ul său. Nu acceptă căile de mijloc. Ori eşti cu el, ori împotriva lui. Acest lucru poate fi considerat un defect, dar pentru el este o calitate pentru că pune accent pe calitate şi fidelitate.
Este foarte pasional şi senzual. Trăieşte intimitatea fără tabù-uri. Prejudecăţile nu au ce căuta în viaţa intimă. Vrea să simtă extazul, să vadă frumuseţea, să înţeleagă plăcerea ( este o persoană cerebrală şi în intimitate)… Rigiditatea, pudicitatea, timiditatea şi complexele nu fac un bun raport cu pasionalul Scorpion… imediat va căuta „fructul interzis” în altă parte…
Are o putere de transformare ieşită din comun pentru ceilalţi. Câteodată şi el rămâne surprins de forţa sa dar nu spune nimănui… Abandonează fără remuşcări ceea ce l-a nemulţumit sau i-a provocat suferinţă. Uneori vede suferinţa ca pe o cale de a se autodescoperi, de a-şi reîmprospăta puterile şi forţa sa interioară. Clădeşte, apoi distruge pentru a reclădi din nou ceva mult mai măreţ.

 Salvador Dali - copil geopolitic privind nasterea omului, 1943Este supranumit Pasărea Phoenix al zodiacului care renaşte din propria cenuşă, din propria suferinţă.
Misterul îi dă putere, forţă şi intensitate în modul său de viaţă. Cu intuiţia sa pătrunde în cele mai subtile şi profunde ascunzişuri. Este puternic şi datorită faptului că se bazează pe intuiţie, îşi ascultă vocea interioară.
Pentru cei care doresc să-şi dezvolte aceste laturi ale Scorpionului, cea mai la îndemână metodă este cromoterapia sau folosirea culorilor. Culorile Scorpionului sunt roşul, roşul închis (bordeaux) şi negrul. Cei care se „aprind” uşor este bine să evite culoarea roşie, totodată, cei care au tendinţe spre depresie să evite negrul.
Culorile pot fi un terapeut de nădejde ajutând psihicul să se adapteze şi să acapareze  energia acestora. Piesele de îmbrăcăminte, obiecte dragi pe care le vom purta cu noi, obiecte de decor care vor împodobi locul drag în care ne relaxăm sau vizualizarea culorii respective pot fi de mare ajutor.


Tarologii şi astrologii au căzut de acord comun că arcana din tarot cu numărul 13 MOARTEA descrie vizual dar şi simbolic cel mai bine Scorpionul. Moartea mistică înseamnă puntea dintre lumea vizibilă şi invizibilă, misterul eliminării trecutului şi acceptarea unui nou început chiar dacă este dureros. Moartea nu înseamnă o stagnare sau un sfârşit propriu zis, ci o regenerare continuă, o transformare sau, dacă vreţi, o reciclare a tot ce este vechi şi inutil în viaţa noastră. Arcana MOARTEA nu se referă neapărat la moartea fizică ci la cea mistică, la metamorfoza interioară a Eu-lui. Moartea reprezintă un „rău” necesar, o necesitate dureroasă inconştientă de a scăpa de ceva care ne opreşte din evoluţia noastră ca individ unic. Este lecţia care te învaţă că: „Iată, acum eşti gol, nu ai nimic pe care să te bazezi sau de care să fii dependent. Ai propria ta voinţă. Ridică-te, transformă-te şi mergi mai departe cu un nou EU!”
Aşadar, succes în autoeducare!

Mihaela M. Atomei

Un comentariu:

  1. nu exista decit alb sau negru restul sunt doar nuante, derivate..... Depresia, plictiseala sunt doar termeni din dex, suferinta e acuta; chiar mult prea dureroasa si totusi invatam sa traim cu ea. Un scorpion nu are nici o data timpul suficient.

    RăspundețiȘtergere