vineri, 1 august 2014

Astrotarot august: BERBEC, TAUR și GEMENI



Zodia sau Ascendentul BERBEC


Cum îți (re)creezi timpul liber și cât de mult îi faci părtași pe cei de lângă tine la bucuriile pe care ți le dorești?
Va fi o perioadă destul de încărcată în acest sector, cel al divertismentului și al creativității. Poate îți dorești, mai mult ca oricând, să te manifești plin de entuziasm doar pentru a atrage atenția asupra ta, să te faci mult mai cunoscut spunând: „Hei, priviți-mă, sunt eu, eroul vostru!”
Este necesar să acorzi atenție asupra modului tău de a acționa, autocontrolului și să-ți stăpânești tendința de a exagera... în toate...
Venus din Rac fiind în cuadratură cu Uranus te poate face mai sensibil din punct de vedere afectiv, te poți simți nesigur pe ceea ce-ți oferă ceilalți, chiar dezamăgit. Nu este un moment prielnic pentru a-ți schimba look-ul; poți rămâne dezamăgit de rezultat.
Pot reveni în actualitate chestiuni afective mai vechi care te supără și poți acționa greșit la primul impuls. Încearcă să-ți dezvolți răbdarea!
În schimb, dacă îți focalizezi atenția asupra carierei cu responsabilitate și perseverență în îndatoririle tale, poți avea șansa de a urca pe treptele acesteia. Este indicat să ții cont și de părerile celor dragi. Poți găsi, procedând astfel, mult mai ușor soluții la problemele care îți apasă umerii.
Atenție și la cheltuieli; acestea pot fi peste buget și există riscul de a se declanșa diverse polemici cu celălalt datorită dezechilibrului în sfera materială.
Sfârșitul lunii te găsește accesat mai mult pe partea materială și practică a vieții de zi cu zi. Anticipezi mult mai ușor eventualele probleme și vei reuși să te descurci dacă vei acorda atenție analizei și organizării.


Privind cartea de tarot CAVALERUL DE BÂTE, se observă în imagine poziția eroului gata de atac în cazul unei provocări. Reprezintă entuziasmul, dorința de a trăi la cote maxime, chiar și fanatismul.  Creativitate și entuziasm, calități ce pot conlucra pentru succes, dar pot provoca și neplăceri dacă sunt duse la extrem. Această carte vine să-ți atragă atenția asupra faptului că dorința de a avea totul și repede te poate duce spre un comportament coleric și agresiv față de ceilalți iar rezultatele nu vor fi cele dorite de tine! Așadar, meditează înainte de a acționa! Acest lucru te va face să vezi mult mai limpede esența problemei și vei fi scutit de complicații inutile.










Zodia sau Ascendentul TAUR


Ții cont și de părerile partenerului în ceea ce privește sectorul familial?
Este posibil ca în această perioadă să îți dorești foarte mult rolul de „șef” în căminul tău. Dorești ca doar tu să iei decizia finală în chestiunile ce privesc familia și casa. Procedând astfel, riști să duci totul către extrem, ceea ce nu-ți face bine în plan relațional. Mă refer aici la relația cu partenerul, relație ce poate deveni tensionată datorită orgoliului și încăpățânării tale. La fel, relația cu asociații poate deveni un calvar pentru tine. Este posibil să-ți dorești să petreci mai mult timp în sânul familiei și aceștia să vadă în acest lucru ca o fugă de responsabilitate din partea ta. Sau, la fel de bine, să nu poți trece peste tendința de a conserva, să nu poți elimina sau renunța la ceva (poate fi vorba de un proiect) de care ești foarte atașat. Poate fi vorba și de chestiuni vechi care ies la iveală, lucruri pe care le-ai fi dorit uitate.
Orice ar fi, încearcă să-ți păstrezi cumpătul și să te deschizi în fața noului, chiar dacă nu dorești asta! Nu poți ști de unde va răsări o nouă oportunitate!
Spre sfârșitul lunii sunt șanse să devii mult mai inspirat și să găsești diverse soluții practice pentru a te dedica cu folos și în mod inteligent unui hobby sau în a-ți petrece timpul liber cu cei dragi.


Iată o carte a tarotului foarte interesantă din punct de vedere simbolistic. În imaginea cărții DREPTATEA apar două simboluri străvechi: spada – simbol al cuvântului lui Dumnezeu (în Evul Mediu), al elementului aer care este analog gândirii și al comunicării; balanța – simbolul luminii și întunericului care ar trebui să existe în deplin echilibru. Aceste două simboluri împreună reprezintă pedeapsa greșelii sau, cu alte cuvinte: după faptă vine răsplata… Ideea de karma este bine reprezentată de această carte. Așadar, acționând cu dreptate (trebuie ținut cont și de adevărul celuilalt, nu doar de adevărul propriu) vei fi încununat de armonie și liniște interioară. Dacă nu, riști să ți se plătească cu aceeași monedă (în cel mai bun caz)…






Zodia sau Ascendentul GEMENI


Vrei să faci cunoscut lumii tot ceea ce gândești fără nici un fel de opreliști?
Atenție asupra modului tău de a comunica. Dacă nu îți alegi bine cuvintele sau tonul potrivit cu care dorești să te exprimi, riști să-ți creezi probleme în mediul unde muncești sau unde îți desfășori activitatea zilnică, de rutină. Cei care te înconjoară în aceste medii  îți vor observa fiecare cuvânt aruncat la întâmplare…
Soarele, Jupiter și Mercur aflându-se în tranzit prin semnul Leu, îți pot reda o mai mare încredere în tine, în felul cum comunici, ceea ce este un lucru minunat… Dar, din nefericire, există o oarecare tendință de a face din țânțar –armăsar și până la gafă nu este decât un pas…
Dacă în sfera sentimentală și în cea a asocierilor cu diverși colaboratori lucrurile merg bine, la locul de muncă și/sau relațiile colegiale sau de echipă cam lasă de dorit… Aici trebuie multă precauție!
La fel, și cu sănătatea. Riscurile unor îmbolnăviri ușoare dar suficiente încât să-ți strice planurile sunt mai crescute.
Venus din Rac (în prima jumătate a lunii) care îți ocupă sectorul banilor veniți prin muncă, îți poate crea diverse oportunități de a-ți mări bugetul. Atenție să nu cazi în capcana „cu o mână primești și cu cealaltă să dai!” Ai o tendință accentuată de a cheltui peste măsură pe seama stărilor interioare și a capriciilor.
Spre sfârșitul lunii devii mai atașat de casă, de amenajarea ei și te va preocupa, mai mult decât de obicei, problemele acesteia și ale familiei. Te vei implica în mod practic, găsind tot felul de soluții pentru rezolvarea problemelor căminului.


Cartea 6 DE SPADE reprezintă teama de necunoscut, gândurile, preocupările și nesiguranță, că totul ar putea merge contrar dorințelor noastre. Cineva spunea că această carte îi simbolizează pe emigranți și voluntari deoarece acestea sunt persoane care caută cu tot dinadinsul un mod de trai mai bun, atât pentru ei înșiși cât și pentru ceilalți, atât material cât și spiritual. Barca simbolizează ieșirea din situații nu tocmai plăcute (aflată pe ape) dar apropierea de noi orizonturi care s-ar putea dovedi numai bune de explorat ( scopul cârmaciului de a ajunge la țărm, într-un loc sigur). Depinde de tine cât de curios și nerăbdător ești pentru a explora necunoscutul și a culege fructele șansei!





Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu