duminică, 21 decembrie 2014

Astro decembrie: GEMENI, RAC şi LEU



Zodia sau Ascendentul GEMENI


Sectorul parteneriatelor şi relaţiilor a fost de mare importanţă în prima jumătate a lunii decembrie. De felul tău eşti o persoană sociabilă şi jovială care găseşte plăcere în a întreţine o conversaţie, dar în această perioadă te-ai exprimat mult mai uşor către celălalt care, la rândul său, ţi-a acaparat atenţia. Totuşi, nu au lipsit momentele în care ai simţit că partenerul te-a cam călcat pe nervi datorită exagerării acestuia în anumite chestiuni.
Relaţia sentimentală dar şi sectorul financiar este posibil să intre pe stand by. Poate vei simţi o evoluţie destul de lentă a acestora, lucru ce nu-ţi este tocmai pe plac. Acum, mai mult ca oricând, ţi se cere să acţionezi în aceste două planuri cu mult discernământ şi cumpătare: măsoară de 3 ori şi taie o singură dată!
În schimb, Marte din Vărsător îţi aduce un suflu nou şi plin de energie care te va ajuta să te manifeşti, să devii mai încrezător în propriile idei şi concepţii sau să-ţi formezi altele mult mai compatibile cu personalitatea ta. Acum, curajul tău în acest domeniu este în floare! Dar autocontrolul îţi este absolut necesar: partenerul sau cei cu care relaţionezi te-ar putea cataloga ca fiind agresiv datorită autoimpunerii tale în faţa acestora. Aşadar, temperanţă!


Retrogradarea lui Jupiter în sectorul comunicării şi a studiului îţi spune că ai ceva de reglat în modul cum interacţionezi, la felul cum schimbi informaţiile cu ceilalţi. Ai fost prea încrezător în ideile tale încât cei din jurul tău s-au simţit lezaţi? Acum este momentul să vindeci „rănile” pe care le-ai provocat.
Prezenţa planetei Saturn în Săgetător (24 decembrie 2014- 20 decembrie 2017), zodie ce reprezintă pentru tine sectorul parteneriatelor şi a relaţiilor de orice fel, fie sentimentale, familiale sau de colaborare pe plan profesional, îţi aduce în vizor următoarele întrebări şi Saturn îţi va arăta negru pe alb răspunsurile: Ce învăţăminte trag eu de pe urma relaţionării cu celălalt? Accept adevărul chiar dacă este dureros dar purificator? Aşadar, pe toată această perioadă de tranzit al lui Saturn eşti provocat şi supus probelor de a-ţi clarifica , în primul ţie, importanţa modului cum abordezi şi cum priveşti relaţia cu celălalt. Ori îl accepţi aşa cum este, fără să insişti să-l schimbi, ori pui capăt relaţiei care a devenit greoaie şi insuportabilă pentru ambele părţi (afirmaţie valabilă pentru toate tipurile de relaţii fie de familie, cuplu sau strict profesionale). Dar, poţi fi, însă, sigur că relaţiile care rămân în picioare după trecerea lui Saturn sunt „sănătoase” şi acele relaţii care se vor închega pe perioada „şederii” planetei în Săgetător vor fi de durată şi serioase.


Zodia sau Ascendentul RAC

Prima jumătate a lunii decembrie a fost dedicată, în special, muncii şi responsabilităţilor atât casnice cât şi profesionale. Grija ta asupra lucrurilor materiale a fost mai mare decât de obicei. Ai pus în practică, probabil, acele idei în care te încrezi. Şi grija faţă de propriul organism a fost ceva mai pronunţată: mici probleme de sănătate ţi-au dat bătăi de cap datorită exagerării tale de a duce totul până la capăt într-un timp cât mai scurt.
Prezenţa lui Marte în Vărsător îţi aduce un surplus de energie în dibuirea şi rezolvarea problemelor care ţin de cămin şi profesie: când eşti cu cei dragi ţii cu tot dinadinsul la armonie şi te implici cu multă vervă pentru a-i mulţumi pe toţi; când eşti la serviciu ştii cum să faci faţă schimbărilor şi răsturnărilor de situaţie. Ai o intuiţie foarte „ascuţită” în această perioadă, simţi că nimic nu-ţi poate scăpa printre degete.

Iat-o pe Venus alături de Pluton în Capricorn, sectorul parteneriatelor de orice fel. Aici, în acest sector, poţi simţi o evoluţie lentă a tuturor chestiunilor ce ţin de relaţii sentimentale sau profesionale. Până şi exprimarea sentimentelor este mai sobră şi serioasă. Ai impresia că celălalt este mai rece, că pune barieră între voi şi nu doreşte să se mişte din loc…Ai ghicit, este nevoie de răbdare din partea ta, poate celuilalt îi vine greu să se acomodeze!  În schimb, este un bun moment pentru tine de a te concentra asupra studiilor, relaţiilor de grup şi integrarea ta în grupuri care împărtăşesc aceleaşi interese cu ale tale. Eşti predispus către cooperare cu responsabilitate în aceste domenii, aşa că, profită de această conjunctură.
 Sectorul material şi al propriilor finanţe este vizat de Jupiter aflat în mişcarea de retrogradare. Acest lucru înseamnă pentru tine o perioadă de evaluare a propriilor valori, capacităţi şi a modului cum tratezi chestiunile practice şi materiale. Dacă, în ultima perioadă, ai făcut abuz în acest sector, cheltuind peste măsură doar de dragul de a arăta că-ţi poţi permite, acum este momentul de a conştientiza şi a acorda atenţie asupra felului tău de a aborda planul financiar. Este un bun moment de a te focusa asupra capacităţilor tale şi asupra a ceea ce POŢI face pentru a aduce un echilibru în acest sector. Redescoperă-ţi potenţialul şi fă-l să devină valoros, aducându-ţi câştig, nu neapărat material ci şi sufletesc!
Saturn va avea o perioadă destul de lungă (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017) pentru a tranzita semnul Săgetătorului, reprezentând pentru tine sectorul muncii, colaborării în echipă şi a sănătăţii. Aici, Saturn îţi va fi profesor şi-ţi va arăta, prin anumite lecţii pe care vei fi nevoit să le înveţi, cât de importantă este munca în echipă. Acest lucru va fi tocmai pentru a intra gata pregătit pentru a înfrunta probele în parteneriate ce vor veni după 2017. Trebuie să înveţi şi să aplici dictonul: „pe capul plecat, sabia nu-l taie!”. Este nevoie de colaborare din partea ta ca lucrurile să avanseze, este nevoie de practicitate din partea ta ca lucrurile să prindă contur palpabil în viaţa ta… Saturn vine să-ţi arate că nu este momentul să „dormi” aşteptând ca lucrurile să se aşeze de la sine . Este nevoie de muncă şi implicare! La fel, grija faţă de propriul corp joacă un rol important. Acum trebuie să dai mai multă importanţă modului cum te îngrijeşti, modului cum te alimentezi şi asupra modului cum tratezi micile afecţiuni pe care le ai… orice abuz şi exagerare vor fi sancţionate aducându-ţi suferinţă fizică şi sufletească.


Zodia sau Ascendentul LEU


Pentru tine, prima jumătate a lunii decembrie a fost o perioadă în care te-ai simţit în centrul atenţiei, ai fascinat cu uşurinţă şi, probabil, te-ai simţit iubit şi ai dăruit iubire. Dacă prima jumătate a lunii ţi-a fost propice, acum este momentul de a lua responsabilităţile practice în serios şi să te implici pentru rezolvarea anumitor probleme care ţin de muncă sau de cămin. Creşte, totodată, interesul pentru mărirea bugetului dar şi şansele sunt majore pentru a-ţi pune în practică ideile care au drept scop interesele profesionale.
Dacă la începutul lunii iubirea a avut un rol prioritar, de acum, este posibil, să simţi un elan mult mai domol şi serios în acest domeniu. Aşadar, ocupă-ţi timpul într-un mod responsabil şi eficace deoarece acum este posibil să ai şansa „punct ochit, punct lovit” în sectorul profesional.
În ceea ce priveşte sectorul parteneriatelor, acesta ar putea fi plin de energie şi curaj datorită prezenţei planetei Marte în Vărsător. Eşti, mai mult ca oricând, predispus către schimbări bruşte în relaţiile de orice fel, indiferent că sunt de natură sentimentală sau profesională. Iubeşti noul şi originalitatea atât timp cât te avantajează! Există riscul să existe mici confruntări cu celălalt, iar tu să te simţi dat jos de pe piedestal…


Retrogradarea lui Jupiter în propria zodie îţi atrage un semnal de alarmă asupra comportamentului tău faţă de ceilalţi (familie, partener, relaţii profesionale). Ai fost în ultimul timp, oare, mult prea sigur pe tine încât nu ai acceptat de la nimeni nici o corecţie chiar dacă ai greşit, ai ajuns până acolo încât ai crezut că toate cele bune ţi se datorează doar ţie şi cele rele, altora? Dacă este aşa, acum a sosit momentul de a rectifica modul tău de a interacţiona şi acele acţiuni ale tale care au produs suferinţă altora. Excesul de siguranţă de sine este dăunător şi distruge chiar şi cele mai sigure relaţii cu ceilalţi…
Saturn va tranzita semnul Săgetătorului în perioada 24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017 ceea ce va însemna pentru tine o perioadă mai restrictivă, o aplanare a elanului tău către divertisment, flirt sau jocuri de/din iubire. Saturn te va învăţa, în toată această perioadă, ce este şi ce înseamnă conştiinţa, etica, responsabilitatea şi, nu în ultimul rând, sentimentul de vinovăţie atunci când este cazul… Da, de acum, timp de 3 ani, este necesar să înveţi ce înseamnă toate acestea tocmai pentru a te prepara pentru ceea ce va fi după această perioadă. Dacă nu înveţi să-ţi disciplinezi modul de a fi şi să tratezi tot ce iubeşti cu o mai mare doză de seriozitate, rişti să-ţi blochezi drumul către ceea ce te va face împlinit… 
Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu