vineri, 20 iunie 2014

IZVORUL EMOȚIILOR – RACUL



Iată că a sosit momentul solstițiului de vară (21 iunie) și semnifică începutul verii astronomice. Începând de acum și până la solstițiul de iarnă (21 decembrie) durata zilei scade încet-încet, iar a nopții să crească.
Acest eveniment astronomic are un echivalent și în astrologie: ingresul Soarelui în al doilea semn cardinal, în zodia Rac. Racul, în simbolistica astrologică, corespunde elementului APĂ (care domină segmentele emotivității, sensibilității, intuiției) având calitatea de semn CARDINAL (calitate care îi determină Racului entuziasm și inițiativă, dăruindu-i poziția de conducător în mediul familial).
Tot timpul am fost (și sunt încă) fascinată de sensibilitatea Racilor, chiar înainte de a pătrunde în tainele astrologiei. Această calitate, această sensibilitate, o emană prin toți porii, nu ai cum s-o ignori! O sensibilitate maternă, protectoare și romantică. În jurul lor te simți din nou copil care se bucură de mângâierea blândă, dar fermă, a mamei. Te simți înțeles orice ai zice, orice ai face, chiar dacă Racul nu evită deloc cuvintele: „Ai văzut? Ți-am zis eu…”
Luna, astrul nopții, este stăpâna Racului. Această regină a nopții, cea care a inspirat nenumărați poeți și a fost muza îndrăgostiților, simbolizează eterna feminitate, cea care dă naștere vieții, viața în sine. Spre deosebire de Venus, care seduce cu voluptatea și senzualitatea ei, Luna acaparează atenția cu romantismul și discreția sa.

Racul are o puternică nevoie de familie  și de trecut. Își venerează propria familie, pentru care se sacrifică din punct de vedere emoțional pentru rezolvarea problemelor fiecăruia, fiind alături membrilor ei. Dacă ei sunt fericiți, și Racul este fericit. Familia îi creează acea siguranță , îi dăruiește sentimentul de apartenență pe care el însuși nu este capabil s-o dobândească singur. El luptă pentru a avea armonie în interiorul familiei, nu neapărat și în afara ei…
Își schimbă foarte des stările sufletești, tocmai datorită capacităților lor de a simți, de a trăi emoția sub diverse forme ; simt și presimt, intuiesc acel ”ceva„ care le-ar putea ”fura„ liniștea familiei lor, pe care o divinizează. De aici provine stigmatul capriciilor lor, a neliniștii sufletești mereu prezente, stări de tensiune interioară  inexplicabilă. Probabil de aceea, noi ceilalți, nu prea înțelegem lucrul acesta și îi catalogăm ca fiind persoane pline de imaginație și interiorizate, care îți deschid greu poarta către regatul inimii lor. Dar nu numai Racul, ci și celelalte zodii care aparțin elementului APĂ  (Scorpion și Pești) se simt eternii neînțeleși de către ceilalți.
In astrologia karmică, datorită legăturii profunde ale acestui semn zodiacal cu trecutul și originea în sine,  poziția zodiei Rac, a Lunii și zodia casei a 4-a într-o astrogramă,  poate da indicii destul de importante pentru nativ despre „bagajul” său karmic.
Așadar, ingresul Soarelui în zodia Rac ne îndeamnă să ne redescoperim comorile dulci ale familiei, să iubim, să protejăm și să prețuim tot ceea ce ne este familiar, indiferent ce anume reprezintă acesta pentru fiecare dintre noi… 
Mihaela M. Atomei





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu