duminică, 22 noiembrie 2015

Să luăm o bine meritată pauză! (Luni, 23 noiembrie)



„Ce-i prea mult, strică!” aşa spune o vorbă din bătrâni. Uneori nu ştim sau nu vrem să ne oprim la timp şi ceea ce facem devine dăunător pentru noi şi pentru ceilalţi. Indiferent de domeniul în care acţionăm (familie, serviciu, societate). Această zicală nu spune să abandonăm ci ne îndeamnă să ne oprim la timp sau să ne încetinim avântul pentru a evita greşelile şi erorile.

Până spre seară, atunci când Luna va intra în semnul Taurului, este indicat să luăm o pauză. Nu mă refer la acea pauză de tipul „nu fac nimic azi” ci să continuăm cu rutina zilnică, să facem cele necesare fără să începem proiecte de anvergură. Este bine să evităm situaţiile în care suntem nevoiţi să luăm decizii importante deoarece inteligenţa noastră emoţională nu se află în cea mai bună formă.

Luna parcurge ultimele grade din semnul Berbecului neprimind nici un aspect de la nici o planetă care să o încurajeze sau să o provoace. Acest stadiu în care se află Luna se numeşte în astrologie „Moon Void” sau „Luna fără direcţie”. Pe de altă parte, nici Soarele şi Mercur care au intrat de curând în Săgetător nu o duc prea bine datorită confuzului şi delicatului Neptun din Peşti. Acest aspect ne „dăruieşte” (ironic vorbind) confuzie, depresii şi angoase. Nu putem gândi cu claritate şi de aici până la decădere nu este decât un pas. Aşadar, să ne concentrăm doar pe rutina zilnică, momentan, fără a începe ceva important decât dacă suntem forţaţi de împrejurări.













( În stânga fotografiei este cartea Patru de Aer din Tarotul Îngerilor de Doreen Virtue iar în dreapta se află cartea Patru de Spade din tarotul Rider - Waite, ambele având aceleaşi semnificaţii descrise mai jos. Dă click pe imagine pentru a observa mai bine detaliile cărţilor.)


Cartea din tarot Patru de Spade face aluzie la repaus, atât fizic cât şi psihic. Ne îndeamnă că acum este momentul prielnic pentru a ne face ordine în idei, să le evaluăm. Este bine să folosim această perioadă pentru meditaţie, rugăciune, introspecţie, să preţuim singurătatea. Acum are rolul ei bine stabilit de a ne ajuta să găsim liniştea şi pacea sufletească pentru ca mâine să o luăm din loc mult mai odihniţi şi în formă spre ţelurile noastre.

Toate cele bune vă doresc!
Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu