marți, 30 decembrie 2014

Ianuarie – Noul START către ceva mai bun



„Nu-i fericire-n lume, dar gândul liber este,
Demult visez o soartă tihnită ca-n poveste;
Rob ostenit, mi-i gândul demult să fug de toate
Spre colţul meu de muncă şi de plăceri curate.” Puşkin ( catren din IUBITA MEA E VREMEA)
Iată-ne la un nou început de an căruia îi prezentăm toate speranţele şi visele noastre, planurile şi dorinţele pe care le dorim împlinite la sfârşitul acestuia.
Începutul anului ne surprinde, ca de fiecare dată, sub semnul Capricornului. Fiind semn Cardinal şi având elementul Pământ, asigură nativilor din această zodie iniţiativă şi entuziasm pentru acţiune şi activitate, împletite cu o bună doză de simţ practic, perseverenţă şi prudenţă în tot ceea ce întreprind.
Persoanele care sunt născute sub influenţa acestei zodii (sau cele care au ascendentul Capricorn şi/sau planete personale) au un ataşament original faţă de lucrurile materiale, găsesc mereu soluţii pentru a-şi asigura bunăstarea materială. Sunt consideraţi perseverenţii neobosiţi ai zodiacului.
Este important de reţinut câteva idei despre personalitatea lor: se sacrifică, perseverează necontenit şi neobosiţi pentru siguranţa materială, nu pentru că sunt avari sau materialişti, cum sunt pe nedrept consideraţi, ci pentru a le asigura celor dragi TOT ceea ce aceştia au nevoie. Ei aşa îşi manifestă dragostea şi iubirea: arătând că le PASĂ de cei pe care îi iubesc prin asigurarea bunăstării materiale. Poate că nu sunt excelenţi oratori, poate nu reuşesc să-şi exprime în cuvinte romantice dragostea, însă, cu siguranţă, ei iubesc din tot sufletul, chiar dacă nu o demonstrează emoţional (îşi controlează şi îşi stăpânesc emoţiile). Deseori, ei sunt atraşi de persoane dotate cu sensibilitate, afectuoase şi tandre, care îşi exprimă cu uşurinţă sentimentele şi emoţiile (atenţie, capricornii simt când acestea sunt adevărate sau false!), tocmai pentru că le este greu (capricornilor) să se manifeste în acest fel cu uşurinţă… este ca şi cum caută o completare în celălalt, o prelungire a sufletului lor…



Acum să revenim la ceea ce ne promite că ne va oferi luna ianuarie…
Se ştie că pentru a duce un lucru la bun sfârşit nu este suficient să-l începi ca apoi să stai cu mâinile în sân, aşteptând ca evenimentele să se desfăşoare conform voinţei tale şi în favoarea ta… Ai planuri măreţe pentru acest nou an? Doreşti să ţi se împlinească acele vise care în 2014 nu au prins contur?
Suntem în zodia Capricornului şi acesta ne dă răspunsul la aceste întrebări: spune NU comodităţii, dă startul acţiunii în ceea ce ţi-ai propus şi perseverează prin muncă continuă ( asupra propriei tale persoane dar şi cu oportunităţile ce vor veni).
Motto-ul acestei luni, care dă startul conturării dorinţelor noastre este: SUNT CONŞTIENT DE CALITĂŢILE MELE (TAUR) ŞI LE ANALIZEZ CĂUTÂND SOLUŢII (FECIOARĂ) PENTRU A LUCRA CU ELE ÎN MOD INTELIGENT ŞI CU PERSEVERENŢĂ, REUŞIND ÎN ACEST FEL SĂ ADUC BENEFICIU VIEŢII MELE (CAPRICORN).
Luna ianuarie începe cu un aspect astrologic prielnic pentru a pune în aplicare cele spuse mai sus. Este vorba de conjuncţia Soare – Pluton din Capricorn până pe 6 ianuarie. Avem puterea de a transforma ceea ce ne reprezintă pe noi, ca indivizi, în aceste momente. Acest aspect ne favorizează dându-ne o putere imensă de muncă cu ţelurile şi scopurile noastre. Dar nu numai cu acestea, ci şi asupra caracterului şi personalităţii noastre. Dacă ne-am propus să transformăm ceva în noi înşine avem acum şansa de a renaşte cu forţe noi, mai puternice.
Este posibil să dorim să rămânem înrădăcinaţi în obiceiuri vechi şi concepţii rigide pentru a nu ne pierde siguranţa de care avem atâta nevoie. Nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Şi nu trebuie să eliminăm ceea ce este vechi şi ceea ce am conservat în cămara minţii şi sufletului nostru! Trebuie doar să TRANSFORMĂM, să reciclăm, dacă vreţi, să dăm altă formă, textură şi culoare la ceea ce ne dorim să realizăm. Uranus din Berbec ne arată că trebuie să adoptăm schimbarea din viaţa noastră cu ajutorul transformării şi a renaşterii pentru NOU, însă nu înainte de a trece totul prin prisma disciplinei şi organizării ( conjuncţia Soare – Pluton din Capricorn în cuadratură cu Uranus din Berbec până pe 11 ianuarie).


Conjuncţia Venus – Mercur (din Capricorn, apoi din 4 ianuarie o să aibe loc în Vărsător până pe 18 ianuarie) îmi place s-o descriu ca fiind simbolul inimii şi a logicii care se întrepătrund sau inima şi mintea merg mână-n mână. Acum, în această perioadă relaţiile sentimentale sunt favorizate de acest aspect (un sextil cu Saturn din Săgetător până pe 9 ianuarie) contribuind cu o dorinţă de cunoaştere reciprocă mult mai profundă şi mai clară. Chiar dacă sentimentele nu sunt în expansiune, acestea se clădesc încet-încet pe un fundament solid şi respect reciproc făcându-le să dureze în timp. Să nu vă speriaţi că relaţiile vor fi monotone! Cu cât îl „descoperi” pe celălalt, cu atât îl accepţi şi îl introduci şi mai mult în viaţa ta. Acest lucru se referă la toate tipurile de relaţii: fie că sunt relaţii sentimentale sau profesionale sau de rudenie părinte-fiu, bunici-nepoţi.
Acceptarea şi cunoaşterea celuilalt cât şi socializarea şi comunicarea sunt bine susţinute din 9 ianuarie şi de prezenţa lui Uranus din Berbec care, până pe 20 ianuarie, ne aprinde dorinţa de a schimba ceva şi de a accepta „noutăţi” în acest domeniu, cel al relaţiilor de orice tip. Aşadar, acum este momentul de a ne „apropia” de cei de lângă noi cu care interacţionăm, cunoscându-i mai bine. Acest lucru ne va ajuta pe viitor, atunci când aceste relaţii vor avea momentele lor de criză…
De ce spun ACUM? Deoarece Marte va intra în Peşti din 12 ianuarie, unde îl va întâlni pe Neptun, regele iluziilor şi al visării cu ochii deschişi… Conjuncţia Marte-Neptun ( 15 – 24 ianuarie) nu va fi nicidecum sprijinită de cuadratura cu Saturn. Toate aceste aspecte ne vor influenţa dorinţa noastră de acţiune, vom fi măcinaţi de gânduri şi fobii. Eroul din noi va fi un erou speriat, panicat, gata să se ascundă din cauza fricii ce-l va cuprinde. Preferă să viseze şi să-şi imagineze cum va fi ceea ce doreşte decât să acţioneze. Aşadar, dacă doriţi să experimentaţi sau să încercaţi ceva nou este bine să vă „antrenaţi” din timp deoarece, în perioada mai sus amintită, aveţi de luptat contra „coşmarurilor” închipuite!
Mercur din Vărsător va intra în mişcare aparent retrogradă din 21 ianuarie. Acest lucru va însemna pentru fiecare o perioadă în care trebuie să rectificăm modul nostru de comunicare şi aici se referă, în mod special, la felul cum ne-am raportat vis à vis de celălalt anterior de 21 ianuarie. Am fost atât de îndărătnici încât nu am dat importanţă şi opiniilor celuilalt doar pentru că ni s-au părut abstracte şi nonconformiste? Acum este momentul să încercăm să reparăm toate acestea şi să înţelegem libertatea de gândire a fiecăruia, ca grup sau ca individ. Să acceptăm, aşadar, individualitatea şi libertatea de gândire a fiecăruia, aşa cum şi noi, la rândul nostru, nu dorim să fim îngrădiţi de convingeri care nu sunt compatibile cu personalitatea noastră… 
Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu