miercuri, 25 noiembrie 2015

Să acceptăm schimbarea! (joi, 26 noiembrie)



Câteodată raţionamentul şi tendinţa de a da o explicaţie la anumite fapte nu îşi au rostul. Uneori, cu cât încerci să înţelegi anumite situaţii şi chestiuni din viaţa ta cu atâta simţi că te scufunzi şi mai mult în mlaştina necunoaşterii. Eşti forţat de împrejurări să schimbi macazul spre o altă direcţie, lăsând trecutul neînţeles deoparte şi să îmbrăţişezi viitorul ce poate fi mai luminos şi mai promiţător.

„Acceptă schimbarea!” vor să spună în cor Luna din Gemeni; Soarele, Mercur, Saturn din Săgetător şi Neptun din Peşti. Însă noi nu ne dorim asta şi continuăm să bâjbâim nesiguri şi plini de teamă în întunericul nostru. Încercăm din răsputeri şi simţim nevoia de a înţelege, de a trage anumite concluzii însă nu reuşim să mergem până la capăt. Trebuie să acceptăm faptul că logica acum nu are drepturi depline asupra minţii noastre şi trebuie să pătrundem  dincolo de raţiune. Intuiţia, vocea interioară, mesajele venite de dincolo de lumea înconjurătoare, Divinul ne ceartă, arată cu degetul spre egoismul care zace nestingherit în fiecare dintre noi: „La ce foloseşte faptul că ŞTII dacă nu oferi şi altora din ceea ce ştii sau nu pui în aplicare ceea ce ştii?”. Ne este teamă de ceea ce nu vedem cu ochii noştri, de ceea ce nu înţelegem cu mintea noastră. Astrele ne îndeamnă să simţim cu inima celuilalt, să înţelegem cu mintea celuilalt şi să vedem cu ochii celuilalt pentru a dispersa propriile noastre coşmaruri.


(Prezentarea cărţilor MOARTEA, de la stânga la dreapta: setul de tarot egiptean, setul de tarot Rider-Waite şi Arhanghelul Azrael  „Eliberarea” din setul Tarotul Îngerilor de Doreen Virtue. Dă click pe imagine pentru a observa detaliile cărţilor)
 

„Acceptă schimbarea!” ne spune şi tarotul prin cartea Moartea. O carte şi un cuvânt sinistru dacă nu-l înţelegem. Provoacă teamă pentru că în mintea noastră cuvântul „moarte” înseamnă întotdeauna „sfârşit”. Nu ne place sfârşitul şi nici nu vrem să-l acceptăm cu toate că există şi suntem înconjuraţi permanent de „finele” a ceva drag nouă.
Această carte ne arată mesajul că NIMIC în această lume în care trăim nu durează o veşnicie şi că totul se poate sfârşi într-un moment sau altul. De obicei face referire la acele situaţii care ne-a dus la dependenţă de ceva în care ne complăcem de ceva vreme şi nu vrem să ieşim din acestea. Moartea ne spune că a venit momentul s-o luăm de la capăt cu alte forţe, cu alt ataşament, cu alte concepte, cu alt viitor.
Aşadar să acceptăm schimbarea profundă, să nu o negăm, să trecem dincolo de barierele pe care le-am construit… dincolo se află NOUL care ne poate deschide alte orizonturi mai luminoase decât cele din trecut…
Toate cele bune vă doresc!
Mihaela M. Atomei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu