vineri, 14 februarie 2014

DE CE SA IUBIM SI SA INTELEGEM BALANTA

                            

                           De ce să înțelegem și să iubim Balanța
                                                                                                                              
                                                                        de Mihaela M. Atomei                 
                                                                                                                        


Știe să îți dăruiască cel mai minunat zâmbet. Tot ea te face să te simți cel mai important pământean , ascultându-te cu  răbdare  când iți verși năduful. Poți plânge pe umărul ei, nu te va refuza . Așteaptă-te să-l  înțeleagă și pe adversarul  tău care te-a adus în starea asta.  Adoră  manierele elegante și eleganța în sine. Dăruiește-i  ceva scump, frumos și comportă-te galant și îi vei capta atenția fără  prea mult efort.
Semnul zodiacal Balanța o are ca planeta guvernatoare pe nimeni alta decât pe  Venus, ceea ce-i oferă  Balanței iubirea pentru muzică, artă, lux , confort  și atracția pentru tot ce-i frumos .


De ce am ales ca subiect pentru acest articol tocmai zodia Balanță? Iată un mic scenariu:
De ceva vreme planeta Marte  se tot „plimbă” prin zodia Balanței și se cam „împiedică” de Soarele celor născuți  în această zodie.
Marte sau Ares în mitologie este personificat ca fiind un tânăr soldat curajos  și impulsiv care se supune instinctului de a cuceri, soldatul viril care este nerăbdător s-o întâlnească  pe frumoasa  Venus ( Afrodita).
In zodia Balanței, fiind o zodie care exprima echilibrul si armonia, pacea si confortul, bunul simț si diplomația, Marte este nevoit să-și abandoneze armura grea. Scutul și lancea nu au ce căuta în domiciliul (secundar) frumoasei Venus!
Dar cum spune un proverb străbun „lupul își schimbă părul  dar năravul  ba”, Marte nu s-a preschimbat într-un mielușel… ci doar a început sa „guste” din confortul Balanței, nu prea are chef de luptă . Dar când situația o cere, de exemplu o nedreptate, nu stă pe gânduri și trece la poziția de atac… verbal.
 Simte cum este învăluit de dorința  de a pătrunde în misterele și puterile psihicului, de a înțelege empatia și de a deveni altruist. Se interesează  de tot ceea ce conține spiritualitate și învață  să se roage pentru ceilalți. (Marte în aspect benefic cu Soarele aflat în zodia Pești 19-22 Februarie).

Venus este în Capricorn unde caută stabilitate în carieră. Muncește pe brânci frumoasa  Afrodita, departe de casa ei, zodia Balanței. Nu-i stă gândul la inimioare și săruturi. Off, cum este acest Ares… vine în casa Afroditei  tocmai când ea este ocupata cu treburi importante… Și iată, contrastul situației celor doi devine tot mai evident ( Venus în aspect tensionat cu Marte: 19 Februarie - 13 Martie).
 
 
Gata, acum coborâm de pe tărâmul spectacolului și revenim la realitatea care ne înconjoară  pas cu pas!
Și totuși, de ce să iubim și să  înțelegem Balanțele?
Prezența planetei Marte in zodia lor solară, le bulversează  comportamentul și modul lor de a acționa. Dacă, de obicei, nativul Balanță se hotărăște greu când vine vorba de alegeri sau de  luarea deciziilor, acum se manifestă la primul impuls. Dacă, de obicei, nativul Balanță  încearcă din răsputeri să păstreze echilibrul într-o relație  fie ea de familie, de afaceri  sau de dragoste, acum, la cea mai mica „abatere” a celuilalt, Balanța ia imediat măsuri  și „pedepsește” greșeala. Este mult mai justițiară în această perioadă  și mai curajoasă. Nu vrea război ( Marte este fără  armură, fiind în exil ) dar nu va evita să-ți aducă aminte că ai greșit față de ea, aruncându-ți  câteva vorbe pline de „duh” (Balanța aparține elementului aer )
Cuadratura dintre Marte și Venus (19 Februarie -13 Martie ) le poate aduce Balanțelor un surplus de tensiune în relațiile de orice fel. Se pot simți private de afecțiunea celor dragi, și la rândul lor, este posibil să nu reușească să dăruiască iubire, nesincronizându-se cu ceilalți.
Aceste aspecte nu le privesc doar pe Balanțe, ci  pe noi toți. Fiecare, în harta natală  avem această zodie într-un anumit sector de viață.
Așadar, dragi Balanțe, cum tot răul merge spre bine, acel aspect benefic dintre Marte si Neptun conjunct cu Soarele din Pești ( 19-23 Februarie )  va aduce un surplus de energie pentru acumularea cunoștințelor spirituale, pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și în comuniune cu El, pentru a înțelege calea spre binele și  folosul celuilalt prin spiritul de sacrificiu insuflat de zodia Pești.
Acum există o bună comunicare a elementelor aer-apa (Balanța –Pești ) sau, cu alte cuvinte, aveți curajul de a comunica  celorlalți mesaje  care au darul de a vindeca  sufletul.
 Totodată, în planul material, mai exact în sfera serviciului  reușiți să vă adaptați din mers anumitor situații și reușiți să captați atenția șefilor. Intuiția voastră funcționează spre beneficiul vostru.  În sectorul dedicat sănătății, sunteți plini de energie și vitalitate.


Am folosit și tarotul pentru a descrie acest aspect astrologic. Am extras cartea PAJUL DE BÂTE. Această carte transmite mesajul că această perioadă este propice pentru folosirea acestei energii în scop productiv. Dorințele și ideile pot  deveni realitate și un proiect anume are șanse să se concretizeze. Energia necesară există, doar trebuie direcționată într-un sens pozitiv  și consumată acolo unde dorim să avem rezultate bune.
 


Atenție însă în perioada cuadraturii Marte-Venus, controlați-vă  impulsivitatea direcționată, poate fără voia voastră, spre cei dragi. Încercați să manifestați înțelegere și iubire față de familia voastră.
Și pentru acest aspect astrologic am extras o carte de tarot. Având în vedere că aspectul este unul tensionat am considerat că avem nevoie de un sfat. Și iată-l: apare prin intermediul cărții 4 DE BÂTE. Ne îndeamnă să încercăm să ne bucurăm de viață așa cum este ea, să  mulțumim lui Dumnezeu pentru  ce avem și să-i iubim pe cei care  ne sunt alături. Această carte ne îndeamnă să ne dezvoltăm capacitatea  de a construi  armonie în jurul nostru.
 Nu spun că va fi ușor. Va fi greu, dar merită efortul de a ne stăpâni  gândurile și acțiunile noastre de care suntem responsabili. Nimic nu va rămâne nerăsplătit. În vreun fel sau altul, fiecare gest, cuvânt sau acțiune își vor găsi răsplata.
Așadar  înțelepciune, iubire și pace să ne dorim unii altora!


5 comentarii:

  1. Super ! Foarte frumos explicat. Astept si o analiza atat de profunda pentru Gemeni!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. FIIND BALANTA AM CITIT ARTICOLUL SI CHIAR IMI PLACE,ATAT DE MULT MA REGASESC

    RăspundețiȘtergere
  3. minunat! si eu sint balanta si ma regasesc pe deplin in ce ati scris. Ne veti oferi si horoscopul general pentru anul 2015? pt anul 2014 aveti horoscop general? multumesc!

    RăspundețiȘtergere