duminică, 22 iunie 2014

IUNIE / IULIE - perioada în care se coc emoțiile



De ce am ales acest titlu? Datorită „exploziei” evenimentelor astrologice ce se produc în aceste luni fierbinți de vară. Pentru început am să expun pe scurt  perioadele în care se produc acestea si care sunt principalii „actori” ai cerului pe scena acestei perioade, apoi am să descriu pe larg influența acestora asupra noastră. Așadar, „înarmați-vă” cu răbdare pentru a citi până la capăt :)
-                                 21 iunie Soarele intră în semnul Rac
-                                23 iunie Venus intră în semnul Gemeni unde va rămâne până în 5 iulie
-                                  1 iulie Mercur intră în mers direct din semnul Gemeni și în 13 iulie intră în semnul Rac
-                                 16 iulie Jupiter intră în semnul Leu unde va rămâne până anul viitor în 11 august 2015 (  voi prezenta în curând, pe scurt, ce influență va avea tranzitul lui Jupiter prin Leu pentru fiecare zodie într-un viitor articol)
-                                18 iulie Venus intră în Rac
-                   20 iulie Saturn din Scorpion intră în mers direct
-                                22 iulie Soarele intră în semnul Leu
              26 iulie Marte intră in Scorpion 



Venus în Gemeni răspândește parfumul iubirii intelectuale, vocea senzuală a cuvintelor de dragoste izvorâte din minte și nu din inimă. Modul de manifestare a afectivității noastre se face mult mai ușor prin comunicare. Riscurile de a cădea victime unor iubiri la prima …vorbă sunt mult mai accentuate.
Curiozitatea își are și ea de spus cuvântul și, la fel de bine, putem fi atrași mult mai ușor de acele persoane care ne stârnesc curiozitatea. Bineînțeles că nu toți ne vom îndrăgosti ci mai degrabă vom simpatiza mult mai ușor cu persoanele cu care intrăm în contact. La fel de repede interesul dispare așa cum a venit, de îndată ce nu mai avem de aflat nimic interesant despre celălalt.
Crește, totodată, plăcerea de a citi, de a ne procura cărți de calitate, apare dorința de a călători, de a cunoaște împrejurimile, cufundându-ne în lecturi interesante și pline de farmec.
Aspectul de cuadratură cu Neptun ne poate aduce multă confuzie sentimentală.
Un alt eveniment astrologic în această perioadă fierbinte este ingresul lui Mercur în Rac. Acesta ne acordă șansa de a ne înțelege propriile emoții și sentimente. Transmiterea sentimentelor noastre către celălalt se face într-un mod mult mai ușor.



Și acum intră pe scena zodiei Leu, nimeni altul decât marele și faimosul JUPITER. Cred că este evenimentul astrologic cel mai important din luna iulie, secondat de ingresul lui Marte în Scorpion. Ingresul lui Jupiter în Leu este mult așteptat de semnele care aparțin elementului Foc ( Berbec, Leu și Săgetător) și elementului Aer (Gemeni și Balanță). Marele Benefic își va prezenta , plin de optimism și cu încredere în forțele proprii minunatul show pe scena Leului.
Ce ne aduce Jupiter în Leu?
Oportunități de evoluție, creștere a propriilor noastre capacități creative. Avem curaj de a ne manifesta în societate, fără opreliști, adevărata noastră personalitate datorită încrederii în noi înșine (minunată ocazie pentru cei timizi, nu-i așa?).
Poate tocmai din această cauză ( a determinismului și a încrederii în noi înșine) ne vom cataloga, noi între noi, drept autoritari și înfumurați. Fiecare se va manifesta în sectorul tranzitat de Jupiter pe astrograma natală personală.
Dacă tranzitul lui Jupiter prin Rac ne-a provocat la conștientizarea unor emoții profunde care ne-au zdruncinat sufletește, acum prin Leu ne îndeamnă să trecem la crearea unor noi oportunități în viața noastră cu ajutorul înțelepciunii acumulate de pe urma acestor tulburări sufletești.
Jupiter expandează orice situație, nu ai cum să n-o observi. Pe parcursul șederii acestuia în Rac ( sfârșitul lui iunie 2013- 16 iulie 2014) s-au produs, probabil, evenimente care ne-au bulversat din punct de vedere emotiv, cu bune sau cu rele. Acum în Leu, conștientizând la scară înaltă aceste amprente emoționale, putem reuși să deschidem anumite căi și oportunități care pot forma adevărate „trambuline” de pe care putem să ne luăm avânt în sectorul vizat de tranzitul lui Jupiter. 


Cireașa gustoasă de pe tortul lunii iulie este frumoasa Venus cu ingresul acesteia în Rac. Vom deveni mult mai atenți cu tot ce ne este familial și familiar, arătându-ne afecțiunea prin sentimente, prin iubire față de tot ce ne place și ne înconjoară. Acest lucru ne poate împinge involuntar către pasivitate și comoditate, dar și către posesivitate și furtuni emoționale datorită geloziei.
Acum trebuie să-i dăm atenția cuvenită lui Marte care își va precipita ingresul în Scorpion unde se va simți minunat. DETERMINARE și INFLEXIBILITATE. Acestea ar putea fi cuvintele care pot defini acest tranzit. Devenim foarte ambițioși în proiectele noastre în sectorul de viață unde este prezentă zodia Scorpion în astrograma noastră personală. Acest tranzit al planetei Marte prin misterioasa zodie Scorpion ne oferă un puternic stimulant al forței noastre creative, dar  în același timp, ne poate administra și o anumită doză de gelozie, posesivitate și o dorință nestăpânită de a combate datorită nemulțumirii noastre.
Trebuie să se țină cont de un aspect nu tocmai plăcut, mai ales acum cand Marte în Scorpion își revigorează forțele de războinic. Cuadratura Marte – Jupiter, care poate provoca anumite exagerări ale nemulțumirilor noastre. Se cere temperanță din partea noastră pentru a evita certurile care pot provoca rupturi de relații importante pentru noi.
Să nu uităm faptul că o caracteristică specifică Scorpionului este aceea de a fi un veșnic nemulțumit, pentru el există mereu loc de și mai bine...
Pentru că tot ne „jucăm” cu emoțiile, m-am gândit să extrag o carte din setul de tarot pentru a „vedea” în imagini această perioadă a verii și iat-o:


4 DE BÂTE, o carte a cărui imagine vorbește de la sine despre influența astrelor asupra noastră.  Avem posibilități de a gusta din diferite activități care ne vor produce mici bucurii și seninătate sufletească. Înseamnă socializare, bucuria de trăi alături de cei dragi. Structura din imagine compusă de cele 4 bâte deasupra cărora este fixată o ramura împletită din diverse plante, simbolizează vitalitatea, reîmprospătarea forțelor după o perioadă de muncă. Aș spune că este asemănătoare, ca simbolistică, unei zile de Duminică. Deci, ce anume ne împiedică să sărbătorim această perioadă împreună cu cei dragi? 
Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu