luni, 23 noiembrie 2015

Preţuieşte simplitatea! (Marţi, 24 noiembrie)



“De regulă, fericirea este travestită în confort” spune scriitorul român contemporan Vasile Ghica. Îndrăznesc să adaug că fericirea se menţine atâta timp cât eşti sigur că acest confort este durabil şi stabil.

Luna se află în semnul Taurului, un semn al stabilităţii, al confortului şi al frumosului practic. Luna este încurajată de Pluton şi Neptun ceea ce înseamnă că ne vom simţi siguri de capacităţile noastre creatoare şi vom şti să le folosim, să le valorificăm  în scopuri precise. Suntem mai sensibili la tot ce este frumos, casă şi familie. Simţim nevoia de siguranţă materială, fizică şi psihică. Ne dorim să nu fim deranjaţi de nimeni, pentru nici un motiv. Ne dorim pace în micul nostru regat, aşa cum este el, condimentat cu lipsurile cotidiene!



(Vă prezint cele trei împărătese ale mele :)

cartea din stânga – jos  din tarotul Rider- Waite , cea din mijloc este din tarotul Visconti iar în dreapta – sus este Împărăteasa din tarotul egiptean. Dă click pe imagine pentru a observa detaliile cărţilor)






Împărăteasa – cartea din tarot care simbolizează inteligenţa creativă, frumuseţe, eleganţă şi fascinaţie. Este arhetipul mamei, al femeii care preţuieşte viaţa deoarece doar ea este în măsură să producă şi să poarte cu mândrie în pântece o nouă viaţă. Reprezintă fertilitatea, reproducerea, multiplicarea care poate fi atinsă în domenii vizate de noi. Nu reprezintă neapărat fertilitatea fizică ci şi realizarea materială şi/sau sentimentală.

Avem înţelepciunea necesară de a ne asigura un trai confortabil însă nu luxos – luxul înseamnă exagerare sau acumularea lucrurilor care nu sunt de primă necesitate. Împărăteasa ne învaţă că trebuie să ne bucurăm de lucrurile simple dar care ne fac fericiţi şi trebuie să le dăm atenţia cuvenită...

Toate cele bune vă doresc!
Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu