luni, 1 decembrie 2014

Astro decembrie: SĂGETĂTOR, CAPRICORN şi VĂRSĂTOR



Zodia sau Ascendentul SĂGETĂTOR


Soarele, Mercur şi Venus care acum tranzitează zodia ta proiectează asupra personalităţii tale o fascinaţie aparte, te fac mai încrezător în propria persoană, mai exuberant şi plin de speranţă vis à vis de problemele care te frământă de ceva vreme.
Vei simţi cum idei sclipitoare te pot scoate din impasul care afectează iubirea, creativitatea sau relaţiile cu proprii fii. Acum este perioada în care trebuie să profiţi de avantajul de a rezolva tot ce ţine de aceste domenii de viaţă.
Din 5 decembrie, cu Marte în sectorul comunicării şi al studiilor, te vei simţi plin de avânt, dornic de a afla cât mai multe lucruri; de aici poate porni din partea ta o curiozitate deranjantă pentru cei din jurul tău. Atenţie şi la tendinţa de a-ţi “ieşi din pepeni” mai des şi mult mai aprig decât de obicei, riscând să-i şochezi pe cei din jurul tău. Dar, până pe 11 decembrie ai sprijinul lui Saturn care îţi va dărui raţionalitate şi control asupra emoţiilor turbulente.


Retrogradarea lui Jupiter (începând din 9 decembrie) te invită să-ţi reevaluezi cu grijă şi discernământ propria înţelepciune. Ai de modificat cam toate acele idei şi concepţii de care te-ai folosit în ultima vreme într-un mod excesiv sau superficial şi care au dăunat, ţie sau celor cu care ai intrat în contact. Acum ai nevoie de restructurare a înţelepciunii tale, în primul rând cu ajutorul propriilor experienţe, să înveţi din erorile şi greşelile din trecut. Acum este momentul de a te reinventa...
Ingresul planetei Venus în Capricorn din 11 decembrie (urmată apoi, spre sfârşitul lunii de Mercur şi Soare) te poate predispune spre un interes crescut faţă de propriile câştiguri băneşti, simţi nevoia de a economisi “bani albi pentru zile negre” sau pentru a asigura celor dragi toate cele necesare. Cei din afara familiei, adică prietenii, te vor vedea drept puţin cam zgărcit sau avar... dar nu trebuie să-ţi pese prea mult... tu luptă pentru bunăstarea familiei tale! Important este să rezişti “ispitelor” care te pot sustrage de la planurile tale...
Din 24 decembrie 2014 până în 20 decembrie 2017, Saturn îţi va ţine companie; o prezenţă mai puţin plăcută ţie dar folositoare şi utilă pentru a-ţi şlefui personalitatea, te va ajuta să elimini din viaţa ta tot ce a ajuns la un punct terminus şi tu singur nu eşti capabil sau nu ai forţa necesară să faci acest lucru. Sectoarele vizate de Saturn sunt relaţiile superficiale, familia de care nu te poţi desprinde pentru ca tu să evoluezi ca persoană independentă şi cariera care poate nu este compatibilă nevoilor tale pe care, momentan, nu le conştientizezi. Va fi o perioadă dificilă dar necesară pentru a acumula înţelepciune care te va ajuta pe parcursul vieţii de acum încolo.


Zodia sau Ascendentul CAPRICORN


Pentru tine seriozitatea, disciplina şi îndeplinirea responsabilităţilor cu răbdare sunt punctele tale forte şi sunt calităţile cu care faci faţă tuturor problemelor care îţi împiedică ascensiunea sau atingerea scopurilor.
Dar nu sunt mereu necesare doar aceste calităţi ci este nevoie de mai mult de atât. Este nevoie de dezrădăcinare din propriul “teren”, este nevoie de deschidere către alte orizonturi, de expansiune şi entuziasm.
În această perioadă este nevoie de o anumită dibăcie din partea ta pentru a putea întrepătrunde toate acestea cu felul tău de a fi. Cu cât te vei strădui să adopţi şi alte concepţii şi idei venite din exteriorul tău, cu atât această perioadă de tranziţie va fi mai uşoară pentru tine.
Uranus din Berbec şi, respectiv, Jupiter din Leu îţi vor aduce o bună susţinere în unele schimbări care îţi vor modifica ritmul de viaţă în această perioadă. Astfel vei avea capacitatea de a înfrunta mult mai dezinvolt propriile temeri de schimbare şi confuzie.
Se recomandă atenţie mărită la deplasări şi călătorii: stresul şi agitaţia dinaintea plecării îţi poate produce o oarecare dezordine în mintea ta şi rişti să uiţi documente sau alte lucruri importante. Sau poţi să te simţi confuz datorită aglomeraţiei:fie că sunt multe treburi de rezolvat într-un timp foarte scurt, fie că poţi suferi de fobie pentru aglomeraţie pe parcursul deplasărilor chiar dacă sunt pe distanţe mici.
Din 5 decembrie, când Marte va intra în Vărsător, sectorul financiar poate avea suişuri şi coborâşuri. Până pe 10 decembrie ai parte de sprijinul lui Saturn care te poate conduce către reuşite în acest sector. Apoi şi Uranus din Berbec îţi poate aduce schimbări favorabile: poate faci achiziţii pentru casă şi pentru cei dragi, fapt ce îţi va aduce bucurie şi împlinire sufletească.


Retrogradarea lui Jupiter din Leu începând din 9 decembrie te provoacă la reevaluarea puterii tale de a te transforma în ceea ce-ţi doreşti sau de a atinge anumite ţeluri prin luptă. Dacă până acum te-ai impus în faţa celorlalţi prin exces de mândrie, de siguranţă de sine mult prea evidentă încât ai provocat durere celor din jurul tău, de acum încolo, Saturn din Scorpion îţi impune să înveţi să vezi dincolo de ceea ce-ţi arată prima impresie despre un anumit lucru, adică trebuie să iei în calcul şi stările emoţionale ale celorlalţi, să încerci să-i înţelegi. Este necesară o maleabilitate din partea ta şi, chiar dacă îţi este greu, să adopţi această atitudine… planetele din Săgetător te vor sprijini printr-o influenţă pozitivă.
Ingresul planetei Venus în propria ta zodie îţi va aduce un surplus de fascinaţie, dorinţa de a da mai multă atenţie look-ului va fi mult mai puternică, dar totodată, este posibil să fii mult mai indulgent cu propria persoană, fapt care va duce la evitarea responsabilităţilor din sfera socio-profesională şi faţă de cei dragi. Ai o tendinţă accentuată către comoditate.
Saturn va intra în Săgetător în 24 decembrie unde va sta până în 20 decembrie 2017. Pentru tine acest fapt va însemna „bancul de probă”, o perioadă în care va trebui să înveţi lecţii de viaţă nu tocmai confortabile dar necesare pentru a deveni mai înţelept. Practic, vei fi „forţat”, oarecum, să devii mult mai deschis către noi orizonturi. Saturn din Săgetător îţi transmite clar şi răspicat: pe parcursul acestei perioade, rigiditatea şi încăpăţânarea nu-şi au rostul şi te invită să adopţi noi concepţii de viaţă cu ajutorul cărora poţi merge mai departe cu înţelepciune.


Zodia sau Ascendentul VĂRSĂTOR


Soarele, Mercur şi Venus din Săgetător îţi aduc o perioadă plină de entuziasm în sectorul colectivităţii sau, mai bine zis, în cel al prieteniei şi al integrării în diverse grupuri care practică aceleaşi interese. Simţi cum ţi se deschid noi şanse şi oportunităţi de a pune în aplicare ceea ce ai gândit de mult timp.
Din 5 decembrie, dată la care Marte îşi face ingresul în zodia ta, vei deveni mult mai activ şi dornic de a-ţi urmări propriile interese şi jonglezi cu schimbările ce survin în această perioadă reuşind să-ţi îmbunătăţeşti perspectiva spre reuşită şi succes. Atenţie, totuşi, că în vâltoarea agitaţiei tale focusată asupra scopurilor tale rişti să-i „deranjezi” pe membrii familiei. Se recomandă atenţie şi asupra responsabilităţilor ce ţin de sectorul profesional. Până pe 11 decembrie ai sprijinul lui Saturn în acest sector, aşadar profită de acest tranzit şi acţionează responsabil şi disciplinat în ceea ce priveşte îndatoririle tale la locul de muncă sau acolo unde doreşti să captezi atenţia. Respectând aceste lucruri eviţi să fii sancţionat de Saturn…

 

Retrogradarea lui Jupiter din Leu care ocupă sectorul parteneriatelor aduce în prim plan necesitatea unor reevaluări asupra acestora. Poate ai acordat prea mult credit unor persoane care ţi-au înşelat aşteptările şi acum este bine să-ţi disciplinezi oarecum încrederea pe care o acorzi celuilalt: cui şi când. Acest lucru poate semnala şi partea ta de vină în aceste probleme: ai crezut, oare, că indiferent cum te comporţi cu celălalt acesta ţi-ar cădea la picioare necondiţionat? Dacă da, acum este momentul de a-ţi rectifica atitudinea pentru a evita alte greşeli de acest gen în viitor.
Venus, intrând în Capricorn din 11 decembrie, îţi transmite acelaşi mesaj: te poţi simţi împovărat de diverse probleme sentimentale pe care nu le înţelegi pe deplin, este ca şi cum dragostea este pe stand by, este într-o fază mult mai taciturnă decât entuziastă. Dar este bine şi aşa… în acest mod descoperi punctele forte ale relaţiei tale asupra cărora poţi conta…
Saturn în Săgetător ( 24 dec. 2014 – 20 dec. 2017), iată un învăţător sau maestru pe măsură! În perioada amintită mai sus (începând chiar de la sfârşitul acestei luni) Saturn te va învăţa care sunt grupurile de persoane potrivite ţie, care îţi vor modela în mod direct sau indirect personalitatea şi să-ţi rectifici concepţiile vis à vis de acestea. Pregăteşte-te să ai mintea deschisă să poţi primi toate aceste învăţături care te vor ajuta în viitor! Aceste lecţii nu vor fi tocmai plăcute ( acum se vor testa prieteniile care merită să mai facă parte din viaţa ta) dar vei fi mult mai sigur că ce rămâne după „seceriş” este de calitate!
Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu