joi, 19 aprilie 2018

CHIRON și SATURN retrograd, braț la braț și totuși inamici




 Iată că se întrevede o situație fascinantă pe cer. Astrele își vorbesc, se înțeleg de minune chiar dacă noi, de aici, nu prea ne dăm seama. Fie că ne pun la probe, fie că ne sprijină, astrele sunt cu scopul de a ne ajuta să ne dezvoltăm, să ieșim din carapacea protectoare, să nu ne mai mințim  singuri că suntem în siguranță.
 Nu suntem în siguranță atâta vreme cât nu dansăm și nu cântăm odată cu muzica cerului.
Chiron, cel care se ocupă cu autovindecarea, cu puterea noastră de a răzbate prin negura suferinței cu scopul de a o înfrunta, va intra în 17 aprilie ca oaspete în zodia Berbec. Tot acum, mai precis în 18 aprilie, ca o coincidență, Saturn, seniorul karmei din Capricorn va intra în mers retrograd.

Chiron este un planetoid (astronomii spun că a fost o cometă care s-a stins și ce a rămas din aceasta a fost atras în câmpul gravitațional al lui Jupiter) care, în momentul descoperirii sale se afla în zodia Taur, mai precis din punct de vedere astronomic, în constelația Berbec. Mitologia ne povestește de Chiron ca fiind un centaur aparte. Legendele spun despre centauri că ar fi fost niște barbari, răi și nemiloși, însă Chiron era special: bun, atent cu cei din jur, în plus avea o vastă cultură și cunoștințe temeinice de medicină și chirurgie chiar. Datorită cunoștințelor sale dar și a disponibilității față de ceilalți, față de omenire, a înființat o școală din care au ieșit cu o cultură specială mulți eroi din acele timpuri. Cu toate acestea, nemuritor fiind, a trebuit să renunțe la nemurirea sa. Unele legende spun că ar fi fost rănit grav, din greșeală, de către prietenul său, Eracle și datorită suferinței fizice intense a renunțat la nemurire pentru a termina pentru totdeauna cu suferința. Altele  însă, spun că a renunțat la nemurire datorită faptului că era obosit de viață și că a experimentat tot ce s-a putut experimenta pe Pământ.
Povestea lui Chiron ne transmite că degeaba avem cunoștințe dacă nu le punem în practică, degeaba avem pricepere în ceva dacă nu o aplicăm pentru a ne merge mai bine și că trebuie să avem mereu grijă ce prieteni ne alegem: neîndemânarea și incompentența acestora ne pot duce pe căi greșite pe care le vom regreta că le-am ales.
Pentru asta apare Saturn retrograd în scenă: să ne punem la punct viața și prioritățile, să ne concentrăm asupra calității vieții, nu asupra cantității. 

Trebuie să ne aducem aminte, începând de pe la jumătatea lui ianuarie a acestui an, de tot ce am făcut, ce nu am făcut, dacă am fost responsabili față de noi și față de ceilalți care contează cu adevărat pentru noi. Saturn ne obligă acum (până în 18 septembrie 2018) să punem la punct situațiile care ne-au tras sau ne trag înapoi, altfel  nu vom putea pleca mai departe și ne vom împiedica mereu de aceleași obstacole.
Dat fiind că Saturn Rx intră în contact destul de tensionant cu Chiron din Berbec pe parcursul retrogradării lui, înseamnă dificultatea noastră de a ne autovindeca (atât fizic cât și emoțional)  până nu ne vom rezolva problemele.
Așadar, rezolvarea problemelor personale va aduce cu sine vindecarea propriei noastre personalități, a propriului EU în raport cu ceilalți. Dacă nu vom reuși, frustrarea va fi compania noastră pentru mult timp de acum încolo, ducând la mult mai multe neplăceri.

Acum să vedem ce trebuie să facă fiecare zodie în parte. Pentru a ușura accesul la informație, am folosit un set de carduri create de Esther și Jerry Hicks, autorii a câtorva cărți de spiritualitate. Cei care ați citit cartea „Cere și ți se va da”, vă veți familiariza rapid cu aceste carduri.

Zodia/ascendentul BERBEC

Ai de rezolvat anumite probleme ce țin de cariera ta dar și de propria ta atitudine vis-a-vis de aceasta. Învață să îți duci responsabilitățile la bun sfârșit fără să cauți nod în papură. Deocamdată asta este ceea ce ți se oferă, așadar profită de ceea ce ai acum. 

Cardul îți spune că TOT CEEA CE ESTE ÎMI BINECUVÂNTEAZĂ EXISTENȚA. Așadar, încearcă să devii mai sever(ă), mai riguros/riguroasă cu tine însuți pentru a te conforma unor reguli de care nu prea ai cum să scapi și pentru a avea succes în viitor, după ce vei trece acest hop.

Zodia/ascendentul TAUR

Tu ai de triat anumite folosofii de viață care nu te lasă să respiri, să trăiești în bună pace cu tine și cu cei din jur. Ești prea încrezător/încrezătoare în conceptele tale care sunt destul de eronate, dat fiind faptul că te confrunți cu afecțiuni fizice și emoționale. Trebuie să faci ordine în gândurile tale pentru a te putea vindeca. Trebuie să înveți să spui și NU atunci când este necesar. O atitudine mai războinică, mai dornică de aventură, de schimbare nu îți strică, dimpotrivă îți poate aduce multe beneficii.

Cardul îți spune să procedezi așa: NU VOI ADĂUGA INGREDIENTE NEDORITE ÎN TORTUL MEU, cu alte cuvinte, trebuie să încerci să refuzi ceea ce ști că îți face rău. Nu mai accepta scursurile, toxinele și rebuturile...

Zodia/ascendentul GEMENI

Pentru a avea succes în societate și pentru a atrage persoanele potrivite ție trebuie să înveți să te transformi: să renunți, să educi anumite trăsături ale personalității tale care te împiedică să obții rezultatele pe care le aștepți în acest sector. Îți trebuie autodisciplină, fără de care vei avea mereu și mereu obstacole în a construi relații sănătoase cu persoane care îți pot fi de ajutor. Poate ești prea volubil și nehotărât sau nu te ții de promisiuni și când spui Da, de fapt, e Nu și viceversa.

Cardul NU VOI AJUNGE NICIODATĂ, AȘADAR MĂ BUCUR DE CĂLĂTORIE se referă că nu dai importanță lucrurilor, situațiilor, persoanelor pe care le ai în viața ta. Poate fantastichezi și uiți de ceea ce ai, neacordându-le o giustă valoare. Este timpul să te bucuri de tot ce ai în jurul tău și să tragi învățăminte din ceea ce întâlnești în viața ta, fără să visezi la cai verzi pe pereți.

Zodia/ascendentul RAC

Pentru a reuși în carieră, pentru a te face cunoscut superiorilor, șefilor sau persoanelor influente de care depinde ascensiunea ta în acest sector, este necesară o revizuire în relațiile tale pe care le ai la ora actuală. Cineva nu vrea ca tu să devii „cineva” și îți cam bagă bețe în roate și te trage în jos și asta se întâmplă pentru că te lași influențat de acesta. Este timpul să alegi persoanele care te ceartă că te lași lehamite prea ușor fără să lupți, decât să le alegi pe acelea care îți spun să renunți că nu-i pentru tine.

Cardul ÎN PREFERINȚELE MELE PERSONALE ESTE INTRINSECĂ VALOAREA EVOLUȚIEI îți spune că este timpul să te concentrezi asupra evoluției tale, nu asupra stagnării. Încearcă să aspiri să construiești ceva pentru viitorul tău, nu te mulțumi cu puțin deoarece puțin vei avea mereu.



Zodia/ascendentul LEU

Trebuie să îți reglezi sectorul profesional dar și îngrijirea față de propria persoană. Poate te-ai neglijat în ultimul timp și acum tragi ponoasele unor afecțiuni medicale. Este momentul să îți schimbi unele idei, filosofii de viață pe care le-ai crezut bune pentru tine însă și-au provocat doar neplăceri și nereușite la locul de muncă sau în căutarea acestuia. Trebuie să devii mult mai responsabil și perseverent în a-ți duce îndatoririle la bun sfârșit dacă vrei să fii răsplătit.

Cardul VOI FACE TOT CE-I MAI BUN PENTRU MINE, nu îți spune să fii egoist și nu se centrează asupra egoului și nici nu te îndeamnă să faci tot ce îți trece prin cap. Îți spune să alegi atent prioritățile, să te concentrezi asupra calității, nu asupra cantității sau asupra luxului inutil. Este ca și când alegi să te hrănești echilibrat și să ai o dietă fără zahăr și fără grăsimi pentru a te menține într-o bună stare de sănătate și să dai randament în tot ce faci.

Zodia/ascendentul FECIOARĂ

Este necesar să îți reevaluezi activitățile, pasiunile și iubirea deoarece te simți nefericit și nemulțumit (îți mănâncă timp și bani prețioși).  Nu este așa cum ai sperat să fie și ești nevoit acum    recurgi la o triere, să pui condiții și reguli: ori albă, ori neagră. Alfel, te vei împiedica de nefericire din ce în ce mai des.

Cardul STAREA EMOȚIILOR  MELE POATE SĂ FIE SCHIMBATĂ îți spune că ai puterea să te controlezi și să îți controlezi emoțiile. Nu emoțiile te conduc, ci tu le conduci pe ele. Așadar, ai un as în mânecă și de ce să nu îl folosești spre binele tău? Dacă în ultimul timp te-ai lăsat condus de emoții și ai văzut că nu este bine, a ajuns momentul să îți faci ordine în emoții și în sentimente, punându-le la punct.

Zodia/ascendentul BALANȚĂ


Trebuie să îți iei mai în serios responsabilitățile care te privesc direct în sectorul dedicat familiei tale de origine. Totodată, trebuie să stai față în față cu trecutul tău pentru a rezolva problemele care te împiedică să ai relații sănătoase cu ceilalți. Nu uita că toate aceste crize familiale se răsfrâng și asupra activităților sociale pe care le prestezi, afectându-le în mod serios. 

Cardul DORINȚELE ȘI CONVINGERILE MELE SUNT SIMILARE LA NIVEL VIBRAȚIONAL îți spune clar că trebuie să faci în așa fel încât să lucrezi la ideile și convingerile tale pentru a fi departe de dorințele contrastante și viceversa. Cu alte cuvinte: să nu te afli în situația în care tu crezi în ceva cu tărie, într-o filosofie de viață dar să îți dorești ceva care contrastează cu acea filosofie. Secretul reușitelor tale este ca dorința și filosofia de viață să fie la unison.

Zodia/ascendentul SCORPION

Ai ceva de rectificat în relațiile cu cei din jurul tău, cu prietenii, colegii sau cu rudele apropiate dar și în sectorul studiilor tale. Dacă nu vei rezolva aceste probleme îți va fi greu să înaintezi, să mergi mai departe și îți va fi afectat sectorul muncii. În plus, ai grijă de sănătatea ta: mai multe controale medicale sunt absolut necesare.

VOI FACE PENTRU MINE TOT CE-I MAI BUN, acesta este mesajul cardului pentru tine. Este timpul să te dedici acelor activități și persoane cu care rezonezi și simți că îți aduc ceva de calitate în viața ta.

Zodia/ascendentul SĂGETĂTOR

Trebuie să ai o altă atitudine față de banii tăi câștigați prin muncă. În plus, trebuie să înveți să fii mult mai perseverent decât până acum în a face economii. Ai nevoie de siguranță materială pentru a te simți bine iar aceasta o obține doar prin muncă și prin economii serioase. 

Cardul îți spune că este timpul SĂ TE CONSIDERI O FIINȚĂ VIBRAȚIONALĂ, asta înseamnă că vei găsi un mare sprijin în spiritualitate. Dedicându-te cu regularitate practicilor spirituale (indiferent care sunt acestea) care te ajută să vezi viața printr-o altă prismă decât cum ai fost obișnuit, vei simți imediat o îmbunătățire a calității vieții tale. Nu uita că ceea ce ești, aceea vei atrage...

Zodia/ascendentul CAPRICORN

Este momentul să rectifici ceva în personalitatea ta, în modul cu care te raportezi la ceilalți, mai ales în familie. Poate îi forțezi pe membrii familiei tale să facă cum vrei tu, însă au și ei dreptatea lor. Dacă nu faci ceva în privința asta, vei avea destule suferințe. Suferințe ce pot fi evitate, dacă vrei.

Cardul îți spune că a ajuns momentul să consideri că TOT CEEA CE ESTE ÎMI BINECUVÂNTEAZĂ EXISTENȚA, adică trebuie să încerci să accepți unele lucruri care vin spre tine ca pe o binecuvântare. Este bine să asculți și de sfaturile celor dragi, mai ales că aceștia te iubesc sincer.

Zodia/ascendentul VĂRSĂTOR

Ești foarte încercat de o bună bucată de timp iar asta nu te va absolvi de niște suferințe în plus. Suferințe pe care le simți destul de puternic deoarece nu prea ești obișnuit cu rigurozitatea. Este nevoie să ai mai mult contact cu tine însuți decât cu lumea externă, este nevoie să te înțelegi pe tine și să te autodisciplinezi, în sensul că trebuie să dezvolți o oarecare susceptibilitate față de tot ce îți apare nou: nu tot ce zboară, se mănâncă, spune un străvechi proverb. Este valabil și în cercul tău de persoane apropiate. Dacă îmbunătățești, în primul rând, relația cu tine însuți dedicându-ți momente de relaxare și conectându-te unei practici spirituale care îți face bine sufletește, vei fi capabil să vezi cine te iubește sincer și dacă merită atenția ta.

Cardul NU VOI AJUNGE NICIODATĂ, AȘADAR MĂ BUCUR DE CĂLĂTORIE se referă că nu dai importanță lucrurilor, situațiilor, persoanelor pe care le ai în viața ta. Poate fantastichezi și uiți de ceea ce ai, neacordându-le o giustă valoare. Este timpul să te bucuri de tot ce ai în jurul tău și să tragi învățăminte din ceea ce întâlnești în viața ta, fără să visezi la cai verzi pe pereți.

Zodia/ascendentul PEȘTI

Pentru a-ți însănătoși bugetul, pentru a-ți aduce un plus de siguranță sectorului material este indicat să îți revizuiești modul cum te raportezi în societate. Dacă îți vei alege cu grijă persoanele cu care intri în contact, poți primi un ajutor din partea lor. Când spun să îți alegi cu grijă, mă refer să punctezi asupra acelor relații, grupuri de oameni din care ai ceva de învățat, din care te poți alege cu ceva în viitor. Nu este suficient doar să te facă să te simți în largul tău ci să te pună să scoți tot ce e mai bun din tine, să te folosești de propriile daruri, haruri cu care ești înzestrat.

Cardul CEA MAI PUTERNICĂ LEGE DIN UNIVERS îți spune că tu știi anumite secrete ce abia așteaptă să fie puse în aplicare. Tu ești mult mai conștient, decât oricine altcineva, că ceea ce este similar se atrage. Așadar, încearcă să îți schimbi modalitatea de a gândi pentru a facilita apropierea de tine a lucrurilor și persoanelor importante și de folos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu