vineri, 29 august 2014

Septembrie - reușim să construim cu atenție puzzle-ul sufletului și al minții



Entuziasmul de a ne dezbrăca de „veșmintele” care ne acoperă frumusețea personalității noastre și de a ne arunca în valurile plăcerii personale începe să scadă treptat.
 Fiecare lucru bine făcut își are momentul său oportun. Astrele și poziționarea acestora pe ecliptica zodiacală ne amintește acest lucru mereu.
Cu Soarele în zodia Fecioarei energia noastră de a ne manifesta în viața de zi cu zi în această perioadă (până în 22 septembrie) va fi sub influența analizei și autoanalizei, practicității și a căutării soluțiilor practice în vederea rezolvării diverselor probleme ale sectoarelor de viață ocupate de zodia Fecioarei în astrograma personală a fiecăruia.
Cei care au planete prezente în harta natală în semne caracteristice elementului pământ, cum ar fi Taur și Capricorn, pot trage foloase de pe urma tranzitelor Soarelui și al planetei Venus prin zodia Fecioară.
„Formula” pentru această perioadă este: ANALIZEZ ȘI EXAMINEZ (Fecioară) CEEA CE AM ȘI CEEA CE POSED (Taur) PENTRU A MĂ FOLOSI DE ACESTEA ÎN SCOPUL DE A REUȘI ÎN CEEA CE MI-AM PROPUS (Capricorn).
Pluton din Capricorn este „maestrul” care ne va sprijini în ceea ce dorim să clădim cu ajutorul unor strategii bine puse la punct. Pluton ne oferă o putere de pătrundere în adâncurile necunoscute ale sufletului și ale minții noastre pentru a le putea analiza și a le scoate la lumină, pentru a le putea folosi în scopul construirii unei temelii solide pe care ne vom putea sprijini în viitor, la nevoie ( aspectul de trigon dintre Soarele din Fecioară și Pluton din Capricorn până la 11 septembrie).

Susținere avem și din partea planetelor Uranus aflat în mișcare retrogradă din Berbec și Jupiter din Leu care formează împreună un aspect de trigon pe toată perioada lunii septembrie. O bună perioadă pentru a da frâu liber unei schimbări pe care am tot amânat-o. Această schimbare ne poate ajuta să creăm, să fructificăm un plan pe care l-am gândit dar ne-a fost teamă să-l punem în aplicare. Aceste două planete ne îndeamnă la (re)acțiune (Uranus retrograd) dar care să nu se îndepărteze de justiție și înțelepciune (Jupiter din Leu în aspect de cuadratură cu Saturn din Scorpion – din 8 septembrie până la sfârșitul lunii). Cuadratura dintre Saturn și Jupiter ne sancționează tendința de a acționa extravagant. Saturn ne aduce aminte că trebuie să schimbăm macazul, să revenim cu picioarele pe pământ la responsabilitățile pe care le avem. Va fi mult mai ușor pentru noi și vor apare schimbări benefice nouă ( trigonul Uranus R. din Berbec cu Jupiter din Leu) dacă vom încerca să ne autoeducăm ( Saturn din Scorpion) tendința noastră de a ne arăta supremația propriului ego  (Jupiter din Leu), să încercăm să ne analizăm ungherele minții și ale sufletului  (pe ale noastre nu pe ale altora)  ( Soarele din Fecioară).
Din 14 septembrie Marte părăsește zodia Scorpion și își va face ingresul în Săgetător, zodie din care Marte ne insuflă curajul de a lupta pentru idealurile și convingerile noastre. Vom putea asimila cu mai mult entuziasm alte învățături venite de departe, din alte culturi, ceva diferit față de cele cu care ne-am obișnuit până acum. Există și riscul de a ne dedica și de a lupta pentru idei greșit înțelese și cântărite sub primul impuls.
Neptun în mișcare retrogradă din Pești ne avertizează că aceste idealuri nu ne aparțin în totalitate doar nouă ci trebuie să le transformăm în căutări spirituale pentru a evita riscul de a cădea pradă deznădejdii. (aspectul de cuadratură Marte – Neptun R. – 12 septembrie până la sfârșitul lunii). Este necesar să înțelegem acest lucru: sacrificiul pentru ceilalți… adică: curajul de a mă descoperi cu bune și rele deopotrivă și curajul de a dori transformarea ( Marte în Scorpion) pentru a putea înțelege rapid ( Marte în Săgetător) că înainte de toate este mai întâi CREDINȚA care ne dă putere și ne va „forța” să fim lumină unii pentru ceilalți, într-un fel sau altul (Neptun în Pești).
Soarele din Balanță (începând din 23 septembrie) ne va facilita și insufla dorința de a închega noi parteneriate și, totodată, de a acorda atenție diverselor parteneriate deja existente în viața noastră, fie că sunt de afaceri sau matrimoniale, parteneriate ce ne vor testa abilitatea de a menține armonia și pacea dar și capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți… lucru care se va dovedi nu tocmai „floare la ureche” cu Uranus în opoziție…
 

Cartea de tarot 6 DE MONEDE, o carte a cărei vibrație corespunde elementului Pământ susține „formula” pe care am prezentat-o la începutul acestui articol. Să vedem ce legătură are această carte cu reușita de care am amintit în descrierea acestei perioade de septembrie.
Conștientizarea că tot ce avem și deținem, că tot ceea ce ne aparține este de fapt rezultatul unui dar, unui ajutor venit de la Dumnezeu. Să nu uităm lucrul acesta! Cu cât vom fi recunoscători pentru aceste lucruri, cu atât generozitatea divină ne va dărui mai mult. Orice reușită sigură pornește de la simplul fapt de a fi mulțumit pentru ceea ce ai în prezent. După ce cântărești ceea ce ai, cu bune și rele, te poți folosi de acestea ca sprijin în fructificarea valorilor tale pentru realizarea a ceea ce-ți dorești.
„Dar din dar, se face rai”, deci, să dăruim din puținul pe care îl avem pentru a face loc la ceea ce trebuie să vină, acel dar benefic și necesar pentru noi! 
 Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu