joi, 26 iunie 2014

JUPITER ÎN SEMNUL LEU (16 iulie 2014- 11 august 2015) sau cum să ne creăm șansele spre mai bine



Doresc să încep acest articol cu o mică incursiune în lumea mitului pentru a afla legenda lui Jupiter (denumit astfel în mitologia romanilor antici) sau Zeus (denumire dată de grecii antici aceluiași zeu).
Cronos (Saturn), obsedat de ideea că unul dintre fiii lui ar putea să-l detroneze, a luat hotărârea de a-i devora. A reușit să-și ducă doar o parte din plan până la capăt, devorând doar frații lui Zeus. Rea, soția lui Cronos, imediat după nașterea micuțului Jupiter, a decis să-l salveze ascunzându-l în apele râului Neda. Odată ajuns la vârsta necesară pentru a guverna, Jupiter își detronează tatăl, obligându-l să-i redea frații prin regurgitare  apoi a eliberat Ciclopii care erau întemnițați pe nedrept. Drept răsplată, Jupiter primește de la Divinitatea Preaînaltă în dar Tunetul și Fulgerul ca instrumente ale puterii și justiției. (legendă povestită în cartea lui Roberto Sicuteri, „Astrologia e mito”).
Legenda lui Jupiter se aseamănă izbitor de mult cu povestea biblică a lui Moise, salvatorul poporului evreu din robia vechilor egipteni.
Acum că am văzut de ce Jupiter este supranumit în astrologie Marele Benefic sau de ce este asemuit cu norocul făurit datorită înțelepciunii, să vedem cum ne va influența șederea acestuia în zodia Leului. Pentru alte detalii despre ce înseamnă Jupiter în Leu am scris aici : http://astro-tarologie.blogspot.it/2014/06/iunie-iulie-perioada-in-care-se-coc.html

 (planeta Jupiter cu lunile sale: IO, EUROPA, GANYMEDE și CALLISTO, imagine preluată de pe net)








Citiți, vă rog, pentru o mai bună informație, atât zodia natală cât și zodia în care se află ascendentul vostru.

Zodia sau Ascendentul BERBEC

Va crește dorința de a-ți lărgi relațiile cu ceilalți. Poți cunoaște diverse persoane care pot fi importante pentru tine și pentru evoluția ta. Poți fi atras de activități (re)creative în care să fie implicați și copiii. Vei deborda de optimism și vei fi plin de viață. Acest lucru va face din tine o persoană fascinantă, netrecută cu vederea de către partener. Acest tranzit îți poate afecta portofelul dacă exagerezi cu cheltuielile pentru a-ți potoli setea de distracții. Așadar, cumpătare!

Zodia sau Ascendentul TAUR

O perioadă destul de obositoare și poate prea multă agitație în sectorul familiarului și al familiei, pe parcursul tranzitului marelui Jupiter prin Leu. Apar șanse și dorințe de a-ți recrea confortul.  Este posibil să cheltui mult pentru o achiziție destul de scumpă, nu neapărat necesară ca utilitate dar necesară pentru a-ți solidifica acea nevoie permanentă de siguranță materială. Este ca și când cu o mână, iei și cu cealaltă mână, dai!

Zodia sau Ascendentul GEMENI

Jupiter, trecând prin sectorul cunoașterii și acumulării de informații te îndeamnă și îți oferă ocazii de a-ți îmbogăți acest domeniu. Cu ajutorul acestuia îți vei (re)descoperi capacitățile intelectuale și șansa de a-ți crea diverse oportunități de a lucra la un proiect de care vei fi mândru. Un sfat: totuși, fii cu picioarele pe pământ, cântărește fiecare detaliu și nu scăpa printre degete anumite oportunități. Nu te baza într-u totul că norocul o să treacă și pe ulița ta. Acționează!

Zodia sau Ascendentul RAC

Cu Jupiter în sectorul banilor ți se oferă oportunitatea de a-ți valorifica capacitățile tale practice, de a-ți fructifica talentele de pe urma cărora poți vedea rezultate materiale tangibile. Ai o mai mare încredere în tine, lucru care se observa și în munca ta. Cu toate acestea, trebuie să fii precaut … poți fi provocat să faci față tendințelor de a cheltui cam multișor pentru confortul tău…

Zodia sau Ascendentul LEU

Odată cu ingresul planetei Jupiter în zodia ta, începe un nou ciclu de mare importanță pentru viața ta, pentru o perioadă de aproximativ 12 ani. Dacă până acum a fost o perioadă destul de încărcată emoțional în care ai simțit că totul se întoarce împotriva ta, de acum încolo sunt mari șanse să te redescoperi și să-ți regăsești aripile optimismului cu care să poți din nou zbura… Acest an (iulie 2014- august 2015) va fi dedicat construirii unei personalități mult mai puternice decât până acum. Te vei simți mult mai sigur și mândru de tine, lucru care te va purta spre diverse succese. Dar, atenție, nu exagera în a-ți da prea mare importanță, crezându-te perfect: această tendință te va predispune riscului de a fi îndepărtat de cei dragi și de cei din jurul tău. Este necesară o anumită doză de ponderație!

Zodia sau Ascendentul FECIOARĂ

Pentru tine, Jupiter în Leu, unde va sta aproximativ un an, înseamnă o perioadă destul de tulburată pentru tine, în interiorul tău. Anumite evenimente te vor predispune spre interiorizare și sensibilitate profundă. Acest lucru va activa dorința de a pătrunde în lumea spirituală, de a te iniția în diverse științe esoterice. Poate vei cunoaște diverși maeștri care te vor ghida spre a-ți descoperi comorile din adâncul sufletului tău, spre a le folosi, la rândul tău, pentru binele celorlalți.

Zodia sau Ascendentul BALANȚĂ

Pentru tine se întrezărește o perioadă de speranță într-un viitor mai bun care poate fi marcat de anumite dorințe și idealuri împlinite. Da, pentru tine oportunitatea îți surâde în sectorul amicilor și al grupurilor în care îți desfășori activitatea cu pasiune. Poți primi ajutor de la prieteni sau poți cunoaște persoane care te vor ajuta. Trebuie să fii precaut cui îi acorzi încredere; încrederea ta în prieteni poate fi crescută pe acest tranzit și riști să fii dezamăgit dacă nu ești atent la circumstanțe…

Zodia sau Ascendentul SCORPION

O perioadă în care poți avea succes în câmpul profesional și vei primi atenție în planul social. O perioadă care poate fi marcată de pași făcuți spre înainte. De tine depinde numărul lor! Vei avansa cu atât mai mult cu cât vei reuși să-ți stăpânești tendința de a domina. Evită să fii prepotent și arogant. Aceste însușiri te vor face să ții pasul pe loc.

Zodia sau Ascendentul SĂGETĂTOR

Această perioadă îți va deschide poarta spre o cunoaștere înaltă care îți va aduce multe beneficii pentru viitorul tău profesional. Poți avea ocazia de a cunoaște diverse culturi sau locuri îndepărtate ce-ți vor oferi diverse prisme prin care să privești viața. Deschide-ți mintea spre nou și oportunitățile vor veni spre tine negreșit; te vei simți răsfățat!

Zodia sau Ascendentul CAPRICORN

Poți obține multe beneficii din partea celorlalți și, la fel de bine, poate fi și un parteneriat care va produce roade. Este posibil să intervină diverse schimbări tulburătoare, poate nedorite care să se termine spre favoarea ta. Dacă în ultima perioadă ai trecut printr-o perioadă nu tocmai fericită, de acum încolo vei reuși să depășești aceste neajunsuri. Perspicacitatea și intuiția ta sunt la cote crescute și te vor ajuta să prevezi eventualele ocazii în care să acționezi pentru reușită.

Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR

 Jupiter în Leu în sectorul parteneriatelor îți oferă diverse ocazii de a-ți consolida relațiile și de a obține diferite favoruri, mai ales în plan social, de pe urma acestora. Poate fi o bună perioadă pentru a te asocia cu diverse persoane importante și, la fel de bine, o bună perioadă și în relația de cuplu. Totuși, reușita va fi în funcție de abilitatea cu care vei amalgama propriile-ți idei cu ale celuilalt și de a conlucra împreună pentru succes.

Zodia sau Ascendentul PEȘTI

Se anunță o bună perioadă pentru munca depusă. Sunt șanse de a-ți găsi un job mulțumitor, nu neapărat cu un câștig mai mare ci un serviciu în care să te simți bine în compania colegilor. Totuși, va trebui să fii prudent în relațiile cu aceștia pentru a evita diverse neplăceri. La fel, se anunță și o bună perioadă pentru sănătate și pentru diverse cure terapeutice în vederea îmbunătățirii acesteia.

Mihaela M. Atomei




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu