vineri, 12 decembrie 2014

Astro decembrie: PEŞTI, BERBEC şi TAUR



Zodia sau Ascendentul PEŞTI


Este o perioadă destul de obositoare pentru tine deoarece simţi cum responsabilităţile tale socio-profesionale sunt mult mai accentuate. Acum, în această perioadă pui mare accent pe reputaţie şi carieră. Sunt şanse de a-ţi (re)descoperi anumite vocaţii sau capacităţi care să te propulseze la nivelul dorit de tine. Comunicarea este vioaie, transmiţi şi pricepi cu uşurinţă.
Marte din Vărsător îţi poate accentua trecerea de la o stare la alta a emoţiilor provocate de anumite schimbări care ţin de relaţiile cu apropiaţii sau cu studiile. Agitaţia din jurul tău îţi influenţează în mod negativ starea ta interioară. Se recomandă o atenţie deosebită asupra sănătăţii.


Perioada în care Jupiter se află în retrogradare din 9 decembrie te provoacă să-ţi recreezi modul tău de a interacţiona cu colegii şi/sau cu superiorii. Evită mândria şi orgoliul acolo unde nu-şi au rostul şi încearcă să „repari” acolo unde ştii că ai greşit datorită ego-ului. Fiind de ajutor colegilor şi învăţând lecţia supunerii atunci când este nevoie, vei avea numai de câştigat în această perioadă. Aşadar, redescoperă-te şi reinventează-te în acest domeniu!
Din 11 decembrie este posibil să acorzi mai multă importanţă anturajului şi întâlnirilor amicale unde te vei simţi în centrul atenţiei. Cu Venus în acest sector tinzi spre cheltuieli nesăbuite şi neaşteptate care îţi vor dezechilibra bugetul.
Tranzitul lui Saturn prin Săgetător (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017) îţi va aduce unele probe peste care vei fi nevoit să le treci fie că doreşti, fie că nu doreşti să faci asta. Probele se vor desfăşura în mare parte asupra reputaţiei tale la nivel socio-profesional. Este riscul să te simţi ameninţat de depresie. Această problemă ar putea fi rezultatul unor acţiuni mai vechi, acţiuni în care ai avut o încredere exagerată sau te-ai ghidat după dictonul „lasă, că merge şi aşa!”. Acum este momentul să se trieze şi să se elimine tot ceea ce este necorespunzător şi nerealist pentru tine dar şi să se închege colaborări social-profesionale de încredere şi de lungă durată. Nu trebuie decât să ştii să-ţi stăpâneşti emoţiile, fie ele negative sau pozitive ca tu să poţi trage învăţămintele necesare pentru şlefuirea ta în vederea succesului.


Zodia sau Ascendentul BERBEC


Este o perioadă prielnică pentru diverse contacte şi schimburi de idei cu mediul exterior, reuşeşti să pătrunzi cu uşurinţă în alte ideologii.
Totodată, Marte din Vărsător îţi aprinde dorinţa de a socializa, de a cunoaşte noi persoane care te pot ajuta în viitor. Ai nevoie în jurul tău de persoane originale, lipsite de prejudecăţi pentru ca tu să te simţi bine în prezenţa acestora. Acum va fi o perioadă numai bună pentru asemenea noi contacte.
Retrogradarea lui Jupiter începând din 9 decembrie te invită să rectifici acel ataşament faţă de copii, faţă de activităţile tale care îţi fac plăcere sau faţă de persoana iubită. Poate ai avut momente când ai folosit în exces rolul de conducător cu aer de superioritate şi ai rănit inima celor din apropierea ta. Acum este momentul să-ţi revizuieşti comportamentul faţă de aceştia şi să ţii cont şi de dorinţele acestora.


Cu Venus în Capricorn din 11 decembrie te vei simţi, poate, mult mai dedicat planurilor tale care îţi fac plăcere. Este perioada în care reuşeşti să îmbini plăcutul cu utilul, făcându-te apreciat. Poate în sectorul relaţiilor şi al parteneriatelor vei fi ceva mai delăsător şi ceva mai „leneş”în a te implica în bunul mers al acestora.
Saturn va tranzita zodia Săgetătorului în perioada 24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017, ceea ce pentru tine va însemna o perioadă în care îţi vei însuşi anumite concepţii şi filosofii de viaţă valoroase pentru viitorul tău. Saturn va fi pentru tine ca un Mare Preot care îţi va arăta negru pe alb care sunt idealurile greşite în care ţi-ai pus mii de speranţe şi te va ghida către altele mult mai realiste şi profunde ca structură şi stabilitate. Aşadar, înarmează-te cu răbdare şi atenţie pentru a putea asimila învăţăturile lui pentru a deveni mai puternic acolo unde este necesar…acestea te vor ajuta după 20 decembrie 2017 încolo…


Zodia sau Ascendentul TAUR


Această perioadă semnalează prezenţa experienţelor emoţionale extreme, ale luptelor necontenite dintre „ce am eu” şi „ce ai tu”. Acum eşti mult mai atras spre tot ceea ce înseamnă misterios şi necunoscut, dorindu-ţi să le treci graniţa. Şi intuiţia este la cote maxime: prinzi din zbor cam tot ceea ce simţi că-ţi este de folos.
Tranzitul lui Marte prin Vărsător îţi va activa sectorul recunoaşterii în societate şi carieră. Este momentul de a-ţi întinde aripile şi de a-ţi lua avânt spre scopurile tale şi atinge-le! Nu este uşor… şi nici nu vei duce lipsă de energie, important este să ştii cum să o direcţionezi spre drumul cel bun şi să primeşti schimbările ca pe oportunităţi către o viaţă mai bună.


Retrogradarea lui Jupiter din Leu te invită să reglezi ceva din trecut. Poate ai fost prea sigur şi ai avut un optimism cam exagerat legat de anumite planuri care au legătură cu propriul cămin sau cu anumite tabieturi şi obiceiuri. Este momentul să te dezlipeşti de propria-ţi rutină de care ţii cu dinţii şi de care eşti foarte mândru. „Mulează-te” şi după dorinţele celor dragi şi apropiaţi ţie! Este timpul să laşi orgoliul deoparte, încearcă să uiţi anumite neplăceri mai vechi, reparându-le.
Saturn din Săgetător (24 decembrie 2014 – 20 decembrie 2017) îţi va pune la dispoziţie un „banc de probă”. În această perioadă vei acorda o mai mare atenţie părţii material-financiare sau banilor care provin din alte părţi decât din munca proprie. Este posibil ca partenerul să treacă printr-un impas financiar sau cei de la care aştepţi ajutor să-ţi întoarcă spatele datorită problemelor cu care se confruntă. Aşadar, pentru tine, această perioadă în care Saturn tranzitează sectorul transformării tale, sector care simbolizează sfârşitul şi renaşterea, îţi aduce diverse probe şi obstacole de trecut care au legătură cu ceva ce trebuie eliminat din viaţa ta, dar şi cu apariţia a ceva mult mai bun pentru tine.
Mihaela M. Atomei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu