marți, 14 noiembrie 2017

Ce aduce LILITH în semne (perioada noiembrie 2017 – august 2018)



În urma publicării articolului despre Lilith în Capricorn, ( http://astro-tarologie.blogspot.it/2017/11/ce-ne-aduce-lilith-in-capricorn-9.html )  am avut numeroase cerințe de a alcătui o analiză asupra fiecărei zodii și influența lui Lilith.

Mie îmi place să mi-o imaginez ca fiind șarpele din Paradis care o ademenește pe Eva cu mărul cunoașterii. De altfel, unele legende cabalistice spun că, de fapt, șarpele ar fi fost chiar Lilith. Dorința acesteia a fost ca Eva să suporte acuzațiile lui Adam și al lui Dumnezeu. Cauza ar fi fost că Adam, primul bărbat al lui Lilith,  s-ar fi îndrăgostit de puritatea și naivitatea Evei, după plecarea sa din Paradis. Apoi, datorită geloziei, aceasta s-a întors pentru a o ademeni pe Eva să greșească și să piardă, în acest fel, iubirea și respectul lui Adam.
Dacă stăm bine să reflectăm, gestul lui Lilith de a oferi cunoașterea conține o jumătate de adevăr, nu este o minciună în totalitate. Cunoașterea aduce cu sine o emancipare, o lepădare de ignoranță și scade puterea manipulării. Însă, „pe capul plecat, sabia nu-l taie”.
Lilith nu este nici rea, nici bună. Oferă, dar vrea ceva în schimb. Depinde de noi în ce fel și dacă vom trece de testele și provocările ei: ne pot deștepta (bineînțeles, contracost) sau ne pot prosti (pierzând lupta și devenind niște victime ale propriei noastre naivități).

Mai întâi doresc să precizez că Lilith nu este nicidecum cea mai rea prezență din astrologie, cum au tendința unii să creadă, temându-se de ea,  ci trebuie considerată ca o lamă cu două tăișuri. Te poți ajuta de acea lamă pentru a desface o conservă, dacă știi s-o mânuiești sau, dimpotrivă, te poți răni sau poți ucide. Depinde de tine! De aceea, astrologia ne vine în ajutor, oferindu-ne indicii.


Am grupat zodiile după calitățile lor, atribuindu-le o clasificare a influenței lui Lilith, bună sau mai puțin bună,  în grupul respectiv. Prima zodie din grup are cel mai bun sprijin din partea lui Lilith, apoi urmând celelalte zodii în funcție de gradul negativ de influență.

Așadar, iată-le, citind bineînțeles, și ascendentul:

Semnele cardinale BERBEC,  RAC, BALANȚĂ și CAPRICORN

CAPRICORNUL **** Îți va merge bine deoarece Lilith te va împinge să realizezi lucruri pe care ți le dorești foarte mult. În primul rând vei dori să te realizezi în relații profitabile din care să sustragi foloase. Vei avea parte de istețimea necesară pentru a observa greșelile celor din jur, dar vei avea și cruzime în a te folosi de slăbiciunile acestora. Atenție, așadar, ce faci și cum procedezi deoarece Lilith îți poate aduce și pierderi de relații importante.
RACUL ***Lilith te provoacă să ieși din carapacea ta comodă și să treci să îți seduci partenerul pentru a putea avea parte de atenția lui, dacă asta dorești. Nu prea vei reuși cu romantism, victimism și atitudini de lipitoare. Mai tare îl vei îndepărta. Lilith îți oferă mărul cunoașterii, depinde de tine ce vei face și ce alegi. Nu prea ai alternative. Atenție mărită deoarece vei confunda realizarea materială a partenerului ca fiind un motiv întemeiat de al cuceri. Riști să te arzi dacă nu ești atent(ă).
BERBECUL **Dacă vrei să reușești în carieră trebuie să devii consecvent și determinat în acest scop. Faptul că te plictisești și că nu reziști să cari responsabilități, nu prea o interesează pe Lilith. Ea îți spune: vrei renume și să reușești în carieră? Bine, atunci muncește pe brânci și uită de distracții, timp liber. Problema este că Lilith se va desfăta cu nemulțumirea ta că nu îți dedici timp familiei și partenerului. Te vei simți ca și cum vei fi între ciocan și nicovală.
BALANȚA * Vei trăi într-un ocean de confuzie. Lilith îți spune că trebuie să faci ceva și, iată, scoate scheletul din dulapul trecutului tău și te provoacă să-l înfrunți. Ai de luat niște decizii: ori continui așa, cu condițiile în care ești acum fără niciun rezultat pozitiv, ori miști ceva, îți lași comoditatea deoparte și te înarmezi cu ceva curaj și îți faci puțină ordine în dulap, aruncând ce-i putrezit. Lilith te provoacă să renunți la ceva: atitudini, la obișnuința de a spune „așa sunt eu...” etc.

Semnele fixe TAUR, LEU, SCORPION și VĂRSĂTOR

SCORPIONUL ****Ai un as în mânecă și știi să dirijezi fiecare relație, parteneriat spre favoarea ta. Vei atrage acele persoane care îți pot da informații secrete, misterioase care pot fi folosite pentru a manipula alte persoane, mai ales în relațiile de iubire. Lilith îți dă o anumită putere dar să nu crezi că vei fi tu învingătorul. Ea te îmbie să îți folosești armele dar riști să greșești persoanele și atunci va fi amar. Folosește ceea ce îți oferă ea pentru a acumula cunoștințe în studii, în cercetare, nu pentru a bârfi și a face rău persoanelor din jurul tău. Nu te juca cu focul în cercul de prieteni sau al rudelor și nici la locul de muncă... Să nu spui că nu te-am avertizat! ;)
TAURUL *** Dat fiind că Jupiter este în opoziție, ar trebui să-i mulțumești lui Lilith că te mai scoate din „ghinion”... dar nu gratis! Îți aduce dorința de a te focaliza pe studii și cunoaștere elevată, care să te scoată în lume și din anonimat. Te va pune în contact cu persoane care te pot ajuta în această privință, chiar și în iubire îți va oferi ceva scântei. Însă va trebui să înfrunți aceste schimbări și să nu-ți fie teamă de ele. Exact! Lilith te va pune în fața faptului împlinit, îți oferă scutul și paloșul și te va pune să lupți contra fantasmelor și fricilor tale. Unele boli pot să o ia razna și trebuie să cauți cauza acestora nu numai fizic ci și spiritual, cauza fiind chiar provocată de tine. Ești nevoit(ă) să lași comoditatea și fă-ți-o prietenă pe Lilith.
LEUL ** Vor surveni ceva schimbări la locul de muncă sau în mediul în care îți petreci cel mai mult din timpul tău. Pot fi și bune și mai puțin bune. Pot fi bune deoarece îți vei mulțumi familia și pot fi mai puțin bune pentru tine deoarece nu te vei acomoda cu anturajul, cu persoanele care te înconjoară zilnic. Lilith aduce dezacorduri cu rudele din jur și prietenii tocmai pentru a te provoca să te focalizezi asupra a ceea ce este important pentru cariera și familia ta. Nu prea ai cum să împaci și capra și varza de data asta!
VĂRSĂTORUL * Lilith îți aduce o conștientizare a valorilor tale, te va ajuta în a-ți rotunji și bugetul uneori, însă va trebui să treci prin unele sacrificii. Va trebui să înveți solitudinea, să îți afli care este cu adevărat scopul tău. Lilith nu te va lăsa în pace până nu îți vei găsi liniștea, stabilitatea de unul  singur, fără să umbli de colo, colo, prin distracții și pierdere de vreme cu prietenii, rudele și cu anturajul. Lilith vrea de la tine ceva concret, altfel vei avea parte de multe suferințe sufletești și nu numai. Atenție la sănătate!

Semnele mobile GEMENI, FECIOARĂ, SĂGETĂTOR și PEȘTI

FECIOARA **** Lilith îți aduce surprize plăcute în iubire, îți oferă noi pasiuni printre care și hobby-uri destul de îndrăznețe cu care îi vei fascina pe cei din jur. Îți va deschide noi porți în relații, vei fi mult mai îndrăzneț/îndrăzneață. Bun până aici, însă cum Lilith nu oferă nimic gratis, va trebui să plătești cumva. Se va desfăta cu nevoia ta de bani și de lipsa sprijinului financiar. Nici partenerul nu va fi în măsură să suplinească acestă lipsă. Datorită acestora vei avea complexe de inferioritate față de ceilalți. Iubire așa cum vrei, profundă și romantică,  va fi și te vei simți în siguranță, dar împlinire sexuală  nu prea. Îți va lipsi focul de articifii, scânteia care aprinde focul răzleț.
PEȘTI *** Ție, Lilith, îți va oferi prilejul de a cunoaște o grămadă de lume, care mai de care mai captivantă. Te va infiltra în grupuri și asocieri unde o să te simți în largul tău, o să ai de cunoscut alte culturi cu care vei simpatiza. Însă pentru toate  astea, la schimb, Lilith vrea banii tăi. O să cam suferi datorită lipsei banilor. Poate vei cheltui peste măsură și te vei trezi cu bugetul micșorat. Dacă te bazezi pe partener sau pe anumiți bani din altă parte, riști să te înșeli.
SĂGETĂTORUL ** Lilith îți aduce stabilitate în familie, contacte mai dese cu cei dragi și armonie. Îți va aduce și câștiguri, dar și pierderi, poate în egală măsură. Cu alte cuvinte: ce iei de pe mere, dai pe pere. Nu prea vei avea șanse sau curaj de a-ți manifesta valorile, capacitățile tale personale în public. Te vei simți frustrat(ă) la orice pas. Atenție la complexele de inferioritate datorită lipsei tale de încredere în capacitățile tale!
GEMENI * Lilith îți va aduce ajutor în carieră, va lucra să ai o reputație bună în societate dar, cam atât. Banii vor întârzia să apară. În plus îi va face o nespusă plăcere când te chinuiești sufletește. Atenție la stările de deprimare! Te vei simți neînțeleas(ă) și neiubit(ă). Trebuie să lupți împotriva acestor gânduri și trebuie să le învingi. Rezistă până în august, deoarece Lilith va deveni prietena ta, oferindu-ți ceea ce iubești.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu