marți, 24 noiembrie 2015

Să fim în „ordine”! (miercuri, 25 noiembrie)



Dezordinea în partea ei bună dă frâu liber creativităţii şi libertăţii de exprimare. Însă dezordinea oboseşte şi enervează, dezordinea alimentează nepăsarea şi dezinteresul. Nu mă refer numai la acea dezordine dintr-o încăpere ci şi la cea mentală, la dezordinea în idei, în ceea ce facem, la dezordinea sufletului.

Ne apropiem de fenomenul de Lună Plină şi simţim deja efectele acesteia. Suntem mult mai sensibili emoţional la tot ce ne înconjoară sau ne afectează în mod direct.
Luna parcurge ultimele grade din semnul Taurului, un semn al stabilităţii, al realismului şi al căminului. Spre seară trece pragul zodiei Gemeni, o zodie a logicii şi a deducţiei, o zodie a întrebărilor la care găseşti mereu răspuns clar. Soarele se află în Săgetător, semnul idealurilor înalte, măreţe, un semn al entuziasmului şi al experimentării.
Acum este momentul să ne facem ordine în idei, în idealuri, care sunt logice, realiste şi care nu. Echilibrul dintre nevoia de a avea un răspuns logic şi dorinţa de a ne afirma, de a ne avânta în idealurile noastre. Nici prea logici (să învăţăm să ne folosim intuiţia) dar nici prea expansivi (să învăţăm prudenţa).


(Iată cărţile Împăratul: stânga- Arhanghelul Mihail din Tarotul Îngerilor de Doreen Virtue; mijloc- din tarotul Rider-Waite şi dreapta- din Tarotul lui Klimt. Dă click pe imagine pentru a observa detaliile cărţilor)


Iată cartea Împăratul din tarot. Vine să completeze ceea ce a prezentat cartea Împărăteasa extrasă pentru ziua de marţi 24 noiembrie. (Vezi articolul: Preţuieşte simplitatea!). Când am văzut cartea extrasă pentru miercuri 25 noiembrie, cartea Împăratului, mi-a venit fulgerător în minte conceptul Yin şi Yang. Împărăteasa şi Împăratul. Feminin şi Masculin. Luna şi Soarele. Împăratul în tarot reprezintă stabilitatea şi structura, abilitatea de a prelua controlul pentru disciplină. Deşi pare sever şi lipsit de sentimente, Împăratul oferă protecţie acelora care merită. Este responsabil să ofere siguranţă.

 Împăratul ne învaţă că siguranţa se menţine cu tărie de spirit şi ambiţie. Autocontrolul este cheia succesului şi a triumfului. Iată cum aceste două cărţi şi cele două astre în opoziţie, corelate între ele, ne îndeamnă să căutăm echilibrul dătător de pace. Nimic nu este întâmplător, aşadar nici extragerea cărţilor nu este pură întâmplare. Trebuie să le ascultăm mesajele…





Toate cele bune vă doresc!
Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu