luni, 4 august 2014

Astrotarot august: BALANȚĂ, SCORPION și SĂGETĂTOR



Zodia sau Ascendentul BALANȚĂ

O perioadă propice pentru integrarea într-un grup. Dispui de mult curaj și energie, prinzi anumite lucruri din zbor reușind să înțelegi rapid ceea ce vor ceilalți. Ai un farmec aparte, devii sufletul petrecerilor sau al oricărui eveniment în care vei fi prezent(ă) datorită faptului că atragi cu multă ușurință privirile și atenția asupra ta, lucru care nu-ți displace… Se va întâmpla acest lucru dacă nu te vei lăsa copleșit de anumite probleme pe care tinzi să le „porți” cu tine…
Cred că impedimentul cel mai important care poate afecta accesul pe deplin la bucuriile oferite de această lună este chiar sectorul financiar – profesional.
Venus din Rac te predispune să-ți dorești pauză și odihnă în câmpul responsabilităților de orice fel. Apar tot felul de chestiuni care se vor rezolvate și acest lucru te indispune teribil! Cum nu prea ai de ales, încearcă să dai tot ce este mai bun din tine și lucrează să menții echilibrul dintre ceea ce-ți dorești și ceea ce trebuie să faci… reușitele nu vor întârzia să apară…
Spre sfârșitul lunii este posibil să îți dorești o mică retragere, poate vei simți nevoia de a te manifesta într-un mod mai rezervat față de lumea exterioară.


4 DE CUPE, iată o carte care face referire la succesul atins și consumat. Tânărul din imagine meditează șezând sprijinit de un arbore, simbolul vieții, și privește cele trei cupe. Poziția acestui tânăr reprezintă acea persoană căreia nu-i lipsește nimic, care a ajuns unde și-a dorit și consideră că este suficient. Adoptând astfel de atitudine, poate și datorită unei temeri inconștiente de a nu pierde acele lucruri pentru care s-a zbătut, riscă să piardă o nouă oportunitate. Deci, mesajul acestei cărți este de a încerca să te dezlipești de rutina de care ești înconjurat (fără să te îndepărtezi prea mult) și să încerci să-ți ridici privirea spre noi orizonturi care pot fi îmbucurătoare.





Zodia sau Ascendentul SCORPION


Câtă grijă ai de reputația și cariera ta? Cât de valoroase sunt pentru tine și ce faci tu pentru ele?
Sectorul socio – profesional are o mare importanță pentru tine în această perioadă. Dacă reușești să-i dai atenția cuvenită prin curajul de a acționa, împletit cu diplomație și generozitate, se vor întrezări șanse de a avea un nou început în acest sector. Vei avea intuiția necesară, acel glas interior de care să asculți atunci când ești indecis sau vei avea nevoie de un răspuns clar.
Susceptibilitatea ta este mai crescută, la fel și curajul de a acționa sub domeniul impulsului, așadar, se recomandă multă precauție pentru a evita alegeri sau manifestări greșite.
Nu trebuie decât să-ți modelezi caracterul adaptându-l la responsabilitățile pe care le ai de îndeplinit, să îmbunătățești ceea ce știi că, oarecum, contravine ascensiunii tale pe „podiumul” sectorului socio-profesional… este greu, dar merită efortul făcut…
Spre sfârșitul lunii, „bătălia” dintre „așa sunt eu” și „ce vor ceilalți” se poate aplana ușor-ușor, în sensul că, poate, vei simți că scopurile tale sunt mult mai tangibile decât până acum.


Cartea CARUL face aluzie la victorie și independență. Imaginea cărții este plină de diverse simboluri care fac referire la împletirea spiritului cu materia, inteligența (stelele) cu intuiția (apa). Așadar, eroul își ascultă intuiția (trecerea carului peste apă) și acționează cu inteligență ( eroul este protejat de baldachinul ornat cu stele). Cele două figuri care reprezintă doi sfincși de polarități diferite (alb și negru) simbolizează dualitatea puternică, opusuri care se vor dominate. Deci, preia rolul eroului, stăpânește EU-L tău și fă-l să te conducă spre victorie… 








Zodia sau Ascendentul SĂGETĂTOR


Reușești să conștientizezi și să aprofundezi ceea ce este bun și de folos pentru tine?
Iată o perioadă propice pentru a-ți lărgi orizontul, pentru a avea experiențe noi cu lumea exterioară, poți cunoaște persoane și diverse culturi care îți pot deschide alte perspective benefice pentru viitorul tău. Ineditul îți bate la ușă, nu trebuie decât să-l poftești înăuntru!
Există, totuși, tendința de a nu-ți asculta acea voce interioară care îți spune să fii precaut și să crezi că „tot ce zboară, se mănâncă”…
Trebuie să fii mai selectiv cu atitudinea ta: când este momentul potrivit pentru acțiune și non-acțiune, mai ales în exprimarea propriilor idei și opinii de care ești foarte atașat. Cântărind bine cuvintele poți evita diverse neînțelegeri care te pot face să suferi riscând să te închizi în propriile-ți temeri și deziluzii.
Spre sfârșitul lunii, vei pune accent pe afirmarea material-profesională, sector în care se cere să fii mult mai analitic și organizat pentru a avea reușită în acest domeniu.


JUDECATA este o carte a tarotului care simbolizează renașterea și revelația, purificarea și iluminarea, nicidecum ceva asemănător unui proces în care se înșiră binele și răul făcut… Apariția îngerului care suflă în trombă, anunțând redeșteptarea la viață a celor adormiți, simbolizează grija lui Dumnezeu față de oameni. Bucuria care se citește pe chipurile tuturor la momentul vederii sau conștientizării prezenței divine subliniază și mai puternic ideea de iluminare, de salvare din apele învolburate ale deznădejdii și suferinței interioare, ascunse de ochii lumii… Așadar, ascultă mesajul acestei cărți și deschide-te fără teamă puterii de a discerne cu ajutorul intuiției tale, ascultă tromba vocii tale interioare și crede că ea te va salva din temeri și incertitudini…




Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu