marți, 7 noiembrie 2017

Ce ne aduce LILITH în Capricorn (9 noiembrie 2017 – 6 august 2018)



Lilith, spune legenda, a fost prima soție a lui Adam, înaintea Evei. În Grădina Edenului, locul paradisului pământean plin de toate frumusețile sale, seninătate și fericire, Lilith se simțea ca nefăcând parte din acel loc. Plictiseala și monotonia, dar și obligația de a urma niște reguli și interdicțiile au cuprins-o încet, încet creându-i probleme de adaptare. Nu a rezistat și s-a răzvrătit, fugind din Grădină. Astfel, ajunsă în deșert, s-a asociat demonilor cu care împarte fiecare rebeliune și libertate totală.

În astrologie, Lilith reprezintă slăbiciunea noastră secretă, punctul nevralgic al personalității noastre, care poate însemna un uz al puterii dus la extrem sau, viceversa, frica, repulsia de a acționa  ducând la frustrări interioare subtile, de care nici nu suntem pe deplin conștienți deoarece tindem să le negăm.
Este asociată cu sexul, manipularea și rebeliunea totală față de reguli și dogme.
O asociez cu sirenele din largul oceanelor, care ademenesc marinarii și fiind orbiți de frumusețea și senzualitatea lor, se lasă seduși ca apoi să fie uciși, sacrificați.
O asociez și cu văduva neagră, femeia care își ucidea rând pe rând bărbații cu care întreținea raporturi sexuale. Cu ielele din legendele românești și dansurile lor nebune care atrag în capcana morții sau a nebuniei pe cei ce le privesc fermecați.
Cu prostituata beată care călărește balaurul cu șapte capete din Apocalipsa lui Ioan din Biblie.
Lilith calcă peste cadavre pentru a ajunge la propriile scopuri, nu știe de scrupule, rușine, drepturi sau milă. Ea dorește să fie liberă să facă ce vrea... atât...


Cu Lilith în Capricorn vom avea o perioadă în care ne vom focusa asupra puterii (în carieră, în familie, în relații etc. depinde unde se află zodia Capricorn în harta noastră natală, a fiecăruia). Întâlnirea sa cu Pluton ne va transforma în adevărați manipulatori cu scopuri ascunse, având asupra noastră mereu strategii inteligente pe care să le folosim în atingerea scopurilor, fără scrupule.
 Lilith în Capricorn nu obosește ci devine din ce în ce mai determinată să obțină ce a planificat. Îi place să pună limite altora, să-i obstacoleze, să îi ducă în eroare și apoi să se îmbete cu necazul și deznădejdea acestora.

În perioada cât Lilith se va plimba prin această zodie vom fi martorii unor ascensiuni de necrezut  în public ale unora care nu erau decât niște simpli anonimi care se ascundeau de frica celorlalți.
Lilith aduce și lucruri bune pentru cei timizi, cărora le este frică de a ieși din zona lor de confort. Acum vor avea tendința de a trezi la lumină partea „superman” sau „superwoman” din ei și vor avea curaj nebunesc de a trece la acțiune.
Mai puțin bune vor fi pentru cei care nu știu limitele iar prezența lui Lilith accentuează și mai tare aceste excese, ducând la probleme greu de dus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu